Ne zvuči im strano, nego da ne dođe do zabune, jer je vladar već na vencu.Jer "Vladarski venac" novopečenim investitorima zvuči previše tuđe i strano, tj. - beogradski....
Pa neće nikad. XD Kompleksi su to. Kao i kod ovih nekih ovde koji ih podržavaju takve.
Što kažu, "veliki kompleksi malih naroda".
Ovo prvo, ako je i do Vučića, dobro je, jer su kule oduvek bile - kule (možeš pogledati i novine od pre 60 godina), dok su soliteri nešto drugo i nazivanje svih visokih zgrada soliterima je pogrešno (Beograđanka npr. nije soliter, jer nije samostojeći, usamljen (fr. solitaire - usamljen, osamljen) objekat, dok osmospratnice u Pariske komune jesu soliteri, što i piše na ulazu, npr. na mom, 3. ulaz, soliter C12). Značenje se tokom godina iskrivilo, kao i u slučaju bankine i još gomile reči stranog porekla u srpskom. Ovo za promenade je skorojevićstvo, kao i anglomanija u nazivima, to se slažem.Поред тога посебно ме иритира што су малтене преко ноћи због ретардираног Вучића и исте такве кампање за Београд на води
солитери и небодери постали "куле", а шеталишта постала "променаде".
Istoričari: Srušena i zgrada sa statuom Merkura, obnoviti fasade na Slaviji
Povodom rušenja zgrada od velike istorijske vrednosti na Slaviji, kako bi na tom mestu bio izgrađen stambeno-komercijalni kompleks "King's Circle Residences", danas će biti održana konferencija za štampu i iznet zahtev da se fasada stare zgrade obnovi na novom objektu, poručio je istoričar...n1info.rs
mislis turcizam....Или српски - кула.
Rade Milić: Želeo bih da poručim Dekiju Stankoviću da se vrati onome što je bio, Beograđanin i delija
“Nije još gotovo”, mogla bi da glasi poruka konferencije za novinare organizovane na uglu ulica Kralja Milana i Svetozara Markovića povodom rušenja zgrada na Slaviji a na kojoj su govorili istoričar umetnosti Marko Bogdanović, glumica Svetlana Ceca Bojković i Rade Milić predsednik Uravnog odbora...www.danas.rs
Znači, ni ti ne znaš.E, to ti se dečko zove paradoks - da neki grad ima monotonu arhitekturu a da je najlepši na svetu - i to je misaono polje gde nastaju i cvetaju umetnost, filozofija... tj. estetika, intelektualizam, itd. A usled tih sila, postoji ovde i forumaš paradox polje.
Kao što neko reče, ta u Parizu besomučno replikovana zgrada je lepa. To bi onda po definiciji bio kič, pa ipak... ima nešto kod Francuza što odbija od kiča. A šta je to? Verujem da je dobra tema za doktorsku disertaciju i potencijalno za svetski bestseler, ako bi studija bila uspešna.
Daleko bilo ako si se ovim obratio meniNe znam, reci imaš visočiji broj postova od većine forumaša i visočiji broj provedenih sati provedenih čitajući o gradu od većine građana, a imaš isto mišljenje ko Gangula. Ali šta da kažem, ne znam, stvarno ne znam, ali uvek ću se protiviti protiv toga. Ali ne znam.