Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

Angažuje se firma za rušenje, a račun se ispostavi investitoru...
Mada predmet uglavnom završi u nekoj fioci, samo ono sto je medijski ispraćeno bude i stvarno srušeno...

Angažuje se firma za rušenje, a račun se ispostavi investitoru...
Mada predmet uglavnom završi u nekoj fioci, samo ono sto je medijski ispraćeno bude i stvarno srušeno...
Ko angazuje firmu za rusenje?
Ok, znaci Investitor ovo moze potpuno da ignorise, eventualno neku kaznicu plati i to je to.

Sećate se onog kafića kod Megatrenda što je izgoreo, pa uništio skoro sve stanove u zgradi na koju je bio naslonjen.

E pa, ništa, vaskrsnuo je kao Feniks iz svog pepela.

IMG_0469.JPG
IMG_0470.JPG

Pa ne mora da znači da se niko ne buni. Svašta se radi po gradu ali to ne znači da to niko ne vidi i ne prijavljuje. Problem je što sistem takve ispali ili zastraši, ili prosto budu u manjini pa se ne stekne dovoljno mase i pritiska da se nešto izgura i interveniše.

Verujem da mnogima nije svejedno ali šta će. Jedino još ostaju "alternativne" metode. Ali ni to ne može svako.

A da se digne buka preko novina zovu pp inspektori novinari itd itd

Ala su ga posadili, svaka čast. Kao orman da je ispao iz aviona u crtaću.
Sad vidim da je bandera iza. Verovatno im treba da bude što bliži njoj a nisu hteli da razvlače kabl malo duže, da paketomat stave u ovaj uvučeni deo.

Al ajde ovaj jedan slučaj, nego ceo grad i svi trotoari su isti ovakvi. Otkako je hlorisana mentolčina posadila nepotrebni semafor na uglu Dobračine i Vasine, na trotoaru pored stajališta ne možeš da prođeš više od raznih prepreka. Stub semafora jedan, stub semafora drugi, nadstrešnica stajališta, dva stuba ShitLogic totema...

Jbna cigamala. I sve se radi i izgleda kao da nas ima 65 miliona na 7700 km2 a ne 6.5 miliona na 77.000 km2. Sve je večito i svuda nabijeno, zgusnuto, nakrcano, blokirano, načičkano...

A ok, ja sam mislio da je stub rasvete i da im treba za struju.

Onda su još veći magarci i aljkavci nego što sam mislio.

Jbna cigamala. I sve se radi i izgleda kao da nas ima 65 miliona na 7700 km2 a ne 6.5 miliona na 77.000 km2. Sve je večito i svuda nabijeno, zgusnuto, nakrcano, blokirano, načičkano...

Bio sam pre mesec dana u Sofiji, koja eto u glavama većine ljudi je neka rupčaga (da ne poredim sa razvijenijim svetom, Bugarsku većina smatra gorom ili sličnom Srbiji), ja ne znam da li sam video jednu trafiku stavljenu po sred trotoara i 5 frižidera okolo (svuda su u obliku mini lokala u zgradama), nemaš osećaj da su trotoari pretrpani sa milion prepreka, posebno ne ogromnim totemima, bilbordima i šljaštećim kockarnicama na svakom ćošku (video možda dve kockarnice za 2 dana, tamo širi centar ih ima koliko jedna ulica kod nas).

Nije bandera, stub za zastavu.
Realno je trebalo negde uz sam TC, pa čak i da se plati neka cifra za to.
Da, verovatno je to jer je ovo javna parcela pa tu je Pošti najlakše pošto je javno preduzeće verovatno besplatno da posade ovaj paketšop. Recimo kod mene kod Gradske bolnice na Zvezdari su posadili ovaj paketšop na prilaznoj saobraćajnici za hitnu pomoć unutar dvorišta bolnice jer nisu imali gde drugde da stave. Problem je što je pristup jedino moguć sa kolovoza kojim ulazi hitna pomoć.

Vrh