Šta je novo?

Славија - Краља Милана - Теразије

vreme je da se pocisti SNS sa vlasti u Beogradu, cisto radi sporta ako nista drugo.
 
Laički gledano, vizuelno se uklapa u već postojoće kolose NBS i Hiltona. Mada mislim da je NBS korišćena kao izgovor i za sam Hilton.

Problem je već dobro poznata priča. Zgrade pod zaštitim na atraktivnoj lokaciji. Dakle nisu ćumezi, udžerice i ruševine već kako tamo očuvane zgrade gde ljudi žive i posluju, pod zaštitom grada.

Zaštita eto istekne i obnova se razvuče. I uvek nekako uleti dobronamerni investitor da sruši "ruglo" i modernizuje Beograd.

Muka mi je od najvećih Srbendi kada krenu "mi nemamo naše korene i spomenike, sve je to uništeno 1915, 1941, 1944 i 1999, zatrli nam tragove Vatikan i Masoni". Dok patriotske stranke orno i čilo sravnjuju sve tragove postojanja Beograda pre početka "novije istorije Srbije" (čitaj 2012ta)
 
Danas sam bio u hotelu Slavija pa sam napravio par fotki samog trga.
Zanimljiv pogled, nikada ranije nisam bio ovde.
7994602C-C823-4265-84E1-6416AE011E09.jpeg
478721E3-69BE-4416-B1AE-043FA84A25BA.jpeg
28703E7F-8678-49A5-B909-2D875733B613.jpeg
B63E11A6-26E3-4466-BEA9-73A2478833D1.jpeg
 
Meni ovaj predlog isto odgovara.


Problem je što jedine novine koje se kritično izjasnjavaju za bilo koje stvari su N1, Danas i vreme.

Ja bi više voleo da navedem članak iz Blic, novosti, politika, b92 ... ali jednostavno ih nema ili vrlo malo.

Tako da nam samo preostaju ove novine iz opozicije ali kad god navedem neku kritiku odatle a nisu sve bez veze vlast iz inata neće da čuje za to odnosno da prihvate neku kritiku. Drugo bi bilo da novosti ili politika krene žestoku i kritično da piše o nečemu mislim da bi se više uzimalo u obzir.

Tako meni deluje.
 
Pa neće nikad. XD Kompleksi su to. Kao i kod ovih nekih ovde koji ih podržavaju takve.

Što kažu, "veliki kompleksi malih naroda".

Тај кметски и рајински менталитет ме највише нервира, пролазим јуче поред неког кафића/ресторана у Земуну, велики простор, лепо изгледа и зове се "Time story" генеричан, глуп, досадан назив на енглеском који заборавиш за две секунеде, а колико би само било лепше да рецимо на ћирилици пише "Временска прича" или "Временска бајка" писаним словима или тако нешто.

Поред тога посебно ме иритира што су малтене преко ноћи због ретардираног Вучића и исте такве кампање за Београд на води
солитери и небодери постали "куле", а шеталишта постала "променаде".
 
Поред тога посебно ме иритира што су малтене преко ноћи због ретардираног Вучића и исте такве кампање за Београд на води
солитери и небодери постали "куле", а шеталишта постала "променаде".
Ovo prvo, ako je i do Vučića, dobro je, jer su kule oduvek bile - kule (možeš pogledati i novine od pre 60 godina), dok su soliteri nešto drugo i nazivanje svih visokih zgrada soliterima je pogrešno (Beograđanka npr. nije soliter, jer nije samostojeći, usamljen (fr. solitaire - usamljen, osamljen) objekat, dok osmospratnice u Pariske komune jesu soliteri, što i piše na ulazu, npr. na mom, 3. ulaz, soliter C12). Značenje se tokom godina iskrivilo, kao i u slučaju bankine i još gomile reči stranog porekla u srpskom. Ovo za promenade je skorojevićstvo, kao i anglomanija u nazivima, to se slažem.
 


"Biće ponovo zgrada sa Merkurom, samo nešto kukate...."
Merkur:
Sportska-kladionica-Merkur-X-Tip-Pancevo-Veljka-Petrovica-11b-2-1024x768.jpg
 
Džabe dok se ne ukljuce i druge ne novine.

Interesantno da se Politika skoro oglasila povodom rušenja kuce u internacionalnih brigada a za ovu na slaviji ništa.

Danas uzima isti članak od N1, vreme od danas i tako sve u krug.
 

Nije nikad ni bio. Tako biva kada polupismene sportiste kujete u zvezde.
 
Ovu Slaviju je u svakom slučaju nemoguće srediti tako da svima odgovara, sva je nakaradna! Najkompleksniji deo grada.
 
Ne znam, reci imaš visočiji broj postova od većine forumaša i visočiji broj provedenih sati provedenih čitajući o gradu od većine građana, a imaš isto mišljenje ko Gangula. Ali šta da kažem, ne znam, stvarno ne znam, ali uvek ću se protiviti protiv toga. Ali ne znam.
 
E, to ti se dečko zove paradoks - da neki grad ima monotonu arhitekturu a da je najlepši na svetu - i to je misaono polje gde nastaju i cvetaju umetnost, filozofija... tj. estetika, intelektualizam, itd. A usled tih sila, postoji ovde i forumaš paradox polje.

Kao što neko reče, ta u Parizu besomučno replikovana zgrada je lepa. To bi onda po definiciji bio kič, pa ipak... ima nešto kod Francuza što odbija od kiča. A šta je to? Verujem da je dobra tema za doktorsku disertaciju i potencijalno za svetski bestseler, ako bi studija bila uspešna.
Znači, ni ti ne znaš.
 
 
Ne znam, reci imaš visočiji broj postova od većine forumaša i visočiji broj provedenih sati provedenih čitajući o gradu od većine građana, a imaš isto mišljenje ko Gangula. Ali šta da kažem, ne znam, stvarno ne znam, ali uvek ću se protiviti protiv toga. Ali ne znam.
Daleko bilo ako si se ovim obratio meni
 
Ето, ових дана сам од ових јавно истакнутих колега научио и да је архитектура фасада и да је то једини елемент зграде.

Дакле, налепити на део поптуно новог објекта имитацију старе фасаде и архитектура је сачувана.

И то вам је идеологија. 50+30 година форме, имитације државе, народа, културе, државе, идентитета, демократије...Толико су/смо застранили да је то постао једини начин размишљања.
 
Шта је тачно проблем са овим рушењем ?
Будући изглед нове зграде или то што су срушене старе ?
Зашто људи протестују око овога?
Зар није овакав ред зградица срушен и на месту садашњег Хилтона? Шта се променило од тада до сада?
 
Tad nije bilo dokonih aktivista a i ceca bojkovic je imala manje godina a i snimala je porodicno blago...mada jedino steta za zgradu sa akulpturom mada i ona je oronula i unakazena kladionixom
 
Vrh