vucko":24oxuu4j je napisao(la):
Bulevarac to je jer je ostatak naroda kukavican.Svi se plase da ako cimaju neku vlast da ce im ona poslati nindze da ih likvidiraju.E zato smo tu gde smo.Tebi svaka cast jer si pionir u svojoj aktivnosti.
Evo recimo ja sada trebam da pisem dopise u mojoj zgradi da bi se osposobio lift,a predsednika kucnog saveta boli uvo i samo prica kako su stanari debili a gospodin nije skupljao 5 godina novac za zamenu sijalica u hodniku.
Ne mislim da se ljudi boje , jer neke stvari su opste , i ne zameraju se nikome, pa opet ne prijavljuju.
Vec sam mislim pisao da je problem jer su ljudi ovde svesni da te sluzbe mogu da nerade nista i ne snose posledice, pa ne zele da gube svoje vreme u borbi sa vetrenjacama.
Ljudi su svesni da su mnogi zaposleni u drzavnim sluzbama zaposleni preko partijskih i rodbinskih veza, krajnje nelegalno, te da na ta mesta nisu odabrani najbolji , i oni koji bi najvise ucinili za ovaj grad i drzavu, nego podobni.
U Austriji niko i ne pokusa da npr. uradi/izvede neke nelegalne stvari, koje ovde su ovde skoro pa normalne.
I to im ne pada napamet ni na mestima daleko od inspekcije.
Direktor jedne firme je Austrijanac, i ima kucu na alpima, prelepo je. Pogled je nestvaran, planinske kuce.
Kakva inspekcija, samo kuce, ali sve u istom, planinskom fazonu, nema nijedne sa nekim krovom koji je drugaciji, i koji se svidja vlasniku, ili mu cenom odgovara vise nego ovi standardni.
ukoliko bi neko pokusao da zameni krov, nema sta inspekcija, odmah bi ga prijavio prvi komsija koji bi ga video.
Prijavio bi ga jer zna da bi vec u toku dana sve bilo sruseno, bahatom dosljaku naplacena kazna da vise nikada i ne pomisli da tako nesto uradi, pa ni u takoj vukoje*******ini kao sto su alpi.
Kod nas u nacionalnom parku gde je zabranjena svaka gradnja, se zidaju vikendice.
Kod nas na Vracaru zidaju po 2 sprata vise, kod kafane Proleca prave neke svemirske nadogradnje , na 100 m od Akademije nauka i umetnosti.
Kako onda neko iz Borce da ocekuje da ce po njegovoj prijavi za nelegalnu garazu iko reagovati ?
Takodje mozes primetiti , da kada u ovoj temi neko uspe nesto da resi pozitivno, da se cesto odmah neko drugi javi da je i on prijavio nesto sto je neregularno, skoro uvek opste a ne licno. Ohrabri ih i najobicniji post na jednom forumu da poreduzmu akciju, i potrose svoje vreme za opste dobro, jer se nadaju da ce uspeti , kao i onaj prethodni. Neki izdrze borbu do kraja, neki odustanu, Skroz razumljivo.
Zamisli kada bi nasi mediji tome posvetili paznju, pa pisali da je Pera Peric uocio 10 prekrsaja, koje je prijavio a sluzbe reagovale, te da je juce Jovana prijavila a gradske sluzbe odreagovale.\
Ne toga nema, ima reziranih emisija, 3 pitanja 3 odgovora, a onda ceo dan Karleusa itd...