Šta je novo?

Реконструкција Трга Републике

Ukidanje trolejbuske linije 28 pravda se potrebom da se smanji broj gabaritnih vozila koja prolaze Trgom republike. Ova linija uvedena je posle Drugog svetskog rata i godinama se preklapala sa trolejbusom 40 i autobusom 77. Ovo je Zvezdarcima bila direktna linija do centra grada. Mnogobrojni građani smatraju da ni pojačane linije 77 i 65 ne mogu da "pokupe" sve putnike koji polaze iz Čingrijine i voze se do Studentskog trga.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... je-otpisan

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=681717#p681717:2zvf4002 je napisao(la):
AntonioBandera(s) » 20 Nov 2019 01:17 pm[/url]":2zvf4002]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=681670#p681670:2zvf4002 je napisao(la):
srdjan » Sre Nov 20, 2019 9:31 am[/url]":2zvf4002]Voleo bih da grešim, ali bojim se da su se nameračili da ovde postave ono odvratno kič šareno klizalište sa Trga Nikole Pašića.

Bas tako...u planu je postavljanje onog klizalista sa Trga Nikole Pasica.
Biće sigurno i ispred TC Rajićeva. Bemti državu, cirkus pravi.
Da se ogradim, nemam ništa protiv klizališta. Ali na ovako praznom trgu, da se tolika površina zauzme i opet prekinu tokovi pešaka. Daleko lepše su te kućice, možda neka velika jelka. Pitam se kako će onda doček nove godine tu da smeste pored tolikog klizališta.

Сећам се прошле зиме колико је падало дрвље и камење по тим дрвеним кућицама јер су кичерај и срамотно заузимање празног простора од стране комерцијалних објеката које бестидно остварују профит продајући слаткише и кувано вино

Naša mala akcija je dobila i logo. Nastavljamo dalje dok ne vrate 28! :gobb:

Autor je komšinica koja je dizajnerka. U subotu od 10 do 12h skupljamo potpise u Makedonskoj kod Politike, kod gradske bolnice na Zvezdari i na okretnici u Čingrijinoj. Lepa vest je da je krenula peticija za 19icu i da se organizuju građani na tom delu Zvezdare i Vračara kako bi se bunili i zbog skraćivanja trolejbuskih linija do Slavije. Pokušaćemo da zajedno nastupimo kako bi bile veće šanše da nam se prihvate zahtevi da se režim trolejbusa vrati na onaj pre rekonstrukcije Trga. :gobb:

Могли би онда да врате и 33 до Студентског трга, Вождовчанима за љубав..

vucko, komso...svaka cast na inicijativi i angazovanju...potpisah online vala cu i pismeno kod gradske...

nekad od ovih "malih" revolta i incijativa nastaju velike promene siguran sam u to!

Zvezdaro probudi se

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sutra u subotu 23.11.2019. od 12 do 14h skupljamo potpise za vraćanje trolejbuske linije 28 na stanicama Gradska bolnica, Zdravka Čelara i Politika. Vidimo se! :gobb:

Edit:ispravljena greška sa vremenom, sada je tačno navedeno. Izvinite na grešci.

Poceo je raspad, kocke tonu a pesak izlazi na povrsinu, isto kao prosli put, nema ovde nista od vracanja trola. Imate kod Bastaca snimak.

Poslato sa LLD-L31 pomoću Tapatoka

Sinoć (subota, slabiji saobraćaj) sam malo razgledao novi kolovoz, možda se varam, ali mi se učinilo da se pojavljuje blago ulegnuće na delu malo pre sretanja desno u Francusku. Videćemo da li sam u pravu ili ne. Kolovoz se za sada drži, ali od završetka rekonstrukcije br. 2 nismo imali neke obimnije i duže padavine, neobično za ovo doba godine.

Primetno je da se čuje prelazak točkova preko kocki (jedan od razloga zašto su još u 19. veku počeli da menjaju kocke asfaltom, još pre gumenih pneumatika). Horizontalna signalizacija kao iz crtanog filma...

Fotke sa jucerasnje akcije potpisivanja peticije, za 2 sata na 3 lokacije skupili smo 874 potpisa. Takodje, u potpisivanju su ucestvovala tri forumasa sa Beobuilda. Hvala svima! Idemo do pobede, do vracanja trolejbusa 28 na staru trasu! :gobb:

Пошто сам овде објавио слику затворене Томине пекаре и најаву отварања Скроз добре у Коларчевој улици, ево слике отворене нове пекаре. Добро изгледа, пуна је муштерија:

За пекару Тома се прича да су је подигле две вредне и честите генерације, а трећа, коцкарска и распикућска, упропастила и изгубила. Типична прича.

Skroz losa pekara je neki monopol teski, a sci proizvodi su im s otrovima. Bureci i pite nikad gore testo, znaci bukvalno jedna od najgorih pekara u istoriji bga. Znaci kvalitet tu ne igra sigurno. Ko god ima neku privatnu pekaru u kraju nikad ne kupuje u ovoj, sem kad mora.

Baj d vej, opet ce se ukidati trole, jer ce se praviti podzemna garaza na studentskom trgu koliko vec sledece godine. Ispod studentskog trga se nalazi forum romanum s kojim normalno nista nece biti vec ce se sve to raz******. Zato ce i napraviti novi put do depoa kroz Venizelosa, a trasu starih trola verovatno iz Kolarceve skrenuti ka Makedonskoj, te se tako ukida skroz trola od trga do kalisa. Sto dovodi do toga da ce verovatno trole ici do Slavije na sta nas sad navikavaju, a gde ce okretati sve linije koje su zila kucavica centra sveti bog zna..

Upravo se završio najduži period u istoriji rekonstruisanog Trga bez ikakvih dešavanja na njemu (2 nedelje, čini mi se)

Liga šampiona i Liga Evrope ponovo u našem gradu.

Meni je ovde stvarno promasaj sto nisu ostavili ovako jednu diskretnu vodenu povrsinu u nivou, kao na Republici u Parizu npr.

Другар купио кестење на улици замотане у овај папир, можда буде занимљиво за ову тему.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=683005#p683005:2w88arw6 je napisao(la):
JohnnyLee » 52 minutes ago[/url]":2w88arw6]да то не спремају клизалиште ту, па су оградили?

Ovo je za onih par ljudi što gledaju Zvezdu i Partizan u evropskim takmičenjima na Trgu.

A koliko vidim, spremaju se i barake za NG market

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=683018#p683018:lb07111u je napisao(la):
astrodule » 25 Nov 2019 05:40 pm[/url]":lb07111u]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=683005#p683005:lb07111u je napisao(la):
JohnnyLee » 52 minutes ago[/url]":lb07111u]да то не спремају клизалиште ту, па су оградили?

Ovo je za onih par ljudi što gledaju Zvezdu i Partizan u evropskim takmičenjima na Trgu.

A koliko vidim, spremaju se i barake za NG market
Koliko mi se čini, kućice su stavljene tamo kod jelke u Knezu. Glupost živa, na najprometnijem delu gde je večno gužva, oni napravili još veću gužvu. A ovamo toliko praznog prostora.

Možda ostavljaju prostor za klizalište.

Eno im prazni platoi na Slaviji i na Cvetnom trgu, ali ne, hajde sve da stavimo na najprometnije mesto na Trg.

Meni barake lično ne smetaju. Kuvano vino i slatkiši su mi super, rukotvorine i suhomesnato i sirevi takođe.

Треба такве бараке поставити широм града али функционално.

Vrh