Šta je novo?

Реконструкција Трга Републике

Subota veče, a ograda od četvrtka i dalje stoji
81dad23c452c80a8a6127a6b90fad62b.jpg

Poslato sa telefona

Ne isplati se sklanjati ogradu, sledeci dogadjaj na trgu je verovatno uskoro.

Tu ni ne treba da ide saobraćaj,gde još u svetu imate trg opasan saobraćajnicama!

Послато са SPRINT4G помоћу Тапатока

Бг урбанизам је нажалост такав да су и даље главни коридори кроз најужи центар. То је цена стихијске градње Врачара.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=673994#p673994:3k2gpx6x je napisao(la):
shadestudio » Ned Okt 27, 2019 2:41 am[/url]":3k2gpx6x]Ne isplati se sklanjati ogradu, sledeci dogadjaj na trgu je verovatno uskoro.
Najbolje bi bilo da na sred trga naprave betonske tribine, a izmedju njih da razapnu multi-funkcionalni sator.

Pričamo o Toi-toi montažnim ogradama koje se uklone i postave za oko 1sat.

Ograde stoje i dalje i ljudi se teraju kao st*** na ulasku u obor.

Kada kazem da se ne isplati, to ne mislim bukvalno, vec zelim da kazem da su smorili sa kojekakvim usiljenim dogadjajima koji su skoro svaki dan zakrcili trg. A posto ce nova glupost biti organizovana uskoro, verovatno su u fazonu, zasto bi uopste i sklanjali ogradu.

Zamisli da si turista koji je pukao pare da dođe na city break u Beograd baš sada.....
-Pobednika nema
-glavni trg ograđen
-pešačka granitna zona puna crnih fleka od zapišavanja
-od skoro klošari spavaju na ''pametnim klupama''
-pola lokala u samom centru grada zvrji prazno (ižvrljano ili oblepljeno plakatima)
-dva ludaka sviraju frulu ,a dve klinke ''vežbaju '' violinu u glavnoj ulici
- o stanju oko Hrama da i ne pričam
-ne daj bože da krenu ka Zelenom Vencu ili Savamali

...sa druge strane, radi Narodni muzej.

Da ne preterujemo. A i nije meni zbog stranaca, nego zbog nas, tj. zbog mene...

Precenjujete turisticki potencijal Beograda, japanci i nemci u sandalama i sa sesiricima na glavi su jos uvek manjina, zna se zasto se ovde dolazi i sta imamo da ponudimo-vrhunska i jeftina hrana, jeftin alkohol i predobre ribe kojima gace same spadaju kad cuju strani jezik

Inace, trotoar ispred novog Matijevicevog hotela izgleda kao da je bio zemljotres

Pa i nije baš. Redovno gledam turiste po centru već nekoliko godina i mogu reći da je sve više organizovanih porodičnih tura sa turistima koji zaista dolaze da vide i obiđu Beograd, a ne da se ižive i izluduju za male pare. I sve je više upravo azijata, ubedljivo najviše Kineza. Ima i dosta Japanaca. Zatim Turaka (takođe u porodičnim, grupnim varijantama).

Ilustracije radi, Studentski trg (sad dok je zatvoren za JGP) je nikad puniji turističkih autobusa. Svakog dana u proseku je parkirano po 6 komada. Rekord je oko 10. Ranijih godina bi bilo po 2-3. Pa se brojka postepeno popela na 6 do 10. A sve su to organizovane ture, paket aranžmani za porodice i odrasle/starije, koji uglavnom zaista dolaze da vide i nauče. Rančuga-paradajz-turisti što dolaze da odsedaju i jedu za 5e dnevno, oni ne dolaze takvim autobusima.

Po mom zapažanju, pored naših, najviše je autobusa iz Hrvatske, koji dovoze azijate (valjda sa brodova?) Zatim iz Turske, pa iz Grčke, i na kraju iz ostatka regiona - Makedonija, Slovenija, Bugarska... Relativno često vidim i poljske autobuse.

Ali azijata je definitivno najviše. I drago mi je zbog toga, jer su najzahvalniji i najbolji turisti. Ne prave svinjarije, odsedaju u hotelima, koriste organizovane prevoze, obilaze znamenitosti, ne libe se da potroše koji dinar (ne razbacuju se, ali nisu ni škrtice), učtivi su i suzdržani...

Ко дође први пут доћи ће и други, али прво мора да стекне увид после обиласка и разгледања...

ToiToi montažna ograda stoji od četvrtka i potpuno blokira centralni deo Trga.

U redu mi je da ostave tribine jer se one najduže rastaljavljaju i sastavljaju, i ljudi mogu da posede malo, ali ova ograda mi je skandal da ne sklanjaju. Bezobrazluk, neorganizovanost, glupost - ne znam šta više reći.

Što su onda uklanjali i šatore i teren i video bim kada će ga sutra ponovo postaviti?!?

Nisam bas pazljivo pratio diskusiju u poslednje vreme, da li je neko spominjao one kalanice za odvod vode sa Trga? Bas me interesuje kako ce da deluju,jesu li prociscene i to, da li spremno docekuju sezonu kisa..

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=675105#p675105:13isg4a4 je napisao(la):
astrodule » 30 Oct 2019 09:22 am[/url]":13isg4a4]Gde vi vidite to zadržavanje vode? Ja ne vidim nikakve bare.

Vesicu u ocima, jedna velika bara i krmeljak. :D

Produzen rok za zavrsetak radova na trgu.
Loading please wait.....

Vrh