Šta je novo?

Реконструкција Трга Републике

Nacuo sam nesto da je moguce da se radovi skrate do prvog septembra

Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka
 
Skrate? Kakva je atmosfera stvorena, zaboravljene i uglavljene kao u presi između dve političke strane, prve žrtve će biti naša kultura i istorija. Sada verovatno možemo da zaboravimo na pažljivo iskopavanje i ozbiljno arheološko istraživanje druge polovine Virtemberške/Stambol kapije, najbolje očuvanog i ustvari maltene jedinog preostalog dela baroknog Beograda. I prvi deo istraživanja su pod pritiskom iz Grada smuvali i nisu uradili ni izdaleka kako je trebalo, odnosno po zahtevima struke i zakona MORALO, sa ostacima najvišeg mogućeg značaja, jer glavna gradska kapija to jeste u svakom gradu. Nisu kopali dublje unutar kapije kao što je trebalo, nisu dalje pratili bar glavni bedem šanca, i još mnoge druge stvari. Da ne spominjem istraživanje jednako važnog i dovoljno vremena potpuno slobodnog prostora trga svuda OKO prvog dela kapije koji nije ni pipnut, makar i samo jednom jedinom istražnom sondom. A tek sada, sa povikom kako "ljudi ne mogu da prođu" i otimanjem oko ograda, za ovaj drugi deo više nema nade. I tako samo slažemo jednu glupost za drugom.

 
Ровокопач је управо ту, Стамбол капија 2. део...


 
sa twittera
D3xdGrrX4AA4XWu.jpg

D3xdGrqWkAIRcwd.jpg
 
Kakvi bolidi sve ne rade, a da je neko pomerao auto par metara isti ovaj bi mu napisao kaznu
 
Ево пар слика остатка Стамбол капије што је остао испод коловоза.
 
Ko ce kazniti komunalce i taksiste koji se idalje parkiraju gdje netreba ...bagrovi jedni ....
 
Odvratna basta se vratila juce su se divili kako su je fino vratili i divne biljke izabrali...
 
Сада када је пролаз обележен другим каменом, јасно се види како овај сат сече простор. Није му место на овом тргу, треба га преместити негде. На Славију или НБГ... Пецонијева башта је прича за себе...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=615529#p615529:11zhcrd5 je napisao(la):
Bukira » 10 Apr 2019 10:31 pm[/url]":11zhcrd5]Najzad su pomerili ogradu i otvorili prolaz za pešake iz Čika Ljubine do Kolarčeve:

file.php
 
Sa ove strane počinju da se pojavljuju i neki drugi ostaci. Ovo bi možda mogli biti temelji reda zgrada koje su pogođene bombama 6. Aprila 1941. Ugao zida odgovara. Iako se još dobro ne vidi, liči da je sve okolo puno lomljenih cigala.

Pogledajte prilog 1
 
Prijatelj koji radi u firmi koja im radi neko zelenilo na Trgu kaže da su oni ugovorili za septembar da oni dolaze na red.
 
Слика и прилика нашег друштва: WC поред Кнеза Михаила.
 
Uglavnom slikamo popločani deo, a to je tek oko četvrtine ukupnog budućeg trga.

Juče sam slikao šta je ostalo i koja će to širina da bude, a usput i neke plakate :lol:
 
Brzinske slike od sinoć. Nisu nešto, a bojim se da se i ne ponavljam sa kolegama forumašima. Ali eto, čisto da ima neka slika uz kaficu da se pogleda :kafa:
 
Vrh