Šta je novo?

Реконструкција Трга Републике

Drveće je potrebno uz obod Kolarčeve kako bi se malo zaklonio saobraćaj iz iste, od pešačkog prostora Trga. Da, zakloniće se i Jugoeksport, ali i ona dva čuda pored nje sve upropašćuju i to prvo upada u oči kada se izadje iz Narodnog muzeja.
 
Moguće je da sam propustio neki novinski članak u kome se o tome pričalo, pa aj da pitam ovde - jel se zna kako će raditi trolejbuske i sve druge autobuske linije koje prolaze kroz Trg tokom rekonstrukcije?

I nešto se mislim, ako oni sad kreću da rade Trg, a terminus Dunavska još nije ni započet, jel to onda znači da će neki vid kolovoza u Vasinoj ipak ostati i nakon rekonstrukcije? Jer trole moraju nekako do Studentskog trga, a mogu jedino kroz Vasinu. Tako da izgleda da će ostati nekakav kolovoz, samo što će biti u nivou sa pešačkom zonom i smanjena dozvoljena brzina...?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=559423#p559423:2l44yd1l je napisao(la):
Bender Rodriguez » Сре Авг 15, 2018 1:31 am[/url]":2l44yd1l]Moguće je da sam propustio neki novinski članak u kome se o tome pričalo, pa aj da pitam ovde - jel se zna kako će raditi trolejbuske i sve druge autobuske linije koje prolaze kroz Trg tokom rekonstrukcije?

I nešto se mislim, ako oni sad kreću da rade Trg, a terminus Dunavska još nije ni započet, jel to onda znači da će neki vid kolovoza u Vasinoj ipak ostati i nakon rekonstrukcije? Jer trole moraju nekako do Studentskog trga, a mogu jedino kroz Vasinu. Tako da izgleda da će ostati nekakav kolovoz, samo što će biti u nivou sa pešačkom zonom i smanjena dozvoljena brzina...?

Nije navedeno ali možemo da pretpostavljamo da neće odjednom sve da raskupusaju već će ostaviti prohodno, pa kad dođu dotle će privremeno zatvoriti kolovoz. Naravno da će ostati prolaz ka Vasinoj upravo tako kao što si napisao, verovatno kaldrmisan kolovoz usporenog saobraćaja.
 
KOji debilizam raditi trg i posle raskopati sve za koju godinu kad se bude gradio metro.
 
Ako jednom i budu počeli sa gradnjom metroa, ne verujem da će neka linija ići ispod Trga. Pod uslovom da jedna linija, prema najavama, bude išla kroz Savski amfiteatar-ona će prolaziti ispod Terazija pa na dunavsku obalu do Pančevca. Druga linija će verovatno ići iz istočnih krajeva grada, ispod Bulevara, ili Slavije, pa do Terazija, gde će se ukrštati sa linijom jedan i preko novog SSM ići ka Zemunu. Dakle, pre će glavno metro čvorište biti Terazije, a ne Trg i zato bi trebalo vratiti tramvaje kroz strogi centar, kao u većini evropskih gradova. Ali sve je to dalja budućnost..
 
U Kopenhagenu se metro stanica na trgu ispred gradske skupštine gradi već desetak godina, tako da i ako budu gradili stanicu ispod Trga, bolje da mi to sada popločamo.

U stvari nemam pojma, ja sam digao ruke od normalnog metroa za svog života u Beogradu, pa se nadam da ću bar za života da vidim Trg kao veliki prazan prostor (tj, pravi trg).

 
„Biće urađena kompletna rekonstrukcija, uklonjene žardinjere, postavljene granitne ploče, dosta zelenila i klupa, biće napravljena zona usporenog saobraćaja, i to će postati zaista jedan centralni gradski trg

https://www.danas.rs/drustvo/rekonstruk ... edam-dana/

Šta znači ovo dosta zelenila i klupa. Ja to vidim kao prepreke, a to sigurno nije odlika centralnog gradskog trga.

Bilo bi zaista lepo videti zvanični render ili plan ili bilo šta vezano za ovu rekonstrukciju, osim što viđamo (čitamo) Vesića po svim medijima.
 
astrodule":3g5g6rhf je napisao(la):
Šta znači ovo dosta zelenila i klupa. Ja to vidim kao prepreke, a to sigurno nije odlika centralnog gradskog trga.
Била одлика или не била, увек сам за што више зеленила.
 
Sramno je kako funkcioniše gradska vlast, em kasne radovi em ne postoji ni plan ni render. Sramno, smatraju nas idiotima koji samo trebaju da gutaju kada se vlast nakani da nas nahrani propagandom.
 
Što bi pravili rendere, posle će samo da ih prozivaju kako se ne drže istog :D
 
како нема пројекат јавно окачен негде? Ваљда сви који су добили дозволу...
 
Trg republike je u ovom trenutku cist politicki marketing i tako se treba odnositi prema ovoj temi.
 
Mislim da gore biti ne moze od trenutnoh stanja.. ispucao asfalt, zardinjere, stanice, kiosci, fontana, bilbordi itd.. Nisam simpatizer trenutne vlasti ali bilo sta da se uradi na trgu bolje je nego da ostane kako sada (tj decenijama unazad) jeste
 
Ne znam. Ako budu radili kao Slaviju, bolje da ništa ne diraju. Mnogo se plašim da će se mnoge bitne stvari rešavati u hodu, kao što je izmeštanje trola.
 
Ja se plasim da ne unakaze trg necim mada opet mislim da gore od trenutnog stanja biti nece.. Ja licno bih napravio samo ravan trg bez puno sadrzaja.. kvalitetno poplocanje, izmestanje stanica, kioska.. bez drveca fontana i cvetnih povrsina
 
Подржавам реконструкцију трга под хитно, са минимализмом у изразу и јаким поплочањем, + уклонити онај дигитални сат на сред трга a рестаурирати ИНСА стари сат на челу Кнеза и поставити му ноћну расвету. Такође успутно уклонити онај дигитални кич сат код хотела Москва.
 
Deltin sat na trgu samo treba popraviti
Sat kod moskve odbrojava do sledece olimpijade
 
Vrh