Šta je novo?

Славија - Краља Милана - Теразије

Na onaj istureni deo su premestili kiosk i kokice, a tako je i sa druge strane. Sada je trotoar ceo slobodan za pešake, što i nije loša ideja. Taman je tu i slivnik za vodu od zamrzivača 😆
20250823_223911.jpg

Rekao sam logično, da su još uradili i pravilno bio bih već u skloništu očekujući neku kataklizmu.

Na ovom delu su stavili ograde:
1000011812.jpg

Znači ovako će rešiti verovatno nas inadžije koji smo nastavili da prelazimo kod hotela Moskva na poziciji starog prelaza.

Uzgred Terazije će izgledati biti kompletno u ogradama, jer duž razdelnog ostrva postoje ankeri na koje će verovatno kačiti ogradu.

Odlična ilustracija, kako se gradska vlast odnosi prema pešacima. Sve u kaveze strpati.

Ja se nadam da neće stavljati ogradu, jer će biti baš ružno i jadno. Mogu da stave red žardinjera tako da budu jedna uz drugu i time demotivišu prelaženje.

Na onaj istureni deo su premestili kiosk i kokice, a tako je i sa druge strane. Sada je trotoar ceo slobodan za pešake, što i nije loša ideja. Taman je tu i slivnik za vodu od zamrzivača 😆
Pogledajte prilog 249393
Ja zivim za dan kada ce se sa ulica skloniti ovi prljavi, izgrafitirani sklepani kontejneri sa sve svojih pet frizidera, koje zovu kiosci.

U Evropi ovo ne postoji, blokada pesackih zona da bi mogle da se kupe cigare na svakoj raskrsnici. Kioske u prazne lokale kojih toliko ima. Ulice bi nam progledale.

Треба проверити какво је имовинско стање напуштених локала, ко је власник, да ли је град/држава или су и то пребацили на физичка лица.
Ако је ово прво, уз симболичну накнаду треба дати простор да не зврји празан.
Након тога, запослени ће имати бар нормалне услове за рад, зими топло, лети свеже, а најбитније - имаће тоалет достојан човека, а не кофе.

Pogledajte prilog 249393
Taj frižider za sladoled će da za koji dan postave ispred trafike.

Slično je i preko puta 6 kaplara. Stalno prijavljujem da frižider kada stoji ispred trafike sužava prostor za pešake i često ih nateraju da ga vrate ovako sa strane.

E sad su ga i stavili ispred, i još su stavili suncobran i skoro potpuno suzili prostor za pešake.

Овде фали још само велики екран који ће показивати како правилно користити кружни ток.
Знак идеалан да га укапираш да само одрадиш полукружно без уласка у ток.

Ja zivim za dan kada ce se sa ulica skloniti ovi prljavi, izgrafitirani sklepani kontejneri sa sve svojih pet frizidera, koje zovu kiosci.

U Evropi ovo ne postoji, blokada pesackih zona da bi mogle da se kupe cigare na svakoj raskrsnici. Kioske u prazne lokale kojih toliko ima. Ulice bi nam progledale.
Samo da se sklone kiosci, privremeni montažni objekti i bilbordi, Beograd bi se znatno prolepšao.

Vrh