Šta je novo?

Реконструкција Трга Републике

Ovde imamo sreću da možemo pratiti radove 24/7 preko naxija pa videćemo da li ima radnika noću i vikendima itd.
 
Dal je realno da su ostavili ovu bastu od kafica Boutique?
To ce u nekoj sledecoj fazi?
 
Pa realno ne smeta previše, a sigurno će i to raditi u nekoj kasnijoj fazi. Nadam se samo da zbog te bašte neće usporavati radove jer ako neka instalacija ide ispod, onda se mora sklanjati bašta. Možda će se proširiti na zimu kada se ukloni bašta, a do tada će valjda videti gde idu instalacije

Samo da urade što pre.

 
Kotnam da je ovo nešto najbliže zvaničnom planu za rekonstrukciju Trga do čega se može doći. Krop Tanjugove slike, prsti su (simbolično) Vesićevi:

 
Pa ajmo Igore, traži im projekat. Skandalozno je da nije objavljen plan javno. Inače, na tabli stoji onaj "drveni" render.
goran-vesic-5-830x0.jpg
 
Vasina bez trolejbusa je u neku ruku promašaj, ali više od toga mene zanima kako će izgledati kolovoz/kolski prilaz između Trga i Kalemegdana.
Nadam se da će imati dovoljno IQ da ostave nekakav koridor, pa makar on bio u nivou sa trotoarima i ograničen na 20 km/h. Ali Trg-Kalemegdan mora biti prohodan i dostupan za vozila. Mislim naravno na komunalna i vozila hitnih službi, ali i turističke autobuse, dostavu i taksi. Jer debilno je da se ide do Dušanove ili Braće Jugovića kad postoji ulica i dovoljno prostora i za pešake i za vozila.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=561133#p561133:3pdo4set je napisao(la):
Gollum » Sre Avg 22, 2018 1:48 pm[/url]":3pdo4set]Bilo bi dobro kad bi i spomenik sredili..
Vala baš. A i da stave ogradice oko njegovog postamenta da se zaštiti i bude pravi spomenik, a ne svojevrsna tribina za pijanu klinčadiju.
 
Najviše što vidim je nesrećni render i insajder fotku, projekat nema unazad gledam? Kakva je to rekonstrukcija bez projekta? Izvinjavam se ako sam prevideo projekat unapred
 
Nema, ali zato imamo kamere na sajtu Beolanda da gledamo Štrabag reklame i radne mašine u akciji.
 
Da, ovo liči na ono što je Vesić držao u ruci.

Pretpostavljam da je ovo ispred "Konja" obeležje Stambol kapiji ili poginulim vojnicima

Projektom je zamišljeno da dva mesta budu posebno obeležena na samom trgu, mesto gde je nekada bila Stambol kapija i gde su bili sahranjeni pripadnici Crvene amije 1944. godine, što će biti kako je rekao "mala šetnja kroz istoriju Trga Republike".
 
Kakvo je ovo cudno zelenilo oko spomenika
Ono sto je vesic pokazivo srednjim prstom jel to neka flet fontana
Glavno pitanje sto zelenilo nije uklonilo prije pocetka radova svoje zardinjere biljke iz fiksne zardinjere i drvece kao i ogradice oko zelenila kod spomenika kante itd
Takodje zasto bvk nije uklonio dnk fontanu
 
Render sa pešacima na sve strane a ostaje tipa 12 linija GSP-a koja prolaze tuda, doduše u nivou. I gde će braća taksisti sada?
 
Upravo tako. Na Trgu sad nema taksi stanica.

A što se tiče tvog pitanja Direttore, to na šta ti misliš će valjda biti ubeleženo na pločniku. Znači neće biti 3D nego 2D.
Ako sam dobro razumeo... S ovima se nikad ne zna. :roll:
 
mogli su u isto vreme da obnove spomenik Knezu koji je u prilično jadnom stanju
 
Kad knežev spomenik nisu obnovili ove godine, kada se navršilo 150 godina od njegovog ubistva, onda ko zna kada će.. Vesić je danas rekao da je u planu da se u narednih nekoliko godina vrate tramvaji od Kalemegdana, preko Trga i Terazija do Slavije..S tim što bi bilo dobro Vasinu popločati tako da taj centralni deo osim tramvaja mogu da koriste i turistički busevi i taksisti. Npr. slično kao u Strazburu:Pogledajte prilog 1A Trg da bude poput ovog:Loše je to što bi se onda za par godina centar grada opet raskopavao zbog ugradnje tramvajskih šina..
 
Nek je sa srećom i da se ne ponovi Slavija :grand:

izvor.grad Beograd
 
Ova garnitura nije sposobna da ne upropasti trg ..pazite sta vam kazem. Ovaj kom moze da se pinnuje castim pivom ceo formum ukoliko me demantuju


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Vrh