Šta je novo?

"Окретнице-Терминуси" јавног градског превоза

Odmah mi bilo čudno zašto se radi okretnica, deluje da se sprema za još linija. Ako rekonstruišu i omlad. stadion, onda u redu, ali ako je neki investitor bacio oko na tu lokaciju, tada nije u redu. Biće gužva u bulevaru kada se spusti još 6 linija, setim se Botaničke bašte 80ih. Doduše, nedostatak je ta veza bulevar despota i omladinskog, nekada je 67 to lepo pokrivala, te bio razlog što nikada 27e nije dobio stanicu ka Mirijevu.
 
Objavljeno je na jednoj FB grupi,zato i pitam da li neko nesto zna...po toj prici,ukida se okretnica Oml.Stadion za buseve i sve linije idu ispod Pančevca,uz kako kazu ukidanje linije 107Os...e sad,da li ce to biti privremeno zbog rekonstrukcije okretnice na Omladinskom,ili trajno rešenje,to ostaje da se vidi...onda ce verovatno ostaviti da 33,37,48,58 i 96 okrecu na Dunav Stanici...koliko znam,oni se i okrecu trenutno na Dunav Stanici...

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока
 
^^ Slažem se. Ne znam zašto slepci hoće da popravljaju nešto što već dobro funkcioniše. Ako je ta priča istinita...
 
A mozda se spremaju za rekonstrukciju tj lupanje pancevca ukoliko ih on ne iznenadi ranije ...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=805815#p805815:ymxhguhb je napisao(la):
solecar » 22 Dec 2020 01:28[/url]":ymxhguhb]Radi se okretnica u Bačkoj. Kažu da se radovi završavaju sutra.
Radovi još uvek u toku....


Svojevremeno sam ovde predlagao da se ona izmesti bar JEDAN semafor niže Ugrinovackom. Bukvalno pomeriti za jedno stajalište
To su minimalni troškovi za povezivanje


Te bi tako 18, i 83 bila u Alrini i ona povezana sa gradom. Ovako ona još uvek ima vezu samo do Nbgda
Taj ulaz iza NS-puta u Altinu , vapi za kružnim tokom gde bi mogli okretati autobuse. Tako i tako ima tu nelegalnih i privremenih objekata za uklanjanje.
Staru okretnicu pretvoriti u nedostajuci trg ili bar u neki park.

Ovako odoše pare na renoviranje okretnice a od boljeg i funkcionjalnog povezivanja grada nema ništa :(
 
Možda će UMP preći preko okretnice na Bogosloviji, trebao bi da ide negde preko Zastave, teniskih terena i da izbije na pančevac.
 
И то се спомиње као разлог селидбе окретнице.
 
Toliku guzvu ce napraviti na okretnici....jos cujem da ce mozda i 43 tu da okrece....nisam pametan...

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока
 
Слаба корист од тога. Мени се чини из угла кретања путника из периферије (Банатски део) ка центру да би било боље да нпр. 43 и 96 иду трасом 33 и 48 од установе културе Влада Дивљан до Славије или Прокопа.
 
Jos nije gotovo lazovcine neradnicke

okretnica01-2020-12-26-17-26-55.jpg
 
Odgovor DJP:

Поштовани.

Обавештавамо вас да тренутни радови адаптације аутобуске окретнице „Панчевачки мост (ЖС)“ за циљ имају ефикасније функционисање постојећих линија ЈЛПП на наведеном терминусу.

Након завршетка свих планираних радова постојећи стајалишни фронт у окретници користиће линије бр. 33 и 48, док ће новоизграђени коловоз од нове године бити полазно стајалиште линија бр. 37, 58 и 96.

У постојећој ситуацији Секретаријата за јавни превоз не планира преусмеравање других линија ЈЛПП на предметни терминус.
 
Sve jasno.....sad znamo...

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока
 
Samo su malo preraspodelili početna stajališta i mesta gde autobusi čekaju polazak odnosno optimizovali okretnicu. Prosto dođe kao iznenađenje kada se sredi samo okretnica ili stajalište bez da je to iznuđeno nekim drugim razlogom poput pomeranjem linija iz raznoraznih motivacija. Svaka pohvala za ovakve poduhvate, samo nek nastave da sređuju i održavaju postojeće stanje, to im je i posao.
 
Da se tako radilo i ranije sada bi imali veći broj bolje rešenih važnijih terminusa. Osim toga nadam se da će iz godine u godinu polako rešavati problem sa radijusima krivina i presedačkim čvorištima. Tu su i raštrkana stajališta, dakle ima tu dosta posla. Neizbežno je i uklapanje s metroom. Problem predstavljaju i improvizovana okretišta kao što je ono u Višnjici. U Zagrebu su linije poput 32 zglobni fideri. Provlače se kroz usku dvosmernu ulicu širine 6m dok ne dođu do proširenja na kraju naselja. Neka okretišta su bolje uređena od drugih, no svi veliki presedački terminusi (tramvaj/autobus) adekvatno su prilagođeni svrsi. Beograd još i pre otvaranja prvih deonica metroa ima pune ruke posla oko železničkih stanica.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=809376#p809376:3reesjky je napisao(la):
Београдски_Сомборац » Sub Jan 02, 2021 7:30 pm[/url]":3reesjky]Прочитах негде да се реконструише окретница Земун /бачка/ , да ли грешим?

Реконструише се, тренутно 18 и 83 окрећу у Банатској.
 
Okretnica jos nije završena fali asfalt na trotoarima i signalizacija

okretnica01-2021-01-02-22-44-23.jpg

okretnica02-2021-01-02-22-44-23.jpg
 
U usvojenom budžetu grada Beograda za 2021. godinu su opredeljenje ozbiljne sume za gradnju okretnice DUnavska, za 2021, 2022 i 2023 sve ukupno oko 350 miliona dinara. Šta je tu plranirano da se gradi za toliko novca? Pretpostavljam da je tolika suma zbog ekspropriacije.
 
Треба на том терминусу и да се развуче контактна мрежа за тролејбусе.
 
Vrh