Šta je novo?

Реконструкција Трга Републике

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=797517#p797517:2cx9hbc5 je napisao(la):
direktor » Sub Nov 28, 2020 7:19 pm[/url]":2cx9hbc5]Jesi ti fotkao to izletanje busa ...kad se zatece tu...

Nisam fotkao, bio u zurbi, ali sam direktno gledao u bus kako samo proklizava i udara u stubice, ako ista oni su makar odradili svoj posao, za razliku od kocki... :violina:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=797426#p797426:1048w1aj je napisao(la):
ob.per. » Sub Nov 28, 2020 2:24 pm[/url]":1048w1aj]Rekao bi da su se kocke na Trgu "pokazale" jer je autobus upravo izleteo na Trg i maltene presao preko stubica jer je proklizao. Na prelazu kod Narodnog Pozorista kada se predje preko kocki za kolovoz covek samo sto ne padne. A tek trebaju da dodju jos hladniji dani.

Mi izgleda da ni kamen ne znamo da koristimo. Ceo Prag je u kamenu, od trotoara, do kolovoza. Treba će nam izgleda hiljade godina da dodjemo do onog pravog.

Апсолутно! Мени истог тренутка падне на памет један изразит пример.
Несхватљиво је, наиме, како су могли да ставе онако грубу калдрму на Косанчићевом венцу, околним улицама и тротоарима, поред у Београду постојеће калдрме каква је у горњем делу пешачког дела Скадарске. И Новом Саду, о бројним страним градовима да не говоримо.

И слепац би видео да јој практично ниједна зграда више не одговара - калдрма из 19. века, а зграде међуратне, чак је и упадљиво нескладна, о непогодности за ходање и вожњу да не говоримо.

Квалитет обнове - обашка.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=793193#p793193:2expm25k je napisao(la):
direktor » 14 Nov 2020 09:37 pm[/url]":2expm25k]
Ostalo da se uradi

1.fasada doma štampe
2.fasada dunava
3.srusi staklena
4.kula doma omladine
5.fasade u kolarcevoj
6.pozoriste bosko busa

P da imamo mjesto u bg gde mozes da se okrenes da je sve skockano...

Slazem se. Ne bih nista imao da dodam.
Za sada.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=794531#p794531:2expm25k je napisao(la):
SRBO » 18 Nov 2020 05:59 pm[/url]":2expm25k]Коначан предлог и понуда. Све ван овога је реално крш и непотребно баханалисање

file.php

Takodje se slazem. To je to.

Na primeru ovog sto je SRBO postavio, perspektiva sa trga bi bila ovakva.
Sem sto leva strana (na mestu staklenca) ne bi bila ovako identicna kao desna, naravno.

Na mestu staklenca ne treba ništa zidati jer bi zatvorilo pogled, sada se ima utisak kao da Trg lebdi iznad Dunava u nekom smislu. Ceo blok oko staklenca treba srušiti sa bioskopom Balkan koji bi mogao negde da se premesti, i tu treba napraviti neke kaskade, zelene površine i fontane. Tek bi se onda dobila širina i utisak da je trg velika površina. Postoji mnogo pravilnih trgova u svetu i niko neće reći "wow" kada vidi još jedan kockasti trg.

Што се тиче ове расправе цитираћу сам себе

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=761959#p761959:2aj0sjqp je napisao(la):
Dzigi Bau » Sub Avg 01, 2020 2:21 am[/url]":2aj0sjqp]Трг Републике сада изгледа неупоредиво боље, тек сада је у ставри прави трг, ја би порушио и стакленац и оне зграде иза,онај парк и цео тај простор до Централног клуба Војске изравнао, поплочао, спојио са садашњим тргом и направио један велики, прави централни трг какав Београду недостаје, а ваљда би било могуће наћи неко решење за проблем саобраћаја који би тиме настао.

Yeeees, ima nas nekoliko koji već duže vreme govorimo da je rešenje za blok gde je Staklenac samo buldožer. Sve do Dečanske. Vozi Miško!

Нема од рушења тог блока, осим стаклемца ништа. Решење за трг јесте да нова зграда опере или која год буде, буде виша од оних чардака дозиданих на оним зградама између Балкана и Стакленца. Србин предлог за саобраћај је исто солидан, онај парк би се нажалост жртвовао, али би се добио функционалнији простор.

Stare zgrade u tom bloku ne bih rusio ni u snu, pogotovu ne lepu zgradu bioskopa Balkan. "Premestanje" tih zgrada je kod nas na nivou naucne fantastike, a i sta ce nam toliki otvoren prostor?

Moja modifikacija srbinog predloga bi bila kruzni tok ispred doma vojske, jer bi semofor samo zadrzavao saobracaj. Makedonska ulica (do Decanske) bi, pritom, mogla postati pesacka zona + event. trola.

Jeste da bi bilo idealno nemati tako prometni saobracajni cvor preko Trga, ali neko savrseno resenje, mislim, da ne postoji.
Tunel ispod Trga mi je takodje naucna fantastika.

Нема савршеног решења, то да. Бар не а да не разговаш малтене све (кад будемо имали пара ко државе иранског залива онда се јавите за то).

Може да се одради спој оба моја предлога - исправљена раскрсница + огроман кружни ток. То ће дозволити да се можда чак и смањи број трака у Браће Југовића и Македонској, и аутобуси би лакше скретали (плус имали би природну окретницу, имали би за чекање проширење код Дома војске, Народног позоришта и можда уз сам Трг).

Rešenje je jednostavno

Postavio ga je odavno Zeks , uredjenjem Teraziske terase, koje u sebi predvidja tunel veza Nbgd ka Pančevačkom mostu, te bi više od pola saobracaja rasteretio Trg Republike

Njegovo unutrašbje uredjenje -, tumbanje ne čini ništa znacajno
Trg je toliki kolki je
Poslednj savremena ko-završena rekonsteukcija to i dokazuje
Saobracajci to znaju nema pravog rešavanja ni jedne tačke ako ostale tavore.
Koliko decenija Teraziska terasa je u zapecku toliko je ovaj trg u problemu.

Današnji tenderi su toliko uski da uskoro ocekujem da svaki čošak jedne raskrsnice ima svoj poseban tender

Dokle.... pa isto ko u Maratoncima
dokle god se bude gledalo : A koliki je moj deo za svaki deo .... a to ce da traje još dugooo ...

Ti su sprečili neki bus da uleti neko je pisao o tom na forumu ....
Sve ce to prota da izgura da se popravi ko i one siline nepravilnosti u pešačkoj zoni .....mojne briga....

Aaa da jeste, dobro si me podsetio na to. Da da, beše neko izletanje, pominjalo se.
A za ovo drugo - ok haha. :mrgreen:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=799028#p799028:3835sd1p je napisao(la):
direktor » Sre Dec 02, 2020 9:51 pm[/url]":3835sd1p]
Sve ce to prota da izgura da se popravi ko i one siline nepravilnosti u pešačkoj zoni .....mojne briga....
Ceo zivot se trudim da ovaj grad bude lepsi, ne vidim problem da pozovem nekoga da namesti i najobicniju plocu ako imam link ka nadleznome pa se problem resi brze. Ne vidim zasto je to predmet ruganja, iako meni to licno ni ne smeta, ja se time ponosim.

Onda urgiraj da to sami poprave, a ne da za probleme u najstrožem centru grada moraju građani da im javljaju.

Urgiraj da Komunalna milicija radi svoj posao, tuda prolaze više puta dnevno i ignorišu komunalne i ostale probleme iz njihove nadležnosti.

Trebali su jelku iz Kneza da prebace na Trg ali verovatno nikome nije palo to na pamet.

Opet se pokazuje da je greška u projektu što nisu postavljeni priključci za struju u pločniku pa opet razvlače kablove do ormana što u principu uopšte nije bezbedno.

Što je najgore, upravo popločavanje površina služi između ostalog i da se lako odrade takvi naknadni radovi. Podigneš ploče od centra Trga do najbližeg elektro ormana, šlicuješ asfalt ispod i postaviš kablove. Ionako se kablovi postavljaju po celom gradu, ali treba neko da im nacrta da može i tako.

Vesaretina je rekla kad su radili trg ima izjava snimljena da ce imati priključke u plocniku o da ce naplaćivati grad prikljucivanje raznih bina itd ...naravno nista od toga ...

Vesara šta god vidi ovde da neko pominje da se napravi, brže bolje poleti i kaže pred novinarima da će biti to što je neko predložio.

Naravno uvek slaže, al očito da zadovoljava ego time.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=797703#p797703:1qbaccnf je napisao(la):
Drakche » Нед Нов 29, 2020 9:17 am[/url]":1qbaccnf]Na primeru ovog sto je SRBO postavio, perspektiva sa trga bi bila ovakva.
Sem sto leva strana (na mestu staklenca) ne bi bila ovako identicna kao desna, naravno.
file.php

Ово је оптимално решење за Трг републике, како би се за наших живота довршила урбанизација централог градског платоа, окончало улудо трошење и преусмерило кључање креативних идеја на друге делова града. У Београду никад није срушен блок зграда зарад естетике и неће до тога доћи још дуго.Такође, то одавна више није згодно место за салу опера, ако ни због чега друго, а оно из саобраћајних разлога. Потпуно ми је луцидна и идеја сферне фасаде, која би са наспрамним југоекспортом дала симетричну диспозицију, што свеукупно делује јако хармонично и врло нетипично за уобичајену српску дисторзију.
Да сам исти онакав туриста као од пре четврт века сигурно би волео да имам слику у центру таквог окружења. Хтедох рећи да ми, теоретски, такав простор делује јако европски, што значи да од тога нема ништа, али и да ми више није ни битно, сад више волем да се сликам са кравама на зеленим ливадама.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=799210#p799210:13djawpy je napisao(la):
Biciklistkinja » Čet Dec 03, 2020 10:36 am[/url]":13djawpy]Trebali su jelku iz Kneza da prebace na Trg ali verovatno nikome nije palo to na pamet.

Sigurno da im je palo na pamet, ali obicno ceo Trg za NG bude ispinjen nekim drugim sadrzajem, kao sto su ona klizalista, kucice za prodaju raznih stvari, a od svega toga imaju profit, dok bi im onolika jelka zauzimala najatraktivnije mesto za ubiranje profita...zato su vrv resili daje postave tamo gde ne bi nikome "smetala".

Vrh