Šta je novo?

Славија - Краља Милана - Теразије

Svidjaju mi se obe,samo mi prvoj smeta to neonsko sareno ostevljenje.

To bi bio pravi napredak a i zvuk vode bi umirivao nervozne vozace i putnike na Slaviji.

Felix55,Hvala na montaži, zaista kružni tok bi izgledao fenomenalno.. :kk:

Слажем се и за четири спрата вишу палату Албанија, и за моњументално сређивање кружног тока фонтаном (и то баш оном старом са Теразија) и да то треба да се деси ОДМАХ. Просто ми није јасно што то већ није урађено када не изискује велика материјална средства!?

Zato sto je grob i spomenik Dimitrija Tucovica na Slaviji.

@Vučko
Grob? Zar nije samo spomenik? Zar grobu nije mesto u (recimo) aleji zaslužnih ili gde već?
I zvuk vode se ne bi ni čuo kad u kružni tok uleti raspali GSP autobus sa još raspadnutijim auspuhom.

Felix55 > + . Skroz cool sa ovim osvetljenjem! ;)

Kad ti kažemo...čovek leži tamo..verovatno jedva čeka dan da ga premeste iz one buke oko njega i nađe mir na neko prikladnijem mestu.. :kafa: a kad malo razmislim ima i zakonskog osnova...za izmeštanje p.ostataka..

Da, to mu je neko 4. grobno mesto po redu.

Fontana je jedino dugoročno rešenje, pričali smo već o njoj.

Za huk vodoskoka se ne brinite, veći je problem sa li će on da nadjača sirene automobila.

Feliks super a posto se fino snalazis u montazama ajde razradi malo slaviju evo moj predlog .U miticevoj rupi stavi njegovu robnu kucu ima crtez mozda cak i kod nas na forumu .Na mjestu parkinga stavi 2 nagradjeni rad za palatu fondova tj za lokaciju palate albanija.Preko puta miticeve rupe stacvi neku zgradu po izboru da se uklopi a ispred bamke ulaz u metro.Iza meka stavi neku visespratnicu i vrati orgnalnu visinu zgrade pored tc futura kojem promjeni fasadu .Nadam se da nisam bio dosadan to su samo neke idejice :kafa:

@zhaba , i ja sam razumeo da je ovde sve na potezu od Slavije do Terazija , a sama Slavija ima svoju temu,

Kad sam vec na tom potezu , predhodni post sam prikazao totografijama ,( 17 June 2011 21:06:54)
kako sada oko Cvetnog trga sve ključa od života , dok je on sam prazan i pust.

Najverovatnije tom trgu smeta zazeta površina od strane Krinovih kioska,
Cvetni trg treba da ih zadrži ali samo malo da se pomere . . .

Nisam baš veš u crtanju , pa ko ume ... :rolleyes: otprilike kioske bih ugradio u zidove koj okužuju trg
i tako se dobija slobodna površina koju i ima svaki trg a okružen je i dalje cvecarama
da se lakše razumemo evo ja skicirao

naravno da nemam veze sa crtanjem, :p pa se slobodno i nasmejte, :) bitna je ideja kako da se uredi Cvetni trg.

Često kada se nađem na Terazijama, pomislim kako bi bilo sjajno da se realizuje ona ideja o pretvaranju poteza Studentski trg-Vasina-Trg-Kolarčeva-Terazije u pešačku zonu (mada sam svestan da je glavni preduslov za to početak rada bar 1 linije metroa).
Evo moje vizije izgleda Terazija, nakon što se odatle proteraju vozila... :) Primetićete da je uklonjena kompletna trolejbuska kontaktna mreža, da je Albanija dobila još 4 sprata (u skladu sa predlozima u ovoj temi), i da u Bg-u konačno gostuju Depeche Mode i Sade :D

Terazije.jpg

Felixer,bravo covece!!!Ovo je genijalno!!!Hebes automobile i gsp ovo nama treba u centru bre!!!

Felix55":6jy7x8i7 je napisao(la):
Evo moje vizije izgleda Terazija, nakon što se odatle proteraju vozila... :) Primetićete da je uklonjena kompletna trolejbuska kontaktna mreža...

+
super izgleda a i drago mi je i da neko razume moj problem sa trolama u centru grada

Evo primera nekoliko kružnih tokova koje sam našao:

sa fontanom - Aix en Provence

hitau_rotonde.jpg

3508548-fontaine-de-la-rotonde.jpg

sa fontanom - Tenerife

Los-Cristianos-fuente-rotonda-sgd.jpg

sa fontanom - Managua

rotmetrdc4.jpg

denivelisana - Quito

quitorotondaenquito-1246363955202.jpg

Španija

fotonoticia_20110314122132_500.jpg

Lisabon (sa tunelom)

MarquesPombal.jpg

2011-04-24014001_CA967162-B341-4FEB-88DD-FECB0766BF67$$738d42d9-134c-4fbe-a85a-da00e83fdc20$$f75471c7-552c-4d84-ad2b-d96c503a1d6a$$img_carrouselTopHomepage$$pt$$1.jpg

tunel+do+marques.jpg

Felix55":2g1vf5ev je napisao(la):
Često kada se nađem na Terazijama, pomislim kako bi bilo sjajno da se realizuje ona ideja o pretvaranju poteza Studentski trg-Vasina-Trg-Kolarčeva-Terazije u pešačku zonu (mada sam svestan da je glavni preduslov za to početak rada bar 1 linije metroa).
Evo moje vizije izgleda Terazija, nakon što se odatle proteraju vozila... :) Primetićete da je uklonjena kompletna trolejbuska kontaktna mreža, da je Albanija dobila još 4 sprata (u skladu sa predlozima u ovoj temi), i da u Bg-u konačno gostuju Depeche Mode i Sade :D

Terazije.jpg

Kada sam na Mikseru to predlozio izmedju ostalog, na tribini Hocu drvo necu trafiku, celnik jednog gradskog sekretarijata nas je pozvao da pisemo i predlazemo i trazimo.

Kada bi postojala volja nema nikakvih prepreka da od Kneza Milosa do Kalemegdana preko Terazija imamo pesacke ulice i trgove !

Феликс, дао сам ти плус, и иако изгледа као рај, тешко је оствариво, у наредних 50 година минимум.

Треба се усресредити на приближавање природе људима и граду, сваким месецом по мало, неким јефтиним и могућим подухватом, и полако ићи ка овоме, него балавити на овако грандиозан пројекат, и притом, не добити ништа.

stf":3p5rhiqh je napisao(la):
Феликс, дао сам ти плус, и иако изгледа као рај, тешко је оствариво, у наредних 50 година минимум.

Треба се усресредити на приближавање природе људима и граду, сваким месецом по мало, неким јефтиним и могућим подухватом, и полако ићи ка овоме, него балавити на овако грандиозан пројекат, и притом, не добити ништа.

Na osnovu cega tvrdis da je moguce tek za pola veka ukloniti saobracaj sa Terazija, a u Knez Mihajlovoj je to ucinjeno skoro pre pola veka. Navedi nam tvoje razloge za tu tvrdnju !

Koncert Beogradskog džez trija (bubnjevi Đino Maljoković, klavir Filip Bulatović, bas Milan Pavković) sa gošćom Jelenom Kovačević (vokal), biće održan u subotu, 16. jula, u 20 časova na Cvetnom trgu.

Izgleda da ce ovakvi kulturni događaji postati redovni na Cvetnom trgu
a time će se neko zainteresovati da uredi isti trg o čemu sam vec pisao u nedavnim predhodnim postovima
Nadao sam se, da cu ovde videti par predloga , ali valjda je suviše mali prostor da zainteresuje BBce iz struke :(

Vrh