Šta je to Hilton ignorisao-je l' trebalo da se upravlja prema kršu koji se do pre par dana nalazio preko od njega? Na Slaviji se grade i gradiće se objekti moderne arhitekture, ne vraćamo se u 19.vek.Наравно, као што и он игнорише објекте око њега.
И на крају, остаје врачаруша у Светозара Марковића.
П.С.
зар није могло нешто у нео-арт деко стилу нпр?
Nisam mislio na anketu na forumu nego na anketu o zeljama random ljudi na ulici ili fejsbuku.Ovde se opet laže da su ljudi hteli park umesto Dekijevog kompleksa, iako sem ekstremiste MC-a niko to nije napisao na ovoj temi.
Mnogo lažete. Odnosno govorite neistine, kako bi se reklo na folirantskom PC jeziku.
Pa sprovedi je, dokaži nam. Ućutkaj nas.Nisam mislio na anketu na forumu nego na anketu o zeljama random ljudi na ulici ili fejsbuku.
Ne znam zašto mislim da ste mladji nego sto imate godina? Volela bih da vidim prostor u kome živite, a onda bih Vam pokazala slike mog stana. Mislim da posle toga ne bi imali više šta da diskutujemo. Prvo treba da pogledamo sebe i oko sebe, pa tek onda imamo pravo da kažemo nešto drugima.Uzalud se trudiš, frapantno je šta se ovde piše i koliko neki imaju, da budem korektan, pogrešnu predstavu o stvarnosti i svetu oko sebe..
Kada bi pravili ankete o raznim lokacijama u gradu, na temu sta treba da bude na toj lokaciji, bio bi park na svakom mogucem mestu u gradu. Tako reci imali bi poljanu bez grada. Jer i gde ima park, pored treba jos jedan park.
Razumem da nedostaju parkovi, ali ovde je to potpuna nebuloza cisto iz averzije prema kvadratima.
A što se tiče parkova, zelenila oko zgrada i sl. , neki prosto dobiju nervni napad kad čuju da neko hoće da ima i zelenilo u neposrednom okruženju, a ne tržni centar, visoke višespratnice, kladionice / kockarnice i sl. , da hoće da ima ulice normalnog profila, a ne sokake iz XIX veka...
Postoji razlog zasto je neko mesto luks.
Ако га довољно изигноришемо нестаће сам од себе. А ако баш изигноришемо реалност, ми живимо у социјалистичком рају али буржуоазијске архитектуре и урбанизма.НБС игнорисати као страно тело.
Мени је НБС увек некако неприметна када је гледам из Немањине или Мањежа. Стакло се утопи у околину, рефлектује околне објекте. Једино ми штрчи када гледам од доле, где је била железничка.Ако га довољно изигноришемо нестаће сам од себе. А ако баш изигноришемо реалност, ми живимо у социјалистичком рају али буржуоазијске архитектуре и урбанизма.
Рат је мир
Слобода је ропство
Незнање је моћ
Pa nemaju rešenje. Delija, Pantograf, Zaza, Kailan... niko od njih se ne bavi takvim stvarima. Njih to ne zanima. Samo izgradnja. Što masivnije i američkije, to bolje. Jer tako se čuva srpstvo.Mene zanima koje vi rešenje vidite za infrastrukturu u ovom kraju?
А шта би фалило да је Деки нпр. направио овакав комплекс негде на Зрењанинцу, да се тамо оплемени и модернизује простор. Верујем да је за паре дате за овај блок могао дуж Зрењанинца да купи четири пута већу површину.
Da se samo citiram urbanisti i komunalne kuće su rekle da imaju kapaciteta ili da ce izgraditi o trošku investitora tipa trafo u zgradi ili novu vec cev za vodu ili toplovodni priključak itdGrad smatra da je za planski osnov koji je dao ispunio svoje obaveze pristupne puteve sa 3 strane da ima kapaciteta za vodu za struju itd da su vrtići dovoljnog kapaciteta da skola osnovna ima dovoljno mjesta itd
Ne znam kako naše podržavanje rušenja onih straćara u Kralja Milana (ja sam doduše bio za očuvanje one lepe zgrade u Svetozara Markovića) negira da smatramo da je tu potreban metro ili podzemni prolazi? To što smo za estetsko ujednačavanje ne znači da nismo za poboljšanje infrastrukture.Pa nemaju rešenje. Delija, Pantograf, Zaza, Kailan... niko od njih se ne bavi takvim stvarima. Njih to ne zanima. Samo izgradnja. Što masivnije i američkije, to bolje. Jer tako se čuva srpstvo.
Ne, ali će umanjiti kritičnost situacije. Samo što mi o tome možemo da škrabamo i izjašnjavamo se do prekosutra, to ne menja činjenicu da je vlast, pri rekonstrukciji Slavije, napravilo Solomonsko rešenje pomeranja pešačkog prelaza, umesto izgranje podzemnih prolaza itd.Da li misliš da će metro i podzemni prolazi rešiti postojeće stanje, a kamoli kad se doda još x žitelja u neposrednoj okolini?
Kakva god nam bila mišljenja o estetici (o tome više ne vredi raspravljati), infrastrukturni problem stoji. Slavija je neretko ujutru totalno zablokirana.
Niko ne spori da je niz u Kralja Milana odvratno izgledao i za standard omanje palanke, a kamoli centra glavnog grada. Ipak, infrastruktura centra grada jednostavno ne može da izdrži da se na svakom placu i mesto svake ruine napravi kokošinjac (u smislu broja i gustine stanova). Tu ne ulazi samo ulična mreža kao najveći problem već npr. i poroznost tla, gradski prevoz, parking itd.
Problem je što mi (tj. vi) hoćemo kokošinjce čak i tamo gde nisu ruine, odnosno gde se oronule zgrade mogu srediti tako da to lepo izgleda kao što je npr. blok Smiljanićeva-Krunska-Ivana Milutinovića-Njegoševa, gde verujem da bi najveći broj učesnika ovog razgovora voleo da vidi kocku sa brojem stanovnika jednog većeg sela.
E sad, vi kažete kukajte na infrastrukturu. Verujem da se svi slažemo da je infrastruktura katastrofalna. Mene zanima koje vi rešenje vidite za infrastrukturu u ovom kraju? Jedino što meni pada na pamet je proširenje Makenzijeve i izgradnja metroa, a za oba je pitanje kada će se (ako ikad) desiti. Pritom, žitelji „luks” naselja će se uvek u najvećoj meri ipak oslanjati na automobile.
Nije zabranjeno imati dva parka jedan blizu drugog. I Manjež i Mitićeva i Taš (pa i dvorište Treće gimnazije) su vrlo posećivani i korišćeni parkovi. Ja ne bih rekao da je Mitićeva suvišna. Činjenica da bi Slavija bolje izgledala da je originalni projekat za tu lokaciju sproveden, ali da li je to prioritet?