Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

Мени та "плажа" на Тргу страва фора! Има људи који мисле да је стање?
 
@Somi33

Znam ja sta je :)

Dole u hali (balonu) bice tereni za odbojku, mali fudbal itd.
A ovaj gornji deo sto je uslikan i blize ulici, svlacionice, teretana, kafic...
 
Мало је ниско за одбојку :D Ја сам сликао јер сам мислио даје то још једна крмача дебилног изгледа, мени је дебила за остале не знам. :)
 
sam5867.jpg

kakv je ovo cardak sta je ovo :bash:
sam5882.jpg
 
Ово ти је Директоре сувоземни Колос, али нешто мањих димензија ! Колико ли је само паркинг места заузео ?
 
Obrati paznju na kulu na zgradi nije samo suvozemni kolos odlicno ime predmet fotke
 
Знам и видим ту кулу на згради, али ми је некако више пажњу привукла слика из Цвијићеве улице са овим сувоземним Колосом !
 
Зграда у Париске комуне од броја 12 до 18, такозвана Ц 16 у блоку 2, тачно преко пута Фонтане. Одвратне надоградње, а посебно ова на крају терасе са црним даскама као нека настрешница, где човек у црвеној мајици, вероватно мења труле даске !
Кад се увећа слика боље се види. Сликао сам из аутобуса (75.) у покрету, из новог пољског Икарбуса, пардон Солариса :D
 
Bar ovi sto su promjenili roleten svi su uzeli bjele tako da bi moglo jednog dana izgledati ok ,a te daske su katastrofa kako niko nema osjecasja za estetiku
 
Некада су биле само текстилне ролетне и то зелене и такве су се уграђивале у свим зградаа у овом блоку 2. Виде се још на четвртом и делимично на шестом и седмом спрату. Становао сам у овом блоку у згради Д14 па знам. После су станари уграђивали браон па беле ролетне.
 
Ако није могуће контролисати сваку зграду, стан. Можда донети пропис, да се контролише на пример, фирма која уграђује ролетне или затвори терасу. Фирми има 100 000 пута мање него тераса. Лакше их је испратити.
Уради нешто ван прописа на згради и ћао фирма. Тако би и фирме биле у обавези да знају шта је прихватљиво од радова а шта не, па да то предоче муштерији.
 
Мислим да је уведен неки пропис, да ко жели да "застакли" терсу или промени ролетне или слично, треба да поднесе молбу општини на којој станује. Наравно то се не поштује !
 
Да, људи одлучују сами о томе. Кладим се да већина и не зна да не сме на своју руку да мења изглед. Зато бих пребацио контролу на извођаче, они би морали да знају. Наравно да постоји казнена политика и за објекат али и за онога ко га изведе а зна да крши прописе. Нешто ваља променити!
 
Гага":24mfr0z0 je napisao(la):
Мислим да је уведен неки пропис, да ко жели да "застакли" терсу или промени ролетне или слично, треба да поднесе молбу општини на којој станује. Наравно то се не поштује !
Za bilo kakvu rekonstrukciju u stanu (renoviranje kupatila, zamena cevi,parketa, rusenje zidova i dr.), a posebno ako se izvodi i vidljiva je na fasadi objekta potrebna je gradjevinska dozvola i prijava radova opstini po dobijanju iste. Za sve je potrebno uraditi sve neophodne projekte i pribaviti dokumenta.
Cak i za postavljanje bilo kakve reklame na nekom objektu potrebno je uraditi tehnicku dokumentaciju i pribaviti odobrenje za postavljenje.
 
"renoviranje kupatila, zamena cevi,parketa"

Suludo i bezobrazno...
 
Zato sto Fenor neko pod tim radovima srusi noseci zid i narusi statiku zgrade to se nikad ne zavrsi na plocicana i parketu
 
Ma razumem da postoje budale, ali vecina normalnih ljudi zeli da zameni plocice i treba da plati arhitektu i gomilu papira za nesto sto nema nikakve veze sa ostatkoms sveta...
 
U tom slučaju (zamene pločica, parketa, renoviranju kupatila) normalnije bi bilo samo prijaviti radove a opština neka šalje inspektora i nadzorni organ da iskontroliše šta se radi.
 
Od opstine do opstine zakon-uredba se primenjuje drugacije.
Ja sam na Savskom vencu imao situaciju da sam u opstini naisao na osobu koja je bila ljubazna i zelela da pomogne.
Naime, uputila me je kakav zahtev da podnesem da bih sto brze dobio odobrenje da popravim krov iznad svog stana koji prokisnjava.
Radove sam prijavio, uz napomenu da samostalno izvodim radove, i resenje sam dobio za 4 radna dana.
Ovo resenje se osim korisniku dostavlja i inspekcijskim organima, tako da em mogu da izadju i provere vrstu radova, em ako zavidan baksuz od komsije pravi probleme i preti prijavom (pa i prijavi) ne moraju da se cimaju, jer vec imaju podatak da su odredjeni radovi u toku.
Napominjem da je situacija razlicita od opstine do opstine, jer ono sto procitah na netu u vezi Tekuceg odrzavanja, investicionog odrzavanja i slicnog , ne ostavlja ovakvu mogucnost, ali su eto pojedine opstine nasle neke modalitete da olaksaju svojim ziteljima.
 
Ne znam kakva ti je situacija u zgradi, ali krov je vlasnistvo celog ulaza i sve komsije treba da placaju popravku krova... U mom ulazu svi placamo popravku krova zbog prokisnjavanja u jednom stanu... Svaki stan ce imati 100 evra troska kroz 6 meseci...

Mislim mogli smo da odbijemo da potpisemo saglasnost, ali bilo je ipak vise od pola normalnih stanara...
 
Ми смо у згради у којој станујем (има 23 стана и сви смо власници) пре непуних месец дана сређивали део крова (неких 60 квадрата) и то управо у мојој вертикали. Пре пет година је бивши станар из поткровља покушао нелегално да дигне кров и прошири гарсоњеру. Наравно нисмо му дозволили, одмах смо звали полицију, дошли су јако брзо и спречили бахатог комшију. Вратио је кров на брзину и изузетно нестручно (без терпапира), тако да нам је код прве веће кише свима у вертикали процурело до локала у приземљу, сем њему ! Зграда има четири спрата + поткровље.

Сами смо након извесног времена са мајстором кога смо ангажовали, средили тај део крова, а то смо плаћали из фонда који имамо као кућни савет, од изнајмљивања заједничке просторије.

Ипак је кров попустио, па су нам сад радили тај део крова из градског Стамбеног и урадили су га стварно јако добро. Пре три-четири месеца смо поднели молбу Стамбеном, и одобрена су нам средства из фонда за одржавање наше зграде, на који имамо право и одатле је и плаћено. Коштало је 265.000,00 динара.
 
Ето, дочеках да нађем и некакав позитиван развој на овој теми, од које ми стално скаче претисак и остали параметри! 'Фала Гаго. Shine on!
 
Feanor":3am885ko je napisao(la):
Ne znam kakva ti je situacija u zgradi, ali krov je vlasnistvo celog ulaza i sve komsije treba da placaju popravku krova... U mom ulazu svi placamo popravku krova zbog prokisnjavanja u jednom stanu... Svaki stan ce imati 100 evra troska kroz 6 meseci...

Mislim mogli smo da odbijemo da potpisemo saglasnost, ali bilo je ipak vise od pola normalnih stanara...


Jasno je meni da je krov vlasnistvo, ali i obaveza cele zgrade, ali kada ti u januaru prokisne i ti moras da se penjes na zaledjeni krov da bi cistio sneg, onda na situaciju gledas malo drugacije...
Inace moja zgrada je pre 6 godina bila u programu popravimo zajedno, kada je zamenjen ceo krovni pokrivac, zajedno sa opsivkama. Nazalost firma koja je bila izvodjac ( http://www.rating.rs/sr/bonitet/BETON-GER-DOO-BEOGRAD ) kao i njeni podizvodjaci su posao odradili krajnje neprofesionalno tako da je vec prve zime problem imalo vecina stanara iz potkrovlja.
Na reklamacije, su izlazili sa po vise od 5-6 meseci zakasnjenja, a resavali su ih PUR penom i WASSERDIcHT-om :bash:
Hvala bogu, njihov garantni rok (5 godina) je istekao, pa sam ja ovo leto iskotistio da posao odradim kako treba.
 
Лаки72, са Васердихтом сам и ја са мајстором кога смо ангажовали тада пре пет година, заптивао кров, али се није баш нешто показао. При мањој киши је процурело, а при већој киши је процурело до локала у приземљу. После сам купио неколико конзерви битумен за заштиту доњег дела патоса возила, па сам се сам попео на кров и цео дан премазивао битуменом. Издржао је до зимус, кад је и он мало попустио, али основно је што није било терпапира.

Ватрена птицо, кад буде још позитивних примера, јавићу :wink:
 
Vrh