Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

Pa uklanjaju polako uklonjen jedan red na vladi uklonjeno sa palate pravde sve klime polako postepeno
Na novim zgradama klime moraju biti ugrađen tako da budu što manje vidljive...
 
:dil:
 

Prilozi

  • dbt.png
    dbt.png
    336,6 KB · Pregleda: 2.736
Slika preuzeta sa facebook grupe Mladenovačke Vesti (Zoran Stevanović).
mld.jpg
 
Izvor: Politika.rs

Poslovni objekat umesto zgrade iz koje je ubijen Đinđić
677z381_admirala-1.jpg

nova-zgrada-01-(10)-(1).jpg

admirala-3d.jpg

Zgrada u Ulici admirala Geprata 14 iz koje je pre 18 godina pucano na tadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića biće srušena i na tom mestu gradiće se poslovni objekat. To je predviđeno nedavno usvojenim planom detaljne regulacije (PDR) za deo bloka između Ulice admirala Geprata, Kneza Miloša, Balkanske i Nemanjine koji je pre tri godine inicirao i finansirao „Novaston”, nezavisna platforma za upravljanje nekretninama i projektima.

„Novaston” je u pisanim odgovorima našem listu potvrdio da je bio naručilac tog planskog dokumenta, što uostalom piše i u PDR-u, a na pitanje da li je ta kompanija i kada kupila zgradu u Admirala Geprata izbegli su da direktno odgovore.

Tvrde da „ne raspolažu informacijama o daljoj realizaciji projekta”, ali kao kompanija koja se bavi konsultantskim uslugama u oblasti upravljanja nekretninama, održavanjem objekata, marketingom u Srbiji i regionu to im, navode, pruža mogućnost da sarađuju sa različitim klijentima na različitim projektima. Da li je biznismen Vojin Lazarević angažovao „Novaston” da u njegovo ime kompanija naruči plan i da li je on kupio zdanje u kojem je bio Zavod za fotogrametriju, a potom ga navodno prodao, kako smo nezvanično saznali – komentar o tome od Lazarevića izostaje jer nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Uvidom u elektronsku bazu katastra nepokretnosti Republičkog geodetskog zavoda sadašnji vlasnik tog objekta je kompanija „Ktesius Properties doo” osnovana septembra 2017. godine, a njen vlasnik je kiparska firma „Ktesius London Investment Properties LTD”. U RGZ-u kažu da je „Ktesius Properties doo” od 2018. vlasnik te zgrade, a da je između 2014. i 2018. kao vlasnik objekta u Admirala Geprata 14 bila upisana „Rudnap grupa”. To je kompanija Vojina Lazarevića.

Bez obzira na to čije će ime na budućoj gradilišnoj tabli da se pojavi, investitor će imati obavezu da obeleži mesto sa kojeg je ubijen premijer i lider Demokratske stranke. Takav zahtev imao je gradski Zavod za zaštitu spomenika kulture, kažu u Urbanističkom zavodu koji je izradio planski dokument. Na osnovu prostorno-programske analize dela tog bloka koju potpisuju akademik arhitekta Branislav Mitrović i arhitekta Dejan Miljković, a koja je bila osnov za Zavod da izda uslove, dato je „zeleno svetlo” da objekat može da se poruši.

On nije pojedinačno zaštićen kao spomenik kulture, a nalazi se u okviru prostorne celine „Područje uz Ulicu kneza Miloša” koja je pod prethodnom zaštitom bila sve do 29. decembra 2020. kada je plan tog dana usvojen u Skupštini grada. Doduše, ta celina na predlog Zavoda u međuvremenu je poslata Vladi Srbije koja je usvojila predlog odluke i proglasila celinu kulturnim dobrom 29. decembra 2020, ističu u gradskom Zavodu za zaštitu spomenika kulture. Puka slučajnost ili ne, ali istog dana plan je usvojen u gradskom parlamentu, a celina kojoj pripada upisana je u katalog kulturnih dobara, što i dalje nije prepreka da se zdanje iz kojeg je izvršen atentat na Đinđića sravni sa zemljom.

– Prostorno-programska analiza bila je osnov za izradu plana i ona je ponudila izuzetno rešenje svedene arhitekture koje odgovara okruženju. Arhitekte su u novom zdanju predvidele transparentno prizemlje kroz koje se iz Ulice admirala Geprata sagledava spomenik kulture Amam kneza Miloša. Taj objekat vraća se gradu i predviđa se njegova obnova, odnosno pretvaranje u kulturni centar. Komercijalno-poslovna zgrada koja će zameniti postojeću u Admirala Geprata 14 mogla bi da ima oko 10.000 kvadratnih metara i neće biti veće visine od zgrade Ministarstva finansija koja je reper u prostoru. U Parku Gavrila Principa predviđena je podzemna garaža – kaže Mila Milovanović iz Urbanističkog zavoda, saradnik u izradi PDR-a za deo bloka između Ulice admirala Geprata, Kneza Miloša, Balkanske i Nemanjine.

http://www.politika.rs/sr/clanak/470188 ... jen-Dindic
 
Treba videti kako je prodat zavod sa zgradom i po kojoj cijeni ...
Da se uklapa ne uklapa se uopste ...
Drugo kako su čekali svi famozni dan kad zaštita prestaje pa dok je obnove udri ozezi rusi ...čudi me da je nisu slavnih za noc ....
 
A šta ste mislili isto tako je porušena kuća u Mišarskoj pre neki dan nakon što je istekla prethodna zaštita. Ovoj državi su soptevi zakoni prepreka u korupciji.
 
Кад помислим да више ништа не може да ме изненади... Каква је ово мафија...
 
Nikako. Niti Beobuild forum niti forumaši nemaju dovoljan uticaj da spreče rušenje, a 99% naroda ni ne interesuje tj. ne bavi se zaštitom kulturnih dobra ili ih prosto “zabole” što bi se reklo.
 
On nije pojedinačno zaštićen kao spomenik kulture, a nalazi se u okviru prostorne celine „Područje uz Ulicu kneza Miloša” koja je pod prethodnom zaštitom bila sve do 29. decembra 2020. kada je plan tog dana usvojen u Skupštini grada. Doduše, ta celina na predlog Zavoda u međuvremenu je poslata Vladi Srbije koja je usvojila predlog odluke i proglasila celinu kulturnim dobrom 29. decembra 2020, ističu u gradskom Zavodu za zaštitu spomenika kulture. Puka slučajnost ili ne, ali istog dana plan je usvojen u gradskom parlamentu, a celina kojoj pripada upisana je u katalog kulturnih dobara, što i dalje nije prepreka da se zdanje iz kojeg je izvršen atentat na Đinđića sravni sa zemljom.
indexx.jpg
 
Kako je zgrada mogla da bude pod zaštitom i onda da to istekne?? Znači da sav taj potez više nije pod zaštitom? Pa oni će sve to da poruše!
 
Zaštita se daje na vremenski period od xy god pa se obnavlja
 
Гледам на Гугле мапама и не могу да верујем коју зграду руше... Ако су већ хтели да буџе квадрате могли су да јој прилепе стаклену коцку с леђа према парку...

Ово ми делује као неко ирационално лудило, да се сруши зграда из које је званично пуцано на Ђинђића, да зидови не пропевају једног дана како се и шта дешавало...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=810968#p810968:10iggjcp je napisao(la):
direktor » 07 Jan 2021 00:56[/url]":10iggjcp]Zaštita se daje na vremenski period od xy god pa se obnavlja
Samo na papiru je tako, a u praksi po isteku, na doboš...
 
Eto šta se dešava kada se bojkotuju izbori i date apsolutnu vlast jednoj stranci.

I što je najgore, ništa se ne menja, ljudi će 4 godine ćutati i onda se par meseci pred izbore probuditi i kukati...
 
Kakve veze ima bojkot i pre bojkota su imali apsolutnu većinu i mogli su da rade šta hoće...
 
Brate, dokle će arhitekte (u tekstu kaže da oni potpisuju) ovako da nam uništavaju grad i terorišu oči Beograđana ružnom modernom arhitekturom? Nadam se će im pući tržište nekrernina u Beogradu, da im više niko ne kupuje ovakva sr*nja.
 
Zemljani ovde stvarno nije do arhitekte, ako misliš na ovu zgradu u adm. Geprata..šta više solidan projekat ali za drugu lokaciju.

Ovde je krivica samo u gradu i nesposobnom zavodu za urbicid.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Čoveče ovi bi sve srušili i prodali...da ne sede u skupštini i dvorovima i to bi srušili bez blama...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=811032#p811032:1n6ya8dz je napisao(la):
And7rey » Yesterday, 13:12[/url]":1n6ya8dz]Kakve veze ima bojkot i pre bojkota su imali apsolutnu većinu i mogli su da rade šta hoće...

Ali sada imaju dvotrećinsku većinu i ako hoće mogu i ustav da menjaju.

Sada nema apsolutno nikoga u skupštini (gradskoj / republičkoj) ko može da kaže nešto protiv vlasti i da se to vidi na TV-u.
 
Хехе, обезбеуђје себи експропријатни новац.

Ух како бих им због тог безобразлука не само одузео земљу но и наплатио
 
Ako je izgradio bez dozvole isplatio bi mu samo golu zemlju a kucu srušio bez nadoknade....
 
Vrh