Šta je novo?

Славија - Краља Милана - Теразије

Искрено мени је код 90% зграда битнија фасада него ентеријер пошто у 90% њих нећу никада ући.
Мени није споран овај низ у Краља Милутина и Краља Милана колико јесте у Светозара Марковића, и верујем да је тако свима који критикују ово рушење.

Ovaj odgovor od Sapica je tako bezveze da nemam reci. Uvijena forma neka kao kiša oko Kragujevca ali se na kraju ipak moglo prepoznati da sportista podrža sportistu.

A za novine Politika me raduje da su se uključili.

371801710_700627652094601_6770629450849373592_n.jpg

Шта представља овај саобраћајни знак?

A za novine Politika me raduje da su se uključili.
Politika je njihovo glasilo, to se moglo videti još odavno a najviše se potvrdilo u prethodnih par meseci tokom protesta. Mislim da će oni pričati o ovome dokle god njihove aktivnosti i izveštavanja ne podižu prašinu dovoljno visoko, do viših partijskih funkcionera i partnera. Ako ikada preteraju, ili zasmetaju nekome visoko, obustaviće priču o rušenjima i opravdanosti svega ovoga. I ovo što pišu ponekad, pišu radi tiraža i da održe utisak da su kao neutralni i objektivni. Ali sve to ostane na jednom površnom nivou.

Славија - Св. Марковића

Разлог зашто није срушена нова зграда у низу у Св. Марковића је јасан: власници нису хтели да продају своје станове.
То нису хтели да учине јер су им зграда и станови савремени у пуном смислу те речи, и јер су сами бирали локацију, зграду, спрат и свој стан.

А, то све није тако у осталим зградама, као што сам написао у тексту у објави бр. 2535 на стр. 102.

Фонтана уз тротоар НБС (две слике):

Ова зграда јесте уска, ал' је и широка:

Слика коју заступник продаје Содеби - Кадена неће приказати могућим купцима: поред стајалишта јавног превоза према центру, код парка на Славији:

Poslednja izmena:
najezim se svaki put kada cujem "replika fasade"....odmah me asocira na novi sad i nesretnu zgradu stare komunalne banke....nadam se da slicno ili isto nece biti i ovde na slaviji!!!!
pupinova palata.jpg

gornja foto google donja moja
stanje pre urbicida:

najezim se svaki put kada cujem "replika fasade"....odmah me asocira na novi sad i nesretnu zgradu stare komunalne banke....nadam se da slicno ili isto nece biti i ovde na slaviji!!!!
Pogledajte prilog 171913
stanje pre urbicida:
Da je prozore uradio kao što je na originalnoj bilo bi daleko podnošljivije. To staklo na prozorima replike izgleda toliko neprirodno.

Pogledajte prilog 171913
stanje pre urbicida:
Има и бољих примера.
1693595777193.png

Мене подсећа на недовршену зграду или ратну рушевину.

Al su ti asocijacije, mračnjaku.. ja zamislio Rouz na pramcu Titanika, sa raširenim rukama.. Evri najt in maj džrims... :ROFLMAO:

Pa privatna zgrada ni ne sluzi za opstu korist. Jer isto bih se ja zapitao koju ja korist imam od tvoje zgrade u bulevaru DS?

Bice neki bazen ili spa u koji ce moci da dolaze ljudi iz okoline, eto to je jedna od direktnih opstih koristi, naravno mora da se plati, logicno.

Druga opsta korist je sto ce se objekat odgovorno i sistemski odrzavati, za razliku od objekata koji su do sada tu bili u ocajnom stanju, zahvaljujuci neodgovornim starosedeocima. Dopustili su da biseri arhitekture propadnu, koji je to odnos prema gradu???

Pravo pitanje je koju opstu korist je imala lokacija do sada?
Pa privatna zgrada ni ne sluzi za opstu korist. Jer isto bih se ja zapitao koju ja korist imam od tvoje zgrade u bulevaru DS?

Bice neki bazen ili spa u koji ce moci da dolaze ljudi iz okoline, eto to je jedna od direktnih opstih koristi, naravno mora da se plati, logicno.

Druga opsta korist je sto ce se objekat odgovorno i sistemski odrzavati, za razliku od objekata koji su do sada tu bili u ocajnom stanju, zahvaljujuci neodgovornim starosedeocima. Dopustili su da biseri arhitekture propadnu, koji je to odnos prema gradu???

Pravo pitanje je koju opstu korist je imala lokacija do sada?
Da odgovorim na pitanja ukratko:
1. posto nema uslova da se napravi pariski bulevar dobices jednog dana dobru biciklisticku stazu.
2.. Stari grad treba da se cisti, pere i renovira, a ne da se rusi. Centar grada ne treba prenatrpavati novim objektima vec ga otvarati. Mozda bi se branila taj tvoj stav da smo dobili neki arhitektonski eksperimet, pa eto nesto novo- interesantno.
3.imao si u centru grada najvrednije neiskoriscen prostor, a onda idemo dalje na pitanje Sta je tu moglo da se uradi- trazi za gradjane.Ja nisam nigde procitala da se uopste razmisljalo ili diskutovalo na tu temu.

Mi volimo da svaki milimetar u gradu bude iskorišćen i prenatrpan da ne moze da se diše više.
Beograd koliko znam važi za grad sa najviše zelenila u Evropi ali ovako polako gubimo tu slavnu poziciju.

A novine "Vreme" da pošalju i Stojcicu mejl da pitaju šta se to desilo posto je njegov stav bio navodno poznat čim se na televiziji tako uvereno nametnuo da zgrade u Sv. Markovića neće biti srušene.

Dužan nam je objašnjenje a ne ovako da se precutkuje. Palo odjednom sa neba ideja i odluka da ipak zgrade budu srušene.

Mi volimo da svaki milimetar u gradu bude iskorišćen i prenatrpan da ne moze da se diše više.
Pa ima nas mnogo, 300 miliona Srba i svake godine 10 miliona novorođenih. Pa nemamo gde više da stanemo i zato moramo da zidamo stanove što pre, što više.

Minvajl...
https://www.espreso.co.rs/vesti/drustvo/1290113/koliko-ima-praznih-stanova-u-srbiji

A i S(N)S je zapeo da 2/3 Srbije naseli u Beograd. A svi iskompleksirani fanatičari opsednuti izgradnjom Beograda to brže bolje dočekali, raduju se ljudi, kliču, misle da će im grad biti bolji kada se na ovakvo st(r)anje natovari još XY hiljada stanovnika, automobila, putnika u prevozu, MWh, kubika kanalizacije, kubika đubreta, i koječega.

To si Bender potpuno upravu. Zida se u BGu kao da imamo neznam koliko vise miliona stanovnika a nikako da ne shvate da se na primer opština Zrenjanin smanjila za 20 godina za 30.000 stanovnika. Leskovac mozda jos kataatrofalniji. Koja je bre to porazavajuca brojka aman.

Znaci grcki primer. Polovina stanovnika u dva grada Beograd I Novi Sad.

Bravo.

Vrh