Nažalost mora definitivno da se zaključi da je opozicija sasvim nesposobna. Što je veoma loše za sve, bez obzira na političku pripadnost, zato što je ona neophodna za funkcionisanje države. Sistem je tako zamišljen da ona MORA postojati, inače ništa ne radi kako treba. Onima koji su potrošili prilično svog vremena da aktivno traže informacjje još možda i može biti jasno gde je krivica za ovaj fijasko. Grad je želeo da uštedi na vremenu i novcu, pa je NALOŽIO izmenu originalnog projekta i korišćenje inferiornih tehničkih rešenja (asvalt i pesak) koja su zatim još i loše izvedena (nedostajuća drenaža osnove puta). Stojčič je to i otvoreno priznao. Dakle zicer za opoziciju. Sve jasno, glavni trg grada, javno priznanje krivice vlasti postoji, a sada su čak i posledice svim građanima potencijalno odmah očigledne ako im se ukaže na šta treba da obrate pažnju (potonule kocke). Ne pada mi na pamet apsolutno NI JEDNA bolja, jasnija i lakša situacija za opoziciju.
I šta radi ta opozicija da što bolje obavesti javnost, jer je to apsolutno JEDINO što je sada važno, dok su pretnje kasnijim tužbama čista jalova glupost? Pa ne radi ništa. Postavite se u ulogu građana koji znaju samo ono što moguće lako čuti ili pročitati. Šta se desilo? Ništa ozbiljno. Izvođač pogrešio, izvođač sam plaća i ispravlja svoju grešku. Kraj, nema ništa dalje da se kaže, sve je u redu, mi nismo nimalo oštećeni. To je jedini i apsolutno nužan zaključak koji se iz javnosti lako dostupnih informacija može izvući. Plus to da vlast zaista savesno vodi računa o saobraćajnim pravima svih građana.
Opozicija bi morala da angažuje sve snage koje ima da upravo ONA što više proširi istinu o onome što se dogodilo. Kad mediji ne rade kao treba, to je njen posao. Upravo zbog toga i postoje. A šta smo mogli da čujemo od njih od svega toga? Ništa. Kojem je procentu građana jasno da je glavni problem bio što put tone, a ne što su kocke neravno rezane? Kažu, tužiće nekoga, nekada. Ali koliko to pomaže običnom građaninu da zna šta se SADA desilo, ko je u pravu, i kako treba kasnije da glasa? Da ne bude samo jedna ličnost ili reč protiv druge, u fazonu "verujte mi", nego jasni, svima razumljivi fakti? Pa, to, takva aktivnost opozicije, ne pomaže građanima baš nimalo. Kao da opozicija i ne postoji što se tiče informacione uloge koju bi trebala da ima, pošto upravo TO formira politički stav građana. Nažalost, kad su pitanju stvari koje bi trebalo da se rade, nesposobna je i opozicija.