Šta je novo?

Паметни телефони

Вероватно само скупи самсунг телефони који су исте цене као ајфон ће издржати три године без кочења лаговања...
Šta znam, moj p30 pro evo 4 godinu gura bez lagovanja i kočenja.
Veći problem je što je zaglavljen na androidu 10 pa već nekoliko aplikacija je not supported pa zbog toga moram da menjam telefon.

Имао сам прилике да мало чачкам Nothing Phone 3a 12/256. Што се легалне продаје тиче, може се купити код ових што се хвале да је важно где купујемо технику за 44999дин. Наравно на КП и у Аустрији око 330 евра.

Сам телефон је широк и лепо се држи у руци. Дизајн је одличан. Стекао сам утисак да држим премиум телефон а не телефон из више средње класе. Изузетно је брз и флуидан.
Софтвер Nothing OS 3.0 базиран на Андроиду 15 јако подсећа на клот Андроид или Pixel Experience. Доста гуглових апликација за сваку ситницу и тек по која од стране произвођача. Оно што ми се не свиђа јесте што сви форсирају изглед у целом екрану на који се никада не бих могао навићи, а нисам пронашао опцију да се стави класичан мени са 3 тастера на дну екрана као што то има HyperOS/MIUI, OneUI и слични. Тастери за звук се налазе на левој ивици, док се на десној ивици налазе тастер за укључивање и мањи тастер другачијег облика за Гугл асистента, снимак екрана са могућности додавања гласовне белешке снимку екрана који се складишти у посебној апликацији.

Дословно све што се може подесити може да се подеси осим овога што нисам нашао у опцијама. Диоде позади могу да светле у зависности да ли стиже порука или позив. Нема 3.5мм улаз али се слушалице могу повезати адаптером са 3.5мм на Ц. У кутији долази само дупли Ц кабл који подржава пуњење од 50W. Квалитет звука је солидан с обзиром да поседује једноканални стерео. AMOLED 120Hz екран нисам пробао у условима јаког осветљења али делује ми квалитетно.

За тих 330 евра мислим да боље не може. Дефинитивно ћу и ја прећи на Nothing у једном тренутку само зато што ми је мука Жаомија, Шљамсунга, Јабуке и осталог што се нуди на нашем тржишту.

Vrh