Šta je novo?

Реконструкција Трга Републике

Meni nije jasno kako kocke/kaldrme na dnu Balkanske lepo opstaju uprkos stalnim prolascima autobusa još pre zatvaranja SSM a tek sada ima duplo više (teškog) saobraćaja i nigde ništa ne propada i ne puca.

Kaldrma kad se kvalitetno uradi može da traje 100 godina uz minimalno održavanje.

Da li postoji neki pravni osnov da se grad tuži za nepropmišljenje poteze jer budžet trpi.

Koliko je samo para potrošeno da se trolejbuska mreža prilagodi predviđenom kružnom toku, pa onda popušaji oko kružnog toka pred Brankov most i slično.

Potpuno je jasno da je u pitanju nedomaćinsko trošenje novca, jer su svi ti radovi rađeni bez ikakve analize, a najosnovnija stručna analiza bi pokazala da mnoge stvari nije trebalo raditi.

Da još malo fantaziram, u najgorem slučaju, oni bi mogliu da izmisle neku analizu i da žrtvuju osobu koja je to potpisala, ali mi ovde pričamo o nekoj moralnoj odgovornosti koju zakon ne prepoznaje (osim zakon izbora, ali to je druga priča)

Long story short - kako Šapić može da bude materijalno i zatvorski kažnjen za sve ove stvari koje žestoko oštećuju gradski budžet?

Član 359 Zloupotreba službenog položaja​

(1) Službeno lice koje iskorišćavanjem svog službenog položaja ili ovlašćenja, prekoračenjem granice svog službenog ovlašćenja ili nevršenjem svoje službene dužnosti pribavi sebi ili drugom fizičkom ili pravnom licu kakvu korist, drugom nanese kakvu štetu ili teže povredi prava drugog, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.

(2) Ako je izvršenjem dela iz stava 1. ovog člana pribavljena imovinska korist u iznosu preko četristopedeset hiljada dinara, učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina.

(3) Ako vrednost pribavljene imovinske koristi prelazi iznos od milion i petsto hiljada dinara, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do dvanaest godina.

Šapić bi mogao biti kažnjen samo ako bi postojao dokaz da je on inicijator svega toga, ali verujem da većinu tih odluka potpisuju neki miševi ispod.

Pijan pukovnik naredi mišu (kapetanu) da otvori vatru iz protiv-avionske baterije (topovi). Kapetan pita u šta da puca, pukovnik kaže ma pucaj. Kapetan naredi otvaranje vatre. Pukovnik kaže spusti to. Kapetan spusti. Pukovnik kaže još. Kapetan spusti do neke tačke iznad sela T....... Pukovnik kaže još. Kapetan reče pukovniku da mu da pošalje pisanu naredbu. Pukovnik spusti telefon i u smehu reče: "Ha, ha traži mi da mu pošaljem pisanu naredbu".

Htedoh reći: Miš ako nema pisanu odluku neka on odgovara. Nismo mi ovde zbog ovih na vrhu nego zbog ovih u sredini!

Poslednja izmena:
Čekajući kružnog toka

IMG_1619.jpeg
IMG_1618.jpeg

Vrh