Ma ja sam za propisani minimum svakako, nego komentarišem što je ostavljeno da bude 1.6m.
Ok ajde tamo gde nema mesta pa nema, ne može da se pomera kuća jelte... Ali treba pomeriti to na 2 ili 2.5m, da to bude širina gde god je moguće.
Da sutra ne bi imali ove degenerične situacije, gde se ambarima i trafikama daje 3/5 trotoara a pešacima 2/5, tačnije i manje od toga, jer su prepodobni ''ugostitelji™ '' pored svojih bašti, isturili i razne table i reklame, ne bi li još malo upali prolaznicima u oči.
Inače pored toga što ometaju pešake, to tradicionalno srpsko isturanje: 1) bašti 2) tabli na trotoaru 3) tabli na fasadi 4) što jače muzike (ovde to nije slučaj, ali jeste kod mnogih drugih) na javne površine... mi je uvek išlo na živce i zato što je to jedan pokvarenjački način da se neko reklamira a da pritom ne plaća adekvatne takse za to. Jer kad dođe inspektor, ovaj samo skloni tablu sa trotoara, za tablu na fasadi kaže ''a dobro de, vidi koliko je drugih...'', bašta se izignoriše jer eto kao, nije reklama nego prostor za sedenje, a muzika je u nadležnosti drugih, pa se kao ignoriše, iako služi upravo za privlačenje pažnje.
Ako neko hoće da se reklamira, nek izvoli pa nek plati pa nek radi to na odg. način. Inače ajd onda i ja tako da okačim na svoj prozor veliku tablu sa svojim CV-em... :roll: Čak bih mogao da se vadim kako manje štete pravim nego ovi drugi, jer bar ne blokiram pešake. Eto, taman. I tako svi pokačimo reklame sve dok nam grad ne postane ko iz Bladerunnera.