Šta je novo?

Плато Бежанија (Plato Bežanija) изградња треће зграде-шпица, стамбено-пословног објекта

Verovatno različito definišemo "taj kraj". Za mene je to deo u kom su standardni blokovi Bežanijske kose 2 i 3, zgrade između ulica Marka Čelebonovića i okretnice u Srđana Aleksića, što je prilično veliki pojas. I u tom pojasu je ova pozicija najbolja, po nekim merljivim parametrima. Bukvalno ne možeš da pokisneš do škole, vrtića, pijace, maxia, Lidla (budućeg), pa i jednog dana do tog Doma zdravlja (isto budućeg). Mnogim ljudima je to bitno pri izboru stana.
Novogradnja tu može da se udene negde među kućama, kao što si naveo kod Bežanijskih ilegalaca. I to je otprilike to.
Druga je stvar ako u "taj kraj" računaš granicu Zemuna i NBG, kao što je Zelengorska ulica. Ili parcelu pored Lux51. Za mene to nije isti kraj kao Plato Bežanija, razumem ako za tebe jeste.
Kakav je kvalitet gradnje - ne znam. Da li bih tu platio 4.400eur/m2 - ni slučajno.

ovo je znači to njesra od 4400 eur po kvadratu gde na 200 metara cigani kolo vode.... voleo bih upoznati čoveka koji ima mentalni sklop takav da se reši za plaćanje stana ovde

Стање 25.09.2025.

IMG_20250925_143615_resized_20250925_031443526.jpg
IMG_20250925_143620_resized_20250925_031442784.jpg
IMG_20250925_143630_resized_20250925_031444061.jpg

Mislio sam da je ovo skupo, ali sad vidim da ima jos skuplje i to na goroj lokaciji. Kod cigan-male iliti "karton sitija" (Bezanijskih ilegalaca) krece uskoro gradnja novog kompleksa gde su cene i do 4.840,00 EUR ?!?! Evo ja ceo dan ne mogu da se opasuljim. Gdeeee ovo ide kad je Bezanija dosla skoro do 5000 / m2 ?!

Mislio sam da je ovo skupo, ali sad vidim da ima jos skuplje i to na goroj lokaciji. Kod cigan-male iliti "karton sitija" (Bezanijskih ilegalaca) krece uskoro gradnja novog kompleksa gde su cene i do 4.840,00 EUR ?!?! Evo ja ceo dan ne mogu da se opasuljim. Gdeeee ovo ide kad je Bezanija dosla skoro do 5000 / m2 ?!

Gde to?

То није у улици Бежанијских илегалаца него у делу између улица Мајора Бранка Вукосављевића-Партизанске авијације-Гандијева (прва месна заједница). То нехигијенско насеље се зове "Бажанијско Дедиње"

Ево овде, мада сам раније већ одговорио. Читај одавде па до краја https://forum.beobuild.rs/threads/razvoj-novobeogradskih-blokova.86/page-294#post-1512056

То није у улици Бежанијских илегалаца него у делу између улица Мајора Бранка Вукосављевића-Партизанске авијације-Гандијева (прва месна заједница). То нехигијенско насеље се зове "Бажанијско Дедиње"

Ево овде, мада сам раније већ одговорио. Читај одавде па до краја https://forum.beobuild.rs/threads/razvoj-novobeogradskih-blokova.86/page-294#post-1512056

I tu će biti cena 4840e
Kako da ne

U Bezanijskih ilegalaca 19 će se graditi kompleks. I tu jeste cena za bolje stanove 4400€/m2 + PDV. Fina lokacija, ali ne za te novce. Neka im je sa srećom prodaja, ali u Vojvodjanskoj je 1000€ /m2 jeftinije. Na 70-80m2 to je skoro još jedan manji stan na recimo Voždovcu.

U Bezanijskih ilegalaca 19 će se graditi kompleks. I tu jeste cena za bolje stanove 4400€/m2 + PDV. Fina lokacija, ali ne za te novce. Neka im je sa srećom prodaja, ali u Vojvodjanskoj je 1000€ /m2 jeftinije. Na 70-80m2 to je skoro još jedan manji stan na recimo Voždovcu.

Ako misliš na BK park, sumnjam da će cena biti veća od 4100+pdv i to za one najmanje stanove.

Nema na Voždovcu stanova ni za 1000 ni za 2000 EUR/m2.
Naravno da nema. Nisam to ni mislio. Nego je razlika u ceni izmedju nivogradnje na Bezanijakoj kosi i Vojvodjanskoj oko 1000€. A ukoliko se kupuje stan od 70-80m2 uštedi se 70-80.000€ i onda se za tu razliku u ceni može kupiti još jedan manji stan / garsonjera na voždovcu ili nekom drugom mestu gde su cene do recimo 3000. Dakle poenta je da je po meni bolje kupiti stan u Vojvodjanskoj i još jedan manji na Voždovcu, nego jedan iste kvadrature na Bezaniji.
Ako misliš na BK park, sumnjam da će cena biti veća od 4100+pdv i to za one najmanje stanove.
Ne znam za manje, ali cena za trosobne je 4208,00 + PDV. Rekoše da im cene idu do 4400 + PDV iliti 4840,00€.

Ja sam se nadao da cene neće prelaziti 4000 s PDV-om i to za te najmanje stanove tj. da će trosobni biti i jeftiniji. Ali ovo su cene kao za centar grada. Stvarno ne znam ko će to da plati.

Vidim piše se uveliko oko gradnje Plato Bežanija, radi se i sad uveliko to stoji.
Svratio sam malo pa slično stanje kao što je Гага okačio.
Pisalo se i o ceni od 4000+ €/m^2, ali ne razumem ipak na šta to misle kao kalkulaciju na tu cenu? Preskupo.
Njihova kalkulacija očekivane inflacije sledeće godine? U blizini pijaca, ogroman slot klub za kockanje tu pored, par autobuskih linija koje povezuju delove grada? Stvarno mi čudno, a do pre par godina je bilo ono cena nekog stana na Kosi malo manje od 3000 €/m^2.
Možda ispadam slabo informisan, oprostite.

Vidim piše se uveliko oko gradnje Plato Bežanija, radi se i sad uveliko to stoji.
Svratio sam malo pa slično stanje kao što je Гага okačio.
Нисам најбоље разумео прву твоју реченицу тј део који сам зацрнио, зато унапред извини. Изградња уопште не стоји чак шта више добро напредују. Ако си мислио на јучерашњи дан (16.10-четвртак) што нису радили, разлог је тај што није било струје до 16 часова скоро у целом насељу Бежанијска коса. Данас их је било ко мрава у мравињаку ;)

Нисам најбоље разумео прву твоју реченицу тј део који сам зацрнио, зато унапред извини. Изградња уопште не стоји чак шта више добро напредују. Ако си мислио на јучерашњи дан (16.10-четвртак) што нису радили, разлог је тај што није било струје до 16 часова скоро у целом насељу Бежанијска коса. Данас их је било ко мрава у мравињаку ;)
Moja je greška više, nisam pratio detaljno gradnju u tom kraju i tek danas malo svratio da bacim pogled na licu mesta. Gledao sam šta je kačeno detaljno kao stanje, i nisam znao da je i ovde bio veći problem sa nestankom struje.
Ovaj deo što si boldirao/označio hteo sam reći da rade na gradilištu iznenađujuće punom parom i to u 6 uveče.
Nisam rekao da stoji onako i da se ništa ne dešava, nego hteo sam napisati da se slažem sa tim da je dinamika radova sjajna i nemam šta u ovom trenutku zameriti. Osim cene gde sam već napisao gore.

Kačio si juče slike kakvo je stanje i dobre su ispale slike, a ja nisam slikao zato što mi glupo kad je već bilo kačeno.

Naravno da nema. Nisam to ni mislio. Nego je razlika u ceni izmedju nivogradnje na Bezanijakoj kosi i Vojvodjanskoj oko 1000€. A ukoliko se kupuje stan od 70-80m2 uštedi se 70-80.000€ i onda se za tu razliku u ceni može kupiti još jedan manji stan / garsonjera na voždovcu ili nekom drugom mestu gde su cene do recimo 3000. Dakle poenta je da je po meni bolje kupiti stan u Vojvodjanskoj i još jedan manji na Voždovcu, nego jedan iste kvadrature na Bezaniji.

Ne znam za manje, ali cena za trosobne je 4208,00 + PDV. Rekoše da im cene idu do 4400 + PDV iliti 4840,00€.

Ja sam se nadao da cene neće prelaziti 4000 s PDV-om i to za te najmanje stanove tj. da će trosobni biti i jeftiniji. Ali ovo su cene kao za centar grada. Stvarno ne znam ko će to da plati.
Svaka razlika u ceni ima razlog, nije kao da je jedan investitor alav, a drugi human.
Bežanijska kosa je planski građeno naselje, urbanistički jedno od najboljih u Bg, sa kompletno razvijenom infrastrukturom. Takođe, nema mesta za ogroman broj novih stanova.
Nasuprot tome, Vojvođanska je primer investitorskog urbanizma (da ne kažem nešto grublje) - ruši kućice, zidaj zgrade na max, dok ispod prozora zuji saobraćaj u 6 traka, koje povezuju 2 autoputa. U tom kraju se gradi na hiljade stanova.
Vrv tu leži deo razloga zašto je Kosa skuplja.
Naravno, sasvim je ok da neko odabere da živi u Vojvođanskoj i za razliku u novcu kupi drugu nekretninu.
Ali je ok i da neko drugi odabere da živi na Kosi, u skupljem stanu.
Stvar ukusa i izbora, sve je dobro dok ih ima.
Inače se slažem da 4.4k na Kosi zvuči baš loše. A 3.4k u Vojvođanskoj (meni) još gore.

Vrlo je prosto.
Može im se.
Imam utisak koji može biti varljiv, ali investitori kao da se takmiče između sebe ko će da stavi veću cenu po m2.
A sad, koliko realno prodaju, to je upitno.
Takođe, uopšte se ne takmiče i u kvalitetu gradnje, kvalitetu termo I zvučne izolacije, kvalitetu materijala.
Sve je poprilično bazično, retko srednje.

Svaka razlika u ceni ima razlog, nije kao da je jedan investitor alav, a drugi human.
Bežanijska kosa je planski građeno naselje, urbanistički jedno od najboljih u Bg, sa kompletno razvijenom infrastrukturom. Takođe, nema mesta za ogroman broj novih stanova.
Nasuprot tome, Vojvođanska je primer investitorskog urbanizma (da ne kažem nešto grublje) - ruši kućice, zidaj zgrade na max, dok ispod prozora zuji saobraćaj u 6 traka, koje povezuju 2 autoputa. U tom kraju se gradi na hiljade stanova.
Vrv tu leži deo razloga zašto je Kosa skuplja.
Naravno, sasvim je ok da neko odabere da živi u Vojvođanskoj i za razliku u novcu kupi drugu nekretninu.
Ali je ok i da neko drugi odabere da živi na Kosi, u skupljem stanu.
Stvar ukusa i izbora, sve je dobro dok ih ima.
Inače se slažem da 4.4k na Kosi zvuči baš loše. A 3.4k u Vojvođanskoj (meni) još gore.
Pa pre nekih 5 godina cena u Plato Bezaniji je bila 1900€/m2. Sad i više nego duplo.

Pa pre nekih 5 godina cena u Plato Bezaniji je bila 1900€/m2. Sad i više nego duplo.
Prosečna plata u Srbiji pre 5 god je bila 60.000din, sad 109.000din. Nije baš duplo, ali skoro da jeste.
Muško šišanje pre 5 god 300din, sada 800din (kod istog frizera).
Kilogram zlata pre 5god 45.000eur, danas 117.000eur.
Hoću da kažem, nema mnogo smisla porediti cene nekad i sad.
Nemam nikakav problem sa cenama stanova, kolike god da su. Tolike su zato što očigledno neko (dovoljan broj ljudi) to može plati i kupuje ih po tim cenama. Sad, što ja nisam taj, to je druga stvar i moj problem. Ako nisam finansijski sposoban da kupim (živim) na B.Kosi - idem u Mirijevo. Ako nemam ni za to - idem u Krnjaču.
Ko god nešto prodaje trudi se da proda što je skuplje moguće, ako ne ide - spušta cenu ili čeka. Tako je i sa stanovima, pa i na Bežanijskoj kosi, ako rasprodaju po 4k (ili koliko već) - to je realna cena. Ako ne - super, spustiće, pa će ljudi kupiti jeftinije.
Jedino ne vidim razlog za zgražavanje na informaciju koliko nešto košta, osim ako je to nešto nasušna životna potreba ili ako prodavac ima monopolistički položaj (da nemaš drugi izbor). Stanovi Plato Bežanija nisu ni jedno ni drugo.

Cena je suluda za taj kraj sa ciganima. Razmatrao sam prve dve zgrade svojevremeno ali sam zakljucio da je Vojvodjanska mnogo bolja lokacija, jer je bolje povezana saobracajno, blize je kej, nema cigana.. Stvarno ne razumem sta ovde opravdava tu cenu. Pre bih uzeo cak i Kvart 64 npr, za dosta manje para.

Vrh