Šta je novo?

Ноћни превоз / Noćni prevoz

Ja bih Banetu oduzeo tu liniju, eno juče na BAS-u vozač otvorio zadnja vrata na kombiju i na Staroslovenskoj interpentaciji Anglijskog jezika poručio mladim damama da same ubace četiri 25 kg kofere pozadi, iako nije ni bilo mesta za sve..
Tipičan vozač u Banbusu. Nek stave crnce da voze A1. Oni su makar kulturniji od seljobera u Banbusu.

I kako "gradonačelnik" koji se u poslednje vreme veoma retko pojavljuje u javnosti iz dobro poznatih razloga i najavljuje nove noćne linije, opet me vraća u sumnjivu priču iz kraja prošle i početkom ove godine.
Spominjalo se konfiskovanje (čitati privatizacija) noćnih linija GSP-u i dodeli Knez Petrolu sa ~50 polovnih MAN-ova iz Švedske uglavnom.
Kako je taj dil propao, sve mi izgleda da će sve te nove noćne linije uzeti strela.
PLUS ove trenutne oteti! Punomasni kilometri nema šta.
Dnevne za Barajevo, Ovča, Mladenovac već vozi Strela plus Lasta (maltene Strela). Tu očekujem strela i noću logično.
Ka perifernim zemunskim naseljima osim 704N i 706N vozi strela, napraviće foru i noću da bude. 72N? Ma to će strela, skeptičan sam da će GSP imati tu priliku da vozi. I taman će srediti da dođe "tender" za sve noćne linije i pobednik automatski će se znati. I izgubiće GSP to, ostaće sve usamljeniji sa sve manje linija.
Uprkos ovakvoj verziji pesimizma, mislim da su ovo poslednji trzaji megalomanijske strele. U slučaju da bude izbora ili nečega sličnog, teško da će opstati. Pa i da opstanu, imaće mnogo manje linija.

Jel ima logike moja pretpostavka da su na A1 stavili kombije umesto autobusa jer su brži i okretniji?

Inače, da, svakako je vreme da stave (vrate) autobuse. I to neke sa rasporedom baš za aerodromska putovanja, sa dovoljno mesta za kofere.

tu mora akia da radi pod hitno. Ili neka je daju transjugu.
Ne znam kome je palo na pamet da na liniju koja zahteva dosta prostora što zbog putnika što zbog kofera stavi kombije u koji čovek jedva ranac unese.
Nedavno sam putovao tom linijom do aerodroma i rekao sam sebi nikad više. Mali skučeni prostor u kom ne možeš ni da prođeš sa torbom i to još nije ni bilo gužve.
O načinu vožnje tog kombija i da ne govorim. Naglo skretanje u krivine, naglo nabadanje kočnice, prelazak preko rupa pri punoj brzini. U jednom momentu smo svi poprilično odskočili sa sedišta kad je naleteo na rupu.
Da je sreće da dobijemo neku normalnu liniju od centra do aerodroma, a ne ovu sa kombijima koja još ide okolo naokolo.
860i je dosta značila kao veza sa aerodromom dok je išla iz centra, odnosno sa starog BAS-a i bila je najbrži način dolaska od centra do aerodroma.

Uprkos ovakvoj verziji pesimizma, mislim da su ovo poslednji trzaji megalomanijske strele. U slučaju da bude izbora ili nečega sličnog, teško da će opstati. Pa i da opstanu, imaće mnogo manje linija.
ako strela izgubi linije, ko će da ih drži moliću lepo? 45, 81(L) da neće možda Unacop ili Košava? na 711 opet zemun, hvala ali ne hvala. Neki ovde izgleda ne mogu ili ne žele da shvate da nakon nove podele u septembru nema nazad, svidelo se to vama ili ne. Ako neko ima svoju zamisao o raspodeli bez strele, a da ne smanji broj vozila, slobodno neka napiše. I da vas podsetim, fali vam 5 prevoznika😉

Чуди ме да главно чедо и приградска општина која је седиште Стреле не добија ноћни превоз?

Чуди ме да главно чедо и приградска општина која је седиште Стреле не добија ноћни превоз?
čini mi se da je lasta uvela noćnu liniju 860EN i to samo jednom kad je bio beer fest. Karta je čini mi se koštala 300 ili 400 dinara.

Свакако из Обреновца постоје поласци за Београд у 2 и 3 ујутру

Gsp može i zato mislim da će linija za Altinu i Plave horizonte, kao i Ovču držati Gsp sa Trga, a ostale Strela i Lasta sa Basa.
Неће радити ГСП сигурно јер мора СНСтрела још километара да пегла. Трг је натрпан ноћним линијама тако да од тога нема ништа.

Vrh