Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

Novi propisi kako bi se struja mogla ocitavati sad kad uvedu daljinsko ocitavanje i nova broila moguce da ce ukinuti ovaj glupi propis a kablovi se mogu povezati i da se ne vide
 
Podzemni kablovi su pravo resenje, dve god da je strujomer, ali i za IT. CATV i TT
 
direktor":15fw2ona je napisao(la):
Novi propisi kako bi se struja mogla ocitavati sad kad uvedu daljinsko ocitavanje i nova broila moguce da ce ukinuti ovaj glupi propis a kablovi se mogu povezati i da se ne vide
Suština propisa je da sa javne površine radnici EPS-a mogu da kontrolišu strujomer, ne radi se samo o daljinskom očitavanju već i kontroli da li je manipulisano strujomer i da li je isti ispravan. Dakle, ovoga ćemo gledati sve više, prošla su vremena ormarića u hodniku kuće sa strujomerom.
 
Odlicno.
Jedva cekam da ispred solitera vidim isto, jer i tamo se manipulise magnetima i slicnim resenjima...
 
To vazi samo za nove objekte indivdualne gradnje ne za zgrade

Rušenje nelegalnih objekata na Voždovcu

Tanjug | 17. 03. 2015. - 15:49h | Komentara: 4
Nadležni organi gradske opštine Voždovac počeli su danas s rušenjem jednog od nelegalno sazidanih objekata u Beranskoj ulici na Banjici, a uklanjanje nelegalnih objekata nastaviće i u narednom periodu.

534605_kuca_f.jpg


Kako se ističe opština Voždovac će od ove godine redovno rušiti nelegalno sazidane objekate na svojoj teritoriji, obzirom na to da je grad Beograd izdvojio finansijska sredstva za sankcionisanje "divlje gradnje".

Danas je, dodaje se, uz asistenciju policije i inspektora opštine Voždovac, započeto rušenje jednog od nelegalno sazidanih objekata, koji se nalazi u Beranskoj ulici na Banjici.

- Taj objekat, koji se nalazi na veoma prometnom mestu, već duži niz godina predstavlja ruglo i mesto moguće zaraze, zbog bespravno useljenih lica koja su u okolini zgrade bacala otpad i uznemiravala stanovnike susednih zgrada - navodi se u saopštenju.

Na licu mesta bio je i rukovodilac Odeljenja za inspekcijske poslove opštine Voždovac Tomislav Perić, koji je, kako se dodaje, rekao da će se rušenjem pomenutog objekta, pored sankcionisanja divlje gradnje, izaći i u susret brojnim građanima tog dela Voždovca, koji su do sada opštinskoj inspekciji podneli više od 50 prijava.

- Gradska opština Voždovac će i u narednom periodu, prema planu rušenja, uklanjati nelegalne objekte, čime će se zaustaviti dosadašnja praksa zidanja bez građevinske dozvole", poručila je ta opština.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/543098 ... a-Vozdovcu
 
A zasto samo za individualne objekte?
Licno znam dve osobe koje 'modifikuju' strujomer, a zive u zgradama, a jedan drugi koristi zajednicku struju u delu svog stana.

1. Cemu ta diskriminacija gradjana ?

2. Ko snosi troskove izmestanja strujomera?
 
Prvo zakon vazi za nove objekte ne primjenjuje se retroaktivno u crnoj gori su isto uradili pa kad su uveli nove stujomejre odustali od te ludosti .
Za kradju u zgradi zovnes edb oni ustnove i rebnu kradljivce po novcaniku
 
Basta kod hrama zid na trotoru navece zagradi resetkama nema prolaza

dsc05261.jpg
 
Аууууу ....

А савремени струјомери, даљинско очитавање, 21. век ... !?!

Уаааа!
 
20150319114149.jpg


Toliko sam se iznervirao da sam usao u butik i ptiam prodavacicu sta ste uradili sa fasadom
Ona zar i vi 5 ste od jutros
Bila je insoekccija gazda se dogovorio ovim rijecima :bash: :bash: :bash:
Bice jos prijav :bash: : :twisted: :twisted:
 
Дај само мени, за друге ме није брига. У с'е, на'се и подасе!
 
Петлово брдо, ул. Милорада Драшковића.

Ово је цела и готова кућа, ни по чему се не може видети да власник планира да јој направи другу половину. А, вала, и кровно-спратни препуст је људски! :) :evil:
image2883.jpg


Мушки! Равно, равно, равно, скооооооок, равно, равно ...:
image2885.jpg


..................

Има ли на овом форуму тема за лепе, успешне и занимљиве детаље/примере/решења на кућама?

И за занимљиве и необичне визуре града и снимке његових делова - на пример, с висине?
 
Саша":diiwxnbi je napisao(la):
.... занимљиве и необичне визуре града и снимке његових делова - на пример, с висине?

На пример, овако нешто, само - боље :) :? :

image2881.jpg
 
Somi303":1hlw8pa3 je napisao(la):
daa8ad48c894deaea65ebbedd3862131.jpg

Гроцка препуна, ужас.

Šomi jeste užas, ali pozdravljam što su ovi ljudi bar postavili satove na dostupnom mestu za očitavanje. U 90% kuća u Srbiji satovi su zakucani za fasadu kuće, pa se ne može ni očitati struja.
 
A, aко једног дана уведу систем који већ постоји у неким земљама - уплатиш новац дистрибуцији струје и трошиш је док има тог новца. Нема очитавања на лицу места. Шта ће онда с овим зидићима, ормарићима, стубићима и жичићима ... ?

....

Хм, а где им је зидић за ормарић с бројачем потрошње воде, и још један за гас, и за ... Како то очитавају?
 
Pa da ruse kao sta tehnika iz dana u dan napreduje niko nemisli o tome umjesto da odmah uzmu takva brojila i ugrade tamo gdje im je naplata najmanja
 
Ne radi se samo o očitavanju, već i o sprečavanju manipulacije, baždarenju aparata, isključenju sa sistema i što je zadnje čistim imovinskim odnosima.

Mesto razgraničenja vlasništva između distribuciije i potrošača je strujomer. Do sada smo imali situaciju da su žice od bandere do strujomera na kući EPS-ove ali ne mogu biti popravljene bez saglasnosti vlasnika kuće jer su iznad njegovog poseda i.t.d. Naslušah se takvih priča gde ne znaš ko pije ko plaća. Ovo sa strujomerima na javnoj površini na trotoaru ispred kuće je civilizacijski iskorak za nas.
 
Не могу да не објавим данашње слике подземног контејнера у насељу Церак-виногради, поред дугачког паркинга код Улице оморика:

image2916.jpg

image2917.jpg


Надам се да неће у вестима сутра ујутро бити како је неко вечерас/ноћас упао ...
 
vucko":3v3gqrcl je napisao(la):
(...) Mesto razgraničenja vlasništva između distribuciije i potrošača je strujomer. Do sada smo imali situaciju da su žice od bandere do strujomera na kući EPS-ove ali ne mogu biti popravljene bez saglasnosti vlasnika kuće jer su iznad njegovog poseda i.t.d. Naslušah se takvih priča gde ne znaš ko pije ko plaća. Ovo sa strujomerima na javnoj površini na trotoaru ispred kuće je civilizacijski iskorak za nas.

А како је с водоводом, гасоводом, топловодом ...? Што би струја била посебна?

Ништа не треба да буде поправљено без сагласности власника, подразумева се - нека живи без струје ако му то одговара, његово право.

Овако су ормарићи изложени хулиганима, ударима возила, киши ... и личе на искорак из Европе у Бангладеш.
Постоји ли још негде у Европи овакво решење?
Како они решавају наведене проблеме?
 
Vrh