Употребљени су скупи материјали и техника, али по детаљима ентеријера се може закључити да су они врло лоше употребљени.nikola011":13aalxx0 je napisao(la):stf":13aalxx0 je napisao(la):Није ово баш лукс али јесте за неше појмове.
Може се само наслутити колика пљачка је у питању код цене станова у БГ. За све ово 715 евра/м2......а онда се сетим Белвила....
Где бре није лукс, па у кући имаш лифт, а цена 715е/м2...
brdjanin":3dr4gq8w je napisao(la):Не знам зашто се све време узима шумадијска кућа као једини примерак. Зар и војвођанске куће не могу ући у конкуренцију?
mekbejn":1khbx1oy je napisao(la):Čekajte, da li se ovde priča o etno srpskoj kući, ili o jeftinoj kući za izgradnju, masovnim projektima?
Moravac":7o7fpb7g je napisao(la):Pošto je meni URGENTNO rešavanje stambenog problema, ima li ko iskustva kada su ovakve kuće u pitanju?
Vidim jednu na Banjici kod stadiona FK Rad, spolja mi deluje zadovoljavajuće.
Jel to jedna od tipičnih "srpskih kuća"?
nikola011":cvcxoa1c je napisao(la):Не прича се да то буде баш "етно" кућа са свим естетским детађима на њој, већ да она буде нешто налик томе, али да се усклади са временом у ком живимо. Нпр. да кров буде пирамидални, да се штеди енергија, да се не разбацује простор као што се то обично ради већ да буде складних и довољних димензија за живот.
То би требало да буде неко решење које ће људима сугерисати да направе нешто како треба(они који сами зидају кућу), а не овако како се гради. Мени се ни изгледом, ни просторно у оквиру саме куће скоро ниједна не допада у којој сам био. Људи свашта измишљају па се после кају, кажу, мислио сам да ће то да испадне другачије и сл.
Биће и масовна градња, типа да нека општина да локацију и да нека фирма изгради нпр.100 кућа са пратећом инфраструктуром. Многе тај начин живота привлачи више од стана, опет живиш у једној урбаној уређеној средини, а колико толико имаш свој мир и независност.
Значи ово се ради и у циљу масовне изградње приградских насеља већих градова, и у циљу да се људима дају бесплатни пројекти кад већ 95% срба не плати грађевинце да направе кућу како треба.
nikola011":3ft96wcm je napisao(la):brdjanin":3ft96wcm je napisao(la):Вук Караџић је нпр. преузео дијалекат из Шумадије и он се сматра најправилнијим за српски језик.
mekbejn":2lbpli8o je napisao(la):nikola011":2lbpli8o je napisao(la):Не прича се да то буде баш "етно" кућа са свим естетским детађима на њој, већ да она буде нешто налик томе, али да се усклади са временом у ком живимо. Нпр. да кров буде пирамидални, да се штеди енергија, да се не разбацује простор као што се то обично ради већ да буде складних и довољних димензија за живот.
То би требало да буде неко решење које ће људима сугерисати да направе нешто како треба(они који сами зидају кућу), а не овако како се гради. Мени се ни изгледом, ни просторно у оквиру саме куће скоро ниједна не допада у којој сам био. Људи свашта измишљају па се после кају, кажу, мислио сам да ће то да испадне другачије и сл.
Биће и масовна градња, типа да нека општина да локацију и да нека фирма изгради нпр.100 кућа са пратећом инфраструктуром. Многе тај начин живота привлачи више од стана, опет живиш у једној урбаној уређеној средини, а колико толико имаш свој мир и независност.
Значи ово се ради и у циљу масовне изградње приградских насеља већих градова, и у циљу да се људима дају бесплатни пројекти кад већ 95% срба не плати грађевинце да направе кућу како треба.
Ja sam se nadovezao na ono što je Brdjanin pitao, zašto je samo jedan model kuće uzet tj. meni nije bilo jasno da li je poenta da se masovno grade kuće jednog istog stila (neko reče šumadijskog) ili da se masovno grade jeftine kuće sa kvalitetnim projektima i dobrim izborom materijala.
Nemam ništa protiv ni jednog ni drugog, samo je nejasno napisano.
Što se tiče montažnih kuća, ne posedujem istu, ali mogu da preporučim jednu firmu koja se time bavi. Ako moderacija smatra da je reklama nepoželjna neka briše:
http://www.montaznekuce.rs
nikola011":11wg7oed je napisao(la):brdjanin":11wg7oed je napisao(la):Не знам зашто се све време узима шумадијска кућа као једини примерак. Зар и војвођанске куће не могу ући у конкуренцију?
Вероватно зато што је Шумадија кроз историју најмање била под утицајем освајача, временски гледано. На Косово је увек утицала Албанија и Турска, у Војводини Мађарска и Аустрија, док је исток под утицајем Бугарске.
То се одразило и на архитектуру и на живот па се сматра да су најбоље сачуване "српске ствари" из Шумадије.
Вук Караџић је нпр. преузео дијалекат из Шумадије и он се сматра најправилнијим за српски језик.
nikola011":3qcs9ew9 je napisao(la):brdjanin":3qcs9ew9 je napisao(la):Не знам зашто се све време узима шумадијска кућа као једини примерак. Зар и војвођанске куће не могу ући у конкуренцију?
Вероватно зато што је Шумадија кроз историју најмање била под утицајем освајача, временски гледано. На Косово је увек утицала Албанија и Турска, у Војводини Мађарска и Аустрија, док је исток под утицајем Бугарске.
То се одразило и на архитектуру и на живот па се сматра да су најбоље сачуване "српске ствари" из Шумадије.
Вук Караџић је нпр. преузео дијалекат из Шумадије и он се сматра најправилнијим за српски језик.
MilisaV":1knqy0yi je napisao(la):a od kad srbijansko znači šumadijsko?