Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

Zgrada škole Veljko Dugošević na Zvezdari u ulici Milana Rakića je napukla jer se ispod nje u Preševskoj ulici grade zgrade koje su pokrenule klizište.

То код покојног Гошиног института. Темељна јама је огромна, а пре је ту био однос зграда-зелене површине 3:1 и лепи дрвореди борова, бреза и липа ка Батутовој и ка школи који су држали корењем клизиште.

Izgleda da je krivac gradilište u Preševskoj koje je i pokrenulo klizište u aprilu ove godine.

Da nece mozda investitora biti nametnuto da sanira školu ili će to iz budžeta biti niko nije tražio garanciju...

ja ne znam gde vise da idem da sednem i odmorim i oci i dusu u ovom gradu. prezirem primitivce koji misle da mogu da menuaju grad po njihivom ukusu mimo svih arhitektonskih pravila i zdravog razuma. novogradnja je svuda partizanska, na sta ce to da kici za 15-20 godina? nema metro, gsp raspad, svaka bu**** hoce u automobil, parking mesta nema nigde, dan provode u guzvama i sve je to kao kul. nekada su pridoslice u Bgd tezile da se prilagode i shvate Beograd a danas sve obrnuto. Ne pamtim kad sam video kvalitetnu gradnju po meri coveka, nema. Sve je fus. To nije vise moj grad.

Zemun
20241202_154038.jpg

Vrh