Имао сам прилике да мало чачкам Nothing Phone 3a 12/256. Што се легалне продаје тиче, може се купити код ових што се хвале да је важно где купујемо технику за 44999дин. Наравно на КП и у Аустрији око 330 евра.
Сам телефон је широк и лепо се држи у руци. Дизајн је одличан. Стекао сам утисак да држим премиум телефон а не телефон из више средње класе. Изузетно је брз и флуидан.
Софтвер Nothing OS 3.0 базиран на Андроиду 15 јако подсећа на клот Андроид или Pixel Experience. Доста гуглових апликација за сваку ситницу и тек по која од стране произвођача. Оно што ми се не свиђа јесте што сви форсирају изглед у целом екрану на који се никада не бих могао навићи, а нисам пронашао опцију да се стави класичан мени са 3 тастера на дну екрана као што то има HyperOS/MIUI, OneUI и слични. Тастери за звук се налазе на левој ивици, док се на десној ивици налазе тастер за укључивање и мањи тастер другачијег облика за Гугл асистента, снимак екрана са могућности додавања гласовне белешке снимку екрана који се складишти у посебној апликацији.
Дословно све што се може подесити може да се подеси осим овога што нисам нашао у опцијама. Диоде позади могу да светле у зависности да ли стиже порука или позив. Нема 3.5мм улаз али се слушалице могу повезати адаптером са 3.5мм на Ц. У кутији долази само дупли Ц кабл који подржава пуњење од 50W. Квалитет звука је солидан с обзиром да поседује једноканални стерео. AMOLED 120Hz екран нисам пробао у условима јаког осветљења али делује ми квалитетно.
За тих 330 евра мислим да боље не може. Дефинитивно ћу и ја прећи на Nothing у једном тренутку само зато што ми је мука Жаомија, Шљамсунга, Јабуке и осталог што се нуди на нашем тржишту.