Šta je novo?

Књиге

opet zilion deca ceka da se sliksa sa seseljom
mada video sam i neku ribu mirsalic kako vec, isto boga oca dece

Moj данашњи улов на сајму књига. SC књига је поклон. Не читам јер више немам навику нажалост па рекох да се вратим квалитетном фантастиком. Све 4 књиге су узете код Македонаца из Академске книге који су наравно 20 до 30% јефитнији од Делфија.

Осим blackwells.uk који још сајтови шаљу за Србију?
1761662340944.jpg

Било је тренутака када је до хашке дворске луде могло да се приђе.

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока

Sticajem neočekivanih okolnosti nisam dolazio u BG više od godinu dana, nedostaju mi jesen i sajam knjiga. Ne spadam u redovne posedioce (ne volim masovke) ali sam uvek voleo da se ušunjam kada zgužve uminu, u poslednjih par dana, tada mi je bilo najviše atmosferično. Takođe mi nedostaju lične police s knjigama, moja nevelika bioblioteka probranih naslova, koja me nostalgično iščekuje.

Rado se prisećam onih knjiga koje su me naročito pogodile, pokrenule ili promenile. Sa te moje naj-liste, a u skladu sa vremenom u kojem se (s)nalazimo, evo da preporučim. I to baš ovo izdanje, zbog sjajnog i neprevaziđenog prevoda Ivanke Pavlović.

Luj-Ferdinand Selin - Putovanje nakraj noći

Đavo ima dobar princip koji uvek važi. Kao i obično, bio je u pravu kad je Čoveka ćušnuo u materiju. Nije mu trebalo dugo. Za dva veka, ohol do ludila, uz pomoć mašina, postao je nepodnošljiv. I danas je takav: divalj, sit i presit, pijan od rakije, pijan od benzina, slep i nerazuman, nepopravljiv, mešanac ovčice i bika, ali i hijene. Baš je sladak!. Čovek je human isto koliko i kokoš ume da leti. Kad je iz sve snage šutneš u guzicu, kad je zvekeneš limuzinom, može da se vine čak do krova, ali se odmah vraća na bunjište, da pokljuca šta ima. To joj je priroda, ambicija. Isto važi i za nas, u društvu. Prestajemo da budemo najcrnja đubrad tek kad nas snađe katastrofa.
"Knjiga za koju je Bukovski rekao da je najbolja u poslednjih dve hiljade godina, jedna je od onih koje su presudno obeležile književnost 20. veka." Dragan Uzelac

I usput da kažem, da ne pristajem na epitet 'nihilista' pripisan autoru, smatram to potpuno prevaziđenim.

Vrh