Šta je novo?

"Окретнице-Терминуси" јавног градског превоза

Ни новости ни ми не можемо да знамо шта ће бити, зато што се цела прича ради без јасног плана (или намерно, да људи не би могли да га промене, или само ни они нису смислили шта ће да раде са тиме и покушавају да прилагоде линије ситуацији у којој су се нашли).

И да, трамвајем од Савског трга до Сајма је скроз океј варијанта, ако би семафори код Дринске и Кравцова били приоритетни за трамваје (а нису били, и вероватно неће ни бити), и ако би постојао начин да се код Сајма у смеру из центра са трамваја на аутобус нормално преседа, без шетње од неколико минута, притом кроз ужасан подземни пролаз.

Znaju oni vrlo dobro šta rade, samo im je problem kako da naprave da se linije okreću kod njihovog TC - a, a da to ne izazove nezadovoljstvo građana.

Окретница у Устаничкој је коначно комплетирана, коначно је додато оно што је недостајало до сада, а то је апарат за кафу.
2a1fdaeb73cc367b438c8205f2388b37.jpg

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Није комплетирана, фали клоња. Ајде да занемаримо град, али ми је просто невероватно да неки приватник није увидео простор за зараду у овој области.

Jedan lokal ful wc ala DB na okretnicama da se odradi ...

Evo upravo na Beogradskoj hronici pričaju o okretnici kod Gazele, od petka autobusi okreću na novom terminusu. Navodno neće sve linije moći ispod Gazele, bar ne do proleća, do kada se planira proširenje terminusa ispod Gazele.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Избацили су мапу окретнице и трасе, 511 иде у оба смера Савском што је тешки дебилизам.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
abe147f55d31ba4444dbba539a2455ca.jpg

Ovo nema u mnogo zemalja da se cela okretnica prebaci kod jednog privatnog tržnog centra zbog njegove koristi i da bi ga napunil.

Свакако је било планирано да се склони до Мостара. Тржни центар је и без превоза место које привлачи људе и не видим ништа лоше у томе да превоз иде до тамо

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=788469#p788469:2z698wk4 je napisao(la):
Fića » 29 Okt 2020 11:34[/url]":2z698wk4]Тржни центар је и без превоза место које привлачи људе
Ako je tako kako tvrdiš, zašto je onda odlučeno da se linije koje su se okretale na Savskom trgu premeste da se okreću kod Gazele, a ne na nekoj drugoj okretnici u blizini Savskog trga?
"Zemun park" nije imao gradski prevoz. Doveli su mu 707. Nakon toga i 703, a on i dalje ima slabu posećenost.

707 je išao tuda i bez Zemun parka. Dolazi tu dosta ljudi i parking je veoma često poprilično popunjen.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=788475#p788475:3mp5wkj8 je napisao(la):
busspoter » 29 Okt 2020 11:48[/url]":3mp5wkj8]707 je išao tuda i bez Zemun parka. Dolazi tu dosta ljudi i parking je veoma često poprilično popunjen.
Išao je autoputem i nije imao nekoliko usputnih stanica između Altine / Male pruge i Zemun polja. Na to sam mislio.

707 je naslednik 704E. Dakle od ekspresa koji je išao novosadskim, napravili su ringišpil. Veliki napredak. Tako su i 27E načisto upropastili, sad staje na svim stanicama kao 27, plus je produžen "nigde".

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=788474#p788474:20qy60g1 je napisao(la):
solecar » Чет Окт 29, 2020 11:43 am[/url]":20qy60g1]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=788469#p788469:20qy60g1 je napisao(la):
Fića » 29 Okt 2020 11:34[/url]":20qy60g1]Тржни центар је и без превоза место које привлачи људе
Ako je tako kako tvrdiš, zašto je onda odlučeno da se linije koje su se okretale na Savskom trgu premeste da se okreću kod Gazele, a ne na nekoj drugoj okretnici u blizini Savskog trga?
"Zemun park" nije imao gradski prevoz. Doveli su mu 707. Nakon toga i 703, a on i dalje ima slabu posećenost.

Не желим да мешам лично мишљење, противник сам свега што раде са превозом у Београду, али не можемо да поредимо Земун парк и Галерију. Притом, 51, 511 и 601 су реално продужени, иду до Савског свакако, ценим да ће ићи туда и у другом смеру када заврше цео трг и када уопште буде могло да се прође у смеру ка Мостару туда.

А што се тиче тржних центара, колико је јавни превоз важан може да се види на неколико примера:
- нереално повећање броја људи на стајалишту Диљска и генерално на 25П, 32, 74... од кад је отворен БИГ
- повећање броја људи у 20 и 21 од када је отворен Бео
- мањи број људи у Ада молу од када јавни превоз не иде туда у смеру према Бановом брду
- најпопуларнији тржни центар у граду је и после Х година и даље Ушће, између осталог због добре повезаности јавним превозом

Притом, без обзира на окретницу, до Галерије је и даље тешко да се дође из центра.

Ово шта су урадили је дебилизам. 51, 511 и 601 круже Бога оца само због Палате правде и БАС-а уместо да скрену одмах у Николаја Кравцова.

Djole Pevcanin":17no9cpm je napisao(la):
Ово шта су урадили је дебилизам. 51, 511 и 601 круже Бога оца само због Палате правде и БАС-а уместо да скрену одмах у Николаја Кравцова.

pa da bi imali dobru vezu sa centrom. ali sad bi bio red da pojacaju te linije sa jednim vozilom sto sigurno nece uraditi...

Sent from my A5_Pro using Tapatalk

51, 91 и 92 да круже, остатак одмах лево у Николаја Кравцова и готово.

Управо сам честитао другу из Сремчице нови терминус. И то што ће одсад он, жена и ћерка, а ускоро и син, дуже путовати до центра, који им је свима одредиште.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=788803#p788803:2iqvrux6 je napisao(la):
Djole Pevcanin » Пет Окт 30, 2020 12:02 pm[/url]":2iqvrux6]Ово шта су урадили је дебилизам. 51, 511 и 601 круже Бога оца само због Палате правде и БАС-а уместо да скрену одмах у Николаја Кравцова.

Боље да круже, људима је битније да стигну до Савског трга него до нове окретнице.

Да круже антибиотици а не 511.

Evo okretnice bogu iza leđa...danas pušteno....bez wc za vozače...

okretnica01-2020-10-30-20-24-44.jpg

okretnica02-2020-10-30-20-24-44.jpg

okretnica03-2020-10-30-20-24-44.jpg

okretnica04-2020-10-30-20-24-44.jpg

okretnica05-2020-10-30-20-24-44.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=788967#p788967:2aq4wjxq je napisao(la):
Djole Pevcanin » Пет Окт 30, 2020 8:39 pm[/url]":2aq4wjxq]Да круже антибиотици а не 511.

Ако путницима 511 није битно да стигну до Свског трга и Палате правде, већ им је битно само преседање код Сајма, боље онда да је преусмере да окреће на Прокопу.

Šta vam je, ljudi? Mala je gužva na stanici kod Sajma? Treba još ljudi da tamo čeka? Pa da preseda na 23 još neko?

Raspitajte se kako je juče izgledalo kod Palate pravde...

Vrh