Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

Giorano Angelo":1erkmg4p je napisao(la):
Вожд":1erkmg4p je napisao(la):
p2210151724.jpg

Где се ово налази, бре?! :o Неверица... :shock:

Налази се у улици Генерала Анрија, М.З. Чиновничка колонија, Г.О. Вождовац.
 
Новобеоградска зграда покрај савског кеја пати зато што је унакажена дивљом интервенцијом људи које удомљава.

.jpg
 
Pretpostavljam da je to dvospratna zgrada pored Save sa probijenim prozorima i dodatom "konveksnom funkcijom", tj " :( "
 
"Divljak" kod mirijevskog bulevara, bile razne inspekcije i zabranjivale rad, ali oni i dalje grade jedno 50 stanova bez ijednog papira, bez table, ...! :bash:

dbef7fb72e1e327a6369217c20e35d1ed777dff98186e4f7efafabd774498c22_zpsj4g0aqog.jpg
 
20151013122545.jpg


djeram dobla je jos jedan sprat inspektori nevide stace :bash:
 
misli li ko o zemljotresima ?

ja koliko vidim, ovde je postalo normalno na zgradu od 4 `nakalemiti` jos 4, 5, nivoa !?
 
ovo oko Mirjevskog bulevara ziva istina, tamo se beez problema prave citave zgrade bez ijeddnog papira. i... nista...
Srbija.
 
DusanBG":1encvyko je napisao(la):
ovo oko Mirjevskog bulevara ziva istina, tamo se beez problema prave citave zgrade bez ijeddnog papira. i... nista...
Srbija.
Na zalost nije samo Mirijevo primer, cela opstina Palilula tako funkcionise. Nabolji primer su za to Borca, Krnjaca, Kotez... Na desetine, mozda i stote novih zgrada se tamo izgradili i dalje gradi bez ikakve dozvole.

Medjutim, nije jedina kazna srusiti objekat. Tako su kaznjeni i gradjni koji su tu kupili stanove. Znam da ce sad mnogi reci, a zasto su kupovali kad nemaju gradjevinsku dozvolu. Pa jednostavno, nije gradjanin duzan da bude inspektor i da se razume u sve moguce propise i zakone, zato postoji drzava i njene sluzbe i organi koji moraju da vode racuna da pravno zastite svakog gradjenina. Ima citav niz resenja, koje mislim da bi doprinelelo zaustavljanju divlja gradnje:

1. Kaznjavanje investitora novcano i zatvorskom kaznom od najmanje 10god. Rusenje nelegalnog objekta, ukoliko je prodato manje od 50% nekretnine i nadohnadjivanje kupaca o trosku samog investitora. Povracaj sredstava + pripadajuce kamate.
2. Kaznjavanje gradjevinskih inspekora nadleznih za predmetnu obpstinu. Konfiskovanje imovine u vrednosti od neplacenih taksi direkciji za svaki nelegalni kvadrat, kao i zatvorke kazne od 15god i dozivotno gubljenje licence.
3. Ukoliko je inspektor dao nalog za rusenje i obustavljanje radova, a izostala je aistsecija policije, kazna za nacelnika te policijske uprave ili nadredjenog koji je izdao takvo naredjenje, zatvorkim kaznama od min 10god, pa samim tim i gubljenje mogucnosti ponovnog zaposlenja u policiji.
4.Kaznjavanje novcanim i zatvorskim kaznama odgovornih kompanija kao i lica u EPS-u, Vodovodu i kanalizacji, Telekomu, kao i kablovskim operaterima za svako prikljucivanje nelegalnog objekta na mrezu.
5. Kaznjavanje notara za overavanje i sklapanje ugovora o kupoprodaji nekretnine bez gradjevinske dozvole, trajnim oduzimanjem licence i zatvorskim kaznama.
6. Kaznajvanje agencija za prodaju nekretnina, za svaku vrste reklamiranja, zastupanja, posredovanja i prodaje nekretnina bez gardjevinske dozvole.
7. Kaznjavanje stampanih i elektronskih medija za svaku vrstu reklamiranja i oglasavanja prodaje nelegalnih objekata.

Pritom, ispunjenje gradjevinske dozvole za aktere u stavkama 4-7 se odnosi samo na gabarite i polozajem objekata na parceli. Time svaka promena unutar je legalna (spajanje stanova i slicno) i oslobadja odgovornosti.

Sa ovakvim sistemo, bi se svi zaokruzili, naterali da svako svakoga kontrolise i napravili lanac odgovornosti, gde bi se mogucnost malverzacija sveo na minimum.
 
Bravo Milanche, :kk:
pogodio si u srž problema, bez efikasnog kažnjavanja svih u tom lancu bespravne gradnje, baš kao što si ti napisao, nema rešenja za tu "bolest"!
Za konkretan objekat u Šejkinoj struju su povezivali radnici EPS-a, u radnim odelima sa oznakama firme i službenim vozilom u subotu u 11 sati noću?!

A tamo se i dalje gradi naveliko ...
20151030_103322_resized_zpsvbus6eyg.jpg


Tu je i kompleks "Kraljičin cvet"!
20151030_103449_resized_zpspnrlegvm.jpg
 
Jos malo o kvalitetu i dugotrajnosti demit fasade.
Ovde je u pitanju nestručno postavljanje. Verovatno nije tiplovano kako treba ili nisu naneli dovoljno lepka. Demit fasade su odlične za naše uslove. Obezbeđuju kvalitetnu izlolaciju po povoljnim cenama. Postoji mnogo izgrađenih zgrada u poslednjih 10-15 godina sa ovakvim fasadama i nisam primetio da im nešto fali.
 
Ovo je vec bilo odavno a ovaj gore balkon kako komsije nisu prijavile strasno
 
@Bulbulderac
Ne znam gde je posto nije bilo navedeno mesto (mozda Direktor zna posto kaze da je bilo davno)

Ono sto mogu da potvrdim sa arhitektonske tacke gledista na osnovu slika je da nadogradjena zgrada u pitanju datira iz 30tih i da je izgradjena u stilu "streamline moderne".
 
Vrh