Šta je novo?

Реконструкција Трга Републике

Da.

Na Trgu recimo u ćošak ka Stalencu jer tu najmanje ljudi prolazi. No, pretpostavljam da o takvim stvarima niko Gradskoj upravi ne razmišlja, već samo vide $$$ od zakupa tezgi.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=682960#p682960:3q6hal3k je napisao(la):
3eka » Пон Нов 25, 2019 1:41 pm[/url]":3q6hal3k]Meni je ovde stvarno promasaj sto nisu ostavili ovako jednu diskretnu vodenu povrsinu u nivou, kao na Republici u Parizu npr.
file.php

Иако париски трг Републике више личи на наш Пашићев, фотографија са том барицом на плочнику је повод за питање водоскока на новом и пространом плочнику трга.

Ако би сместили водоскок испред дрвореда, његов басен не би много умањио простор плочника, али би много донео свим пролазницима. Пре свега водоскок са цветним лејама на његовим странама би слику целокупног трга, заједно са здањима, небом, дрвећем - учинио много лепшом. Водени млазеви и површина би лети донели свежину и радост. А сам водоскок би био оријентир и једно лако здање које би ублажило дезоријентисаност и непријатност велике глатке и непрегледне плоче.

Mozda niste trebali na flajer ovaj natpis "necu da presedam" vec samo vratite nam 28. Ovako nekog sa npr banovog brda moze to da iritira jer od politike gde staje 77 do trga ima 200m. Samo dajem predlog :)

I od Brankovog do Starog savskog mosta ima 300 metara. Hajde da ukinemo linije na jednom od njih. Samo dajem predlog. :)

Врачарац, теби очигледно није криво што је са скраћивањем трола на Славији баш Врачар сведен на ниво приградског насеља а котирао се као центар града дуго?

Krivo mi je sto su skratili do Slavije ko kaze da nije. Ovaj post gore sam napisao iz dobre namere. Cim sam video ovo "necu da presedam" nesto mi je bilo cudno posto nisam znao kuda ide 77 onda vidim da se 28 razlikuje u jednoj stanici od 77.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=683141#p683141:2n5ffxs6 je napisao(la):
Bender Rodriguez » Uto Nov 26, 2019 9:55 am[/url]":2n5ffxs6]I od Brankovog do Starog savskog mosta ima 300 metara. Hajde da ukinemo linije na jednom od njih. Samo dajem predlog. :)
Ok od zgrade politike gde staje 77 do staklenca na trgu ima 50m, od stajalista na Brankovom mostu do stanice na zeleznickom ima 500m, ono deset puta dalje al sve to moze da se banalizuje.
Ajde onda da uvedemo jos 600 autobusa koji ce ici kroz centar grada a cije ce odrediste biti po 1 stanicu duze od postojecih, to je bas ovako super i racionalno.
Najgore od svega sto 28 ka zvezdari ni ne staje na Trgu al bitno da je na ovoj temi rasprava.

Od Bezanijske kose do Politike ima 9km, sto je mnogo duze od tih 200m koliko bi se cekala 28 u smeru ka Zvezdari. Do grada joj treba nekad i 45 minuta i dolazi puna. To nije nikakva alternativa.
Prva 28 je polazila u 4 ujutru, prva 77 polazi u 5:50(skoro 2 sata kasnije). Linija 28 postoji 70 godina i to sa razlogom, ne treba gradjani da ispastaju jer su radovi na trgu izvedeni lose.

Jeste ti kad stanes na stanicu autobus je na pocetnoj evo ja malopre cekao 23 kod poste a ona na Vidikovcu i cekao sam je 2min ovaaaaj 22min.
Moj predlog je bio da skinu to "presedanje" sa flajera a to nek tumaci ko kako zeli mislim da bi im to samo bio +.
Mnogo je efektnije samo "vratite nam 28" nego "necu da presedam".

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=683163#p683163:3okuljfc je napisao(la):
Vračarac » Uto Nov 26, 2019 10:56 am[/url]":3okuljfc]
Ok od zgrade politike gde staje 77 do staklenca na trgu ima 50m, od stajalista na Brankovom mostu do stanice na zeleznickom ima 500m, ono deset puta dalje al sve to moze da se banalizuje.

ono kad je tih 50m u stvari 250m :p

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=683137#p683137:32i8t6ri je napisao(la):
Vračarac » Uto Nov 26, 2019 9:38 am[/url]":32i8t6ri]Mozda niste trebali na flajer ovaj natpis "necu da presedam" vec samo vratite nam 28. Ovako nekog sa npr banovog brda moze to da iritira jer od politike gde staje 77 do trga ima 200m. Samo dajem predlog :)
Ajde onda da ukinemo i 53, jer boze moj to je samo jedna stanica razlike, mogu ljudi da idu sa 23 do Skupstine, pa malo pesaka :D
A mozemo i ceo potez 300 skratiti do ulaza u Kaludjericu, pa nek svi idu sa 309 dotle.
Sto da ne skratimo i tramvaje, jer boze moj sta ce nam 5, 6, 7 i 14 da se prate toliko?

Glupo je gledati na situaciju tako povrsno, poenta je da je linija 28 potrebna, ima putnika, i da postoji duze godina nego sto su ovi diletanti bili rodjeni uopste! Glupo je da neko sa Banovog Brda bude "prozvan" jer se upravo mnoge njihove linije preklapaju, i imaju slicna odredista. Malo li je, 12, 13, 23, 37, 49, 51, 52, 53, 57, 58, 85, 87, 88, E2, E5? Pa je sad problem sto Zvezdarci traze 28 nazad? Mislim da ne postoji naselje sa boljim prevozom, pa cak ni Resnik ni Mirijevo nemaju takav prevoz :mrgreen:

Како су коцке на тргу поднеле јутрошњи земљотрес?

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=683163#p683163:4b3b6aby je napisao(la):
Vračarac » Uto Nov 26, 2019 10:56 am[/url]":4b3b6aby]
Upravo. Ako možete ti i Vesić da banalizujete zarad jednog cilja, što ne bih mogao i ja zarad drugog?
Ajde onda da uvedemo jos 600 autobusa koji ce ici kroz centar grada a cije ce odrediste biti po 1 stanicu duze od postojecih, to je bas ovako super i racionalno.
Ajde onda da ukinemo sledeće linije jer im se veliki deo trasa poklapa: 7/9/14, 5/10, 16/23, 17/18, 21/22, 25/26, 33/47/48, 42/59, 52/53, 58/88, 95/96, 401/402/403/405, 511/512...
Eto, sve one takođe prolaze kroz centar ili do njegovog ruba. Šta ima toliki autobusi da se motaju tuda, bolje to ukinuti. Time će se ubrzati protok saobraćaja i poboljšati JGP, a samim tim i njegovo korišćenje. Što se vidi na primeru jedne Slavije otkako je ukinut 19, a osakaćeni 21 i 22...
Najgore od svega sto 28 ka zvezdari ni ne staje na Trgu al bitno da je na ovoj temi rasprava.
Najgore od svega je što ti pokušavaš da raspravljaš o nečemu o čemu pojma blagog nemaš, ali moraš da ispuniš dnevnu kvotu pa seješ gluposti ko navijen.

Linija 77: Pocetak Cingrijina do Politike
Linija 28: Pocetak Cingrijina do Politike (50m od Trga)

Bender:
Linija 16: Pocetak Karaburma do Pohorske NBG
Linija 23: Pocetak Karaburma do Vidikovca

Kakav nesrecnik boze me sacuvaj...

Od stajališta Politika do ruba Trga ima 300 metara.
Od stajališta Politika do nekadašnjeg stajališta 28 u Vasinoj prekoputa Narodnog muzeja ima 500 metara.
Od stajališta Politika do Studentskog trga ima 900 metara.

Pametnom dosta.

U smeru ka Zvezdari nemas stanicu kod Narodnog muzeja ali naravno si precutao. Dakle onaj ko se vraca kuci sa posla recimo iz Kolarceve blize mu je 77 nego da ide na Studentski trg a moze i na zelenjaku da ceka.

Vala nećeš mi ti držati lekcije o ćutanju, pošto prvo izvrćeš brojke a onda i sam ignorišeš činjenicu da je 28 nekada stajao na Trgu republike, i to upravo na stajalištu koje se tako i zove.

Što se tiče povratnog smera, tačno je da 28 i 41 nisu imali stajališta kod Trga u povratku. Ali za putnika je mnogo bitnije da ima što manje pešačenja kada putuje ka svom poslu/fakultetu/poslovnoj aktivnosti nego u kontra smeru kad se vraća kući. I to je bilo tako 30-40 faking godina i niko nije imao problem s time. A onda se Ajnštajn Vesić setio da popravlja nešto što mu niko nije ni tražio, pa ga napravio još gorim.

Usput, merio sam dimenzije nekih celina na Vračaru. Po tvojoj logici i objašnjenju, mogu da se ukinu i trolejbusi kroz Makenzijevu, Cara Nikolaja i Žičku, jer stanari oko trasa imaju alternativne linije na 400 m udaljenosti, u Bulevar KA, odnosno Bulevaru Oslobođenja i Južnom Bulevaru. 24 i 83 takođe treba da se ukinu. Taman će Makenzijeva i Cara Nikolaja postati prohodnije, kad ne bude onih glomaznih sporih vozila gradskog prevoza da zauzimaju po 12 i 18 metara dužine. A i asfalt će se manje trošiti.

To je ta logika...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=683066#p683066:2f7foaug je napisao(la):
ГЛАС ПРИРОДЕ » Mon Nov 25, 2019 8:20 pm[/url]":2f7foaug]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=682960#p682960:2f7foaug je napisao(la):
3eka » Пон Нов 25, 2019 1:41 pm[/url]":2f7foaug]Meni je ovde stvarno promasaj sto nisu ostavili ovako jednu diskretnu vodenu povrsinu u nivou, kao na Republici u Parizu npr.
file.php

Иако париски трг Републике више личи на наш Пашићев, фотографија са том барицом на плочнику је повод за питање водоскока на новом и пространом плочнику трга.

Ако би сместили водоскок испред дрвореда, његов басен не би много умањио простор плочника, али би много донео свим пролазницима. Пре свега водоскок са цветним лејама на његовим странама би слику целокупног трга, заједно са здањима, небом, дрвећем - учинио много лепшом. Водени млазеви и површина би лети донели свежину и радост. А сам водоскок би био оријентир и једно лако здање које би ублажило дезоријентисаност и непријатност велике глатке и непрегледне плоче.

Iako sam uvek za što više vode, gde je god moguće, namerno sam stavio kao primer ovakvu varijantu, zato što je realna (barem trenutno). Diskretna je i ne zahteva neko veliko odstupanje od usvojenog koncepta, a ima tu fleksibilnost da se jednostavnim ispuštanjem vode vraća u prvobitno stanje (betonska ploča).

Markoni1":2oshsgnl je napisao(la):
Evo kako izgleda trg za vreme meca, toliko o vesicevom vašaru. Samo nas siluju, treba mi građani da dodjemo i razmontiramo to sr***.

https://youtu.be/72JcJgXf9A8

Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Još samo jedan vikend da izdržimo, pa ćemo se nervirati zbog klizališta ili nekog drugog čuda

Poslato sa telefona

Да, али из чега да се испушта кад се види само плочник поквашен водом, ту нема басена. Водоскок без басена није водоскок. Као што на Славији није могуће видети водену површину и пад и додир воденог млаза на водену површину. А то је најбитније за доживЉај и лепоту било ког водоскока.

Да ли неко зна колико има водоскока у Риму, где и најмањи тргови имају бар један ?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=683324#p683324:22jjx1ed je napisao(la):
Markoni1 » Tue Nov 26, 2019 10:20 pm[/url]":22jjx1ed]Evo kako izgleda trg za vreme meca, toliko o vesicevom vašaru. Samo nas siluju, treba mi građani da dodjemo i razmontiramo to sr***.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk

Nazalost imam utisak da je obicnim gradjanima svejedno ili su cak i pristalice tih vasara i desavanja. Juce sam bas raspravljao s dve drugarice o ovome gde one brane sve to jer kazu da je tako i u evropskim gradovima. Kaze jedna - ti si pre rekonstrukcije zeleo prazan poplocan trg, nemas pravo da se zalis. Prazan trg sluzi da se na njemu stalno nesto desava. Ova druga govori kako ce ona biti jos srecnija ako tu bude bozicno selo, jer sta ce im prazan prostor bez desavanja. Na kraju se diskusija zavrsila tako sto sam ja i dalje branio svoj stav i misljenje a one rekle kako ne mogu ja da nametnem drugima svoje misljenje i kako meni nista ne valja i u svemu vidim samo lose.

Bice taj trg 15 dana u godini prazan, vidim ja. Sad pomislim kako bi bolje bilo da nista nisu ni radili

Ako niste primetili...

1. Huligani su ofarbali pločnik Trga Republike belom farbom ispred spomenika Knezu Mihajlu!! Ovo uništavanje i ruženje Beograda je za osudu bez obzira na stranačko opredeljenje.

2. Već drugi put nailazim na Trgu Republike na "FUTBOL FEST!" u kojem neki navijači kao šutiraju loptu uz komentare nekog glasnogovrnika. Ovo izgleda ok ali zvuči užasno! Kao da je čovek na nekom NAJGOREM vašarištu. Primitivizam se uselio u centar grada. Navijačima državnih timova nije dovoljno što su uništili fasade Beogradskih zgrada pretnjama Romima već sada i pikaju fudbal u centru grada.

Тај мини стадион су могли на Славији комотно да направе. На тргу је баш ругло.

Vrh