Šta je novo?

Ноћни превоз / Noćni prevoz

Boki123":3gq9vrqo je napisao(la):
Pa i prenosi se, jer tad najviše mladi idu po žurkama itd. Po meni je ova mera svakako na mestu.

Pa mnogo je veca sansa da se virus prenese u punom autobusu tokom dana nego u polupraznom noću, zar ne?
 
Logika iza ukidanja noćnog prevoza je da ako će već ogroman deo grada biti prazan i ''nepotreban'' posle 21h (jer ništa neće raditi), da onda nema potrebe da radi noćni prevoz kad neće biti ni 5.000 ljudi koji bi ga koristili.

Ja donekle kapiram to. Mislim ne govorim za zatvaranje, nego za ukidanje noćnog prevoza. Mada mislim da jeste malo džukački prema ljudima koji žive daleko a želeće, iz ma kog razloga, da se nekad u naredne dve nedelje vrate kući pre zore.
 
Могли би сад те аутобусе и возаче са укинутог ноћног превоза да пребаце на дневни да се повећа број полазака. Више полазака=мање гужве=мање ширење вируса.
 
Juce nocna 32 dva putnika ukupno do Karaburme.

Sent from my SM-T555 using Tapatalk
 
A da li se zna zašto su se povukli privatnici sa noćnih linija?
GSP izgleda nema kombije, kakvi su bili korisni i ekonomičniji za neke linije, pa tako ceo autobus prevozi 5 putnika.

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока
 
GSP ima kombije, ali samo za školski prevoz. Što se tiče držanja linija, smena se desila zbog korone, pa nakon toga nije ništa menjano.
 
Због короне?
Уговор за ноћни је истекао и био је објављен нови тендер који је у међувремену обустављен.

А што се тиче ''превожења пар путника'', то уопште није тачно, посебно није било пре укидања ноћног (без обзира на корону).
На неким линијама раде (или су радили) зглобни аутобуси и попуњеност је прилично велика.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=856481#p856481:37qjgupw je napisao(la):
Fića » 08 Jun 2021 22:00[/url]":37qjgupw]Због короне?
Уговор за ноћни је истекао и био је објављен нови тендер који је у међувремену обустављен.
Obustavljen novi ugovor zbog korone.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=856489#p856489:in9wvs95 je napisao(la):
Misha V » Уто Јун 08, 2021 10:55 pm[/url]":in9wvs95]Jel radi nocni prevoz ili ne?

Ради
 
Raspisan je:

Јавни позив за учествовање у поступку доделе Концесије за поверавање обављања комуналне делатности јавног превоза путника на ноћним линијама на територији града Београда.

https://www.beograd.rs/cir/gradski-ogla ... -beograda/
 
Da li ovo znači da će sve da bude isto a samo drugi raspored vozila i privatnika po linijama ili će se nešto konkretno menjati?

Edit: Ipak će biti ona nesavršena Nova mreža noćnih linija i to na 10 godina.

 
Измена и допуна јавног позива - Kонцесије за поверавање обављања комуналне делатности јавног превоза путника на ноћним линијама

На основу члана 35, а у вези са чланом 10. став 1. и чланом 20. став 3. Закона о јавно-приватном партнерству и концесијама Републике Србије („Службени гласник РС” бр. 88/2011, 15/2016 и 104/2016) („Закон о концесијама”),
ГРАД БЕОГРАД – ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА
Секретаријат за јавни превоз („Секретаријат”), у својству концедента
објављује
ИЗМЕНУ И ДОПУНУ ЈАВНОГ ПОЗИВА
(објављеног у „Службеном гласнику Републике Србије“ дана 22.10.2021. године и у дневном листу "Политика" дана 23.10.2021. године)
за учествовање у поступку доделе Kонцесије за поверавање обављања комуналне делатности јавног превоза путника на ноћним линијама на територији града Београда

1. У Тачки 3.2.2 - Додатни услови за учешће, односно квалификациони услови, подтачка 1), после прве алинеје додаје се алинеја која гласи:
„Старост возила на раду и резервних возила током периода важења уговора не сме бити већа од 10 година“.
2. У тачки 4. - Критеријум за избор најповољније понуде, став 2. мења се и гласи:
У својој понуди Понуђач може да наведе висину концесионе накнаде која је једнака или виша од 85,00 ЕUR по возилу месечно, не рачунајући резервна возила.
3. Сви остали подаци који се тичу Јавног позива остају непромењени.

izvor: beograd.rs
 
Katastrofa, još 10 godina besmisla.

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока
 
Колико је тачан ред вожње линије 29Н и да ли се поштује? И да ли се ноћне линије виде на бус минус апликацији?
 
Pre 2 dana sam išao sa 304 i ono je strašno da su poslali iveco minibusa kao što radi na 313, samo malo noviji i blejao sam dobar deo puta zalepljen za vrata u pola 1 uveče i to se gužvaš sa mnogim pijanim budalama i ja ne znam kako ih nije sramota iz laste, a prošlu nedelju kad sam išao bio je lepo otokar. Najbolje je bilo dok je radio Ćurdić sa mazovima i jedva čekam da se primene linije gde će biti minibus, ali će ili samo za Vinču, a ne u pola opštine i onda da bude ovakav haos i još mora da ima polazak u 2:10 sa Trga za Vinču kog sad nema, jer sad 304N ide samo u 00:10 i 1:10
 
Шта се десило са тендером?

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока
 
Sramota, pod hitno nešto mora da se uradi i da se odredi bar tačan tip vozila za liniju, a ne da lasta baca vozila kako im se ćefne i šta nađu u garaži, pa da gurnu opet iveco minibusa i da budeš zalepljen za vrata u 1 ili 2 ujutru mrtav umoran i da se guraš sa raznim pijanim ljudima
 
Sramota, pod hitno nešto mora da se uradi i da se odredi bar tačan tip vozila za liniju, a ne da lasta baca vozila kako im se ćefne i šta nađu u garaži, pa da gurnu opet iveco minibusa i da budeš zalepljen za vrata u 1 ili 2 ujutru mrtav umoran i da se guraš sa raznim pijanim ljudima
Jel neko uopšte zna prevoznike po linijama u noćnom prevozu? Da nisam pročitao ovaj post, ne bih ni znao da 304N ne drži više Ćurdić, nego Lasta. Za 101N znam da više ne radi Presto kao nekada, jer aplikacija uvek prikazuje da je na toj liniji neko niskopodno zglobno vozilo. Sad vidim da se baš dosta tih prevoznika u noćnom prevozu izmenilo.
 
Vrh