Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

2012":2hbez0tm je napisao(la):
DižemALARM!U toku je zamena sijalica ulične rasvete onih žutih sa novim koje daju belo/sivi izgled grada tj,ulica i bulevara,možete dobro pogledati na šta sada liči Kneza Miloša,Terazije ,Srpskih Vladara,Bulevar...sve izgleda kao da smo se vratili u socijalizam 70',sive fsade još više deluju sivo,depresivno.APEL VRATITE TOPLINU GRADU SA ŽUTIM SIJALICAMA.!Gradski arhitekta sada bivši je odgovoran za ovakvo ruženje grada. :rant:


Resenje nije u toplim sijalicama, vec u opstem uredjenju grada i sredjivanju fasada, za sta se inace nikad "nije imalo para" ali zato kad su u pitanju 6000 sluzbenih rotacionih audia i mercedesa i drugi drzavni "prioriteti", tu nema pitanja ima li ili nema!
 
Pa ja mislim da niko ne treba mnogo da razmislja kako izgleda sada sa ovom sivom rasvetom i pre sa zutom,pogledajte Bulevar i Kneza Milosa ili Terazije,sve izgleda otuzno a usteda struje je zanemraljiva pre ce biti ko je dobavljac za novu rasvetu,jos jedna svinjarija odlazecih.A pogled na sredjene fasade, koje su sada u zutoj rasveti i ovih ulicnih u sivoj je za plakanje.. :kafa:
 
ево једне слике из Јерковића, тј. улица Милована Јанковића, да будем прецизнији:
 
Bože me prosti

Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
 
Ova Led rasveta je vratila Beograd u 70te,sivilo,turobno i ne bolje osvetljeno nego žuto svetlo,a ušteda minorna..philps na dobitku,"bacite stare daćemo vam mi nove"..zaista sam bio u šoku kada sam vide bulevare sa takvom rasvetom,a sada pitanje Led rasveta ima i nijanse toplo belo,hladno belo i sl.da li je iko isprobao te nijanse i uticaj na atmosferu i izgled grada?.Gradski arhitekta je morao za to da se raspita i da reaguje. :kafa:
 
Ušteda sa LED rasvetom nije minorna ni u privatnoj kućnoj varijanti a naročito kada se upotrebljava u javnoj rasveti.
 
Овај град је толико сив и ружан да му ни црвене сијалице не би помогле.
 
dsc04657.jpg

krasota
 
Тек данас сам приметио док сам обилазио и сликао радове у Војвођанској улици.

Одмах на дела Војвођанске где почињу радови је једна зграда, на непарној страни, на којој је власник стана на тераси (на другом спрату) поставио ону наранџасту мрежицу које се сад постављају кад се ограђују грађевински радови. Да ли је то украо или су му дали извођачи радова, то не знам, али брате мили баш одвратно изгледа. Зар толико ниско у неукусу (најблаже речено) мора да се иде, да би се имало парче хладовине или већ чека ?



Да будем искрен раније нисам приметио ово, па сам прегледао све слике од како пратим радове у овој улици да видим да ли је то раније имао или не, наравно не и ево слике од 27. октобра о.г., а ове мрежице није било ни на ранијим сликама. Наравно и ове најлоне што је ставио пре мрежице исто изгледају одвратно, али ...шта рећи. А и онај комшија до њега на тераси исто има неке одвратне најлоне.

 
A mozda su u panici od prasine koje sigurno ima vise od kada se izvode radovi u neposrednom komsiluku :p
 
Zgrada pored Carine u NBG dobila nadogradnju. Fotkacu ovih dana pa postavljam...
 
Ove kod Karadjordjevog parka su mi zanimljive jer se nisu ni malo trudili da zamaskiraju nadogradnju, nego su cak isli u totalnu suprotnost. I ima ih nekoliko na jednom mestu, tako da je stvorena jedna ludacka celina.


direktor":2869ntas je napisao(la):
http://s11.postimg.org/up7yfoakz/sam9879_copy.jpg
http://www.dodaj.rs/f/1P/tw/1ohafGhc/sam9850-copy.jpg
grozota :bash: :bash:
 
Johnest_Hon":cypt184j je napisao(la):
Pise Krajina inzenjering a ovo datira iz veselih devedesetih. Vise nego dovoljno... :)
A Senjak i Dedinje krcati udericama, ,,elitna naselja!'' :D Mada se polako i to menja. Opet nije sve u spoljasnjosti znam ok ljude koji su svoje kucice prodali kako bi stali na noge na cije su placeve dosle novokomponovane seljacine. Cast izuzetcima.

Neka konkretna aluzija na Krajinu ili...? :D

Elitna kad je kvadrat 6000 evra. :lol: Najžešće je kad se prošetaš, a ono po naselju miris roštilja.

Izgleda prilično zapušteno, gomila četinara i, što je još žešće, oraha... Orasi usred dvorišta! U krajevima kojima je nekad vladala Austrija zna se gde se sade orasi.
 
Rostilj, kafici, kladionice i ukratko si prosao ceo Beograd. Jos po neka banka i pekara... :D
 
Zgrada pored Carine na NBG. 500 metara vazdusno od opstine NBG... Sprat za dz, lagano, k'o na nosi...

Stanje od pre bing:

untitled.png


Stanje sada:

photo0189.png


A vlasnik je verovatno neki ljubitelj EU, pravila, visokog standarda, cistog grada, postovanja zakona i slicno licemerno smece...
 
Danas sam primetio u centru Zemuna, taman preko puta Madlenijanuma, nadgradnja u punom jeku jos u sivoj fazi... ako stignem uslikacu, retko se bas setkam tuda kada je dan.
 
Е ово је надградња за пример :)

gradjevine-2.jpg
 
Vrh