Moje iskustvo od pre par godina sa makedonskim policajcima na auto putu je urnebesno.
Zaustavili su me zbog prekoračenja brzine na izlasku iz tunela Demir Kapija u kome je dozvoljeno 80kmh a ja sam vozio oko 100kmh. Kriv sam, nema šta. Radar je bio u zaustavnoj traci na tronošcu, vrlo blizu zaustavnoj liniji, vrlo opasno ako mene pitate ali to su oni i njihovi fazoni... Nigde to nisam video, ni u Bugarskoj toga nema, čak i tamo stanu gde je bezbedno i ne zaustavljaju te nego te slikaju pa te posle negde kazna sačeka...
Naravno isto sam se zaustavio 100m dalje jer nije bilo šanse da usporim na vreme pa su mi mahali da se vratim u rikverc. Priznao sam, rekao da hoću da platim kaznu, oni ok nije strašno prekoračenje kazna je 45 evra, ja sve ok super, plaćam što sam zgrešio i idem dalje. Pozove me on ka pandurskim kolima, šetamo se mi tako zaustavnom trakom, pored zuje vozila 130 na sat (jezivo), meni u tom trenutku sine da ću morati da se smaram da jurim neku poštu ali ok bio je radni dan pre podne, bilo je van sezone, ne žurim, nema gužve, snaći ću se nekako, iz principa neću da dam mito, ulazi pandur u kola, vadi iz kasete POS terminal (nema kraja mojoj sreći kad sam video) ja uredno vadim karticu da platim kad će pandur, kad je to video, doslovno: "Vidi, ti si sigurno umoran, vozio si 500 km od Beograda zato si išao malo brže nego što treba, ne moraš da platiš kaznu (doslovno!), Aj ti lepo stani kod Đevđelije ima pumpa da se odmoriš popiješ kafu sa suprugom (mislim da je rekao "sa ženče"), imaju lepu kafu tamo (doslovno je rekao "lepu kafu"). E i da daš i meni i kolegi neki dinar (denar?), e da i mi popijemo kafu, a ako nećeš ne moraš".
Ljubazni ljudi, brinu o bezbednosti!
Šalu na stranu... nije smešno!