Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

@vucko, mislim da je ta skela reklama za firmu koja proizvodi skele, jer je okacena neka reklama za skele.
Planirao sam ovih dana da prijavim nejakoj komunalnoj policiji to, a i ostalim sluzbama.
Bojim se da se to ne prosiri kao korov, pa uskoro u celom kraju ili gradu dobijemo slicne verzije ovog cuda.

То је само инкубатор, касније ће је пребацити на сквер Мире Траиловић!

Kod mercedesa na nbg glupost iz 90 tih
dsc09526.jpg

Nadogradi me njezno
dsc09769.jpg

vucko":23xkjxws je napisao(la):
Videh onu blesavu skelu,vidi se sa Crvenog Krsta.Nije mi jasno cemu sluzi,uopste ne sme toliko visoka zgrada da se gradi tamo gde je ta skela.

Bulevarac":23xkjxws je napisao(la):
@vucko, mislim da je ta skela reklama za firmu koja proizvodi skele, jer je okacena neka reklama za skele.
Planirao sam ovih dana da prijavim nejakoj komunalnoj policiji to, a i ostalim sluzbama.
Bojim se da se to ne prosiri kao korov, pa uskoro u celom kraju ili gradu dobijemo slicne verzije ovog cuda.

Борчанац":23xkjxws je napisao(la):
То је само инкубатор, касније ће је пребацити на сквер Мире Траиловић!

Мислите на пову зграду?

sts-1.jpg

На табли која је постављена поред ње стоји ово:
har.jpg

A zasto i ko je dozvolio nadogradnju sta zbog visinske ujednacenosti nerazumijem

Што нису додали још пет нивоа, таман би дуплирали висину :bash:

9 spratova u ulici koja jedva ima 6 metara sirine ako ne gresim.Napravice polako i od Zvezdare Vracar,divota...

Podižu na 6+1...klasika....to vam je amaterski DUP i PDR... stavili su generalnu spratnost ne obazirući se na karakteristike mikrolokacije.....

....

Ne zelim da verujem, to bi bio prvi i jedini objekat te spranosti u kraju na takvom mestu , sa tendencijom da zaklanja i kulu katolicke crkve iz pojedinih ulica. Ne vidim apsolutno ni jedan razlog da i svi ostali objekti nemaju onda tu spratnost. Ufff...
Koliko shvatam oni su napravili potpuno novu zgradu sa krovom, spratnopsti kakve manje vise imaju nove zgrade.
Onda su dobili dozvolu u 11 mesecu 2012, da tu zavrsenu zgradu nadzidaju sa jos 2-3 sprata ?
Ko daje te dozvole grad, Djilas ? Jel to neka nova politka nove vlasti ?
Ko je zasluzan za ovo i sta ocekivati dalje ?
Da li je moguce da ce kraj postati p + 6+?

cam00520.jpg

Yu biznis centrom sa ssc od bg to ovako nastaje
korupcija1.jpg

korupcija.jpg

korupcija_u_policiji_20121210_120913.jpg

korupcija_1307465882.jpg

a mogli su da je nadograde da se ne primjeti seljacine

Код ДЗ Врачар, рупа код улаза, причувати малу децу, висина око 5м.

Са истог места и зграда, да ме пита неко објаснио би да је горе балон за мали фудбал и да у последње време код нас инвеститори практикују стамбено/спортске садржаје...

investitori brinu o našem zdravlju pa nam balone za sport prave na krovu,

direktor":1yg7rt3x je napisao(la):
a mogli su da je nadograde da se ne primjeti seljacine

Čini mi se da je i poenta da se vidi, kao da hoće da kaže: "I? Šta mi možete, miševi?" :(

Dakle, nemam reči za zazidani šaht :shock:
Zaista živimo u posebnoj državi.

На паркингу заузео своје место, па на њему доградио гаражу - Борча

prijavi se kom inspektoru i bice uklonjeno Gaga je tako uklonio silne garaze po bez kosi

Bulevarac":ctulchfe je napisao(la):
Koliko jadno izgleda YUBC sa tom nadogradnjom.

Nikad mi nece biti jasno da se radi dogradnja, nadzidjivanje i slicne intervencije koje promene zgradu do ne prepoznatljivosti! Kakvi su to ljudi koji na ovo stave potpis arhitekte? :shock:
Pojedini objekti po Beogradu posle ovakvih intervencija ne zasluzuje ni neka teska provinciska kasaba!

direktor":1qfr9sxv je napisao(la):
prijavi se kom inspektoru i bice uklonjeno Gaga je tako uklonio silne garaze po bez kosi
Silne kazes ? Mislim da mu je za to trebalo vise meseci, ne jedan poziv, i da nije sve uklonjeno.
Mislim da samo jedan poziv ne menja sve, odnosno da dobijes nista.

Pa naravno da treba truda ali netreba odustati vec se treba boriti docice trenutak kad ce se to rijesavati jednim pozivom

Bulevarac to je jer je ostatak naroda kukavican.Svi se plase da ako cimaju neku vlast da ce im ona poslati nindze da ih likvidiraju.E zato smo tu gde smo.Tebi svaka cast jer si pionir u svojoj aktivnosti.

Evo recimo ja sada trebam da pisem dopise u mojoj zgradi da bi se osposobio lift,a predsednika kucnog saveta boli uvo i samo prica kako su stanari debili a gospodin nije skupljao 5 godina novac za zamenu sijalica u hodniku.

direktor":1i6a70t2 je napisao(la):
Pa naravno da treba truda ali netreba odustati vec se treba boriti docice trenutak kad ce se to rijesavati jednim pozivom
dada ti plus, a htede da te citiram :mrgreen:
E upravo u tome je i problem, ne treba biti uporan za stvari koje postoje placeni i odgovorni ljudi. Ti ljudi se zovu inspektori, i treba da uoce tako ocigledno lako uocljive nelegalne radnje.
E sada sto njima zakon mozda omogucava da za ceo radni vek nista ne uoce, to treba menjati. i to sto pre, ako zelimo da se ista ovde promeni. Necemo valjda svi krv pljuvati zarad par bahatih inspektora.

vucko":24oxuu4j je napisao(la):
Bulevarac to je jer je ostatak naroda kukavican.Svi se plase da ako cimaju neku vlast da ce im ona poslati nindze da ih likvidiraju.E zato smo tu gde smo.Tebi svaka cast jer si pionir u svojoj aktivnosti.

Evo recimo ja sada trebam da pisem dopise u mojoj zgradi da bi se osposobio lift,a predsednika kucnog saveta boli uvo i samo prica kako su stanari debili a gospodin nije skupljao 5 godina novac za zamenu sijalica u hodniku.

Ne mislim da se ljudi boje , jer neke stvari su opste , i ne zameraju se nikome, pa opet ne prijavljuju.
Vec sam mislim pisao da je problem jer su ljudi ovde svesni da te sluzbe mogu da nerade nista i ne snose posledice, pa ne zele da gube svoje vreme u borbi sa vetrenjacama.
Ljudi su svesni da su mnogi zaposleni u drzavnim sluzbama zaposleni preko partijskih i rodbinskih veza, krajnje nelegalno, te da na ta mesta nisu odabrani najbolji , i oni koji bi najvise ucinili za ovaj grad i drzavu, nego podobni.
U Austriji niko i ne pokusa da npr. uradi/izvede neke nelegalne stvari, koje ovde su ovde skoro pa normalne.
I to im ne pada napamet ni na mestima daleko od inspekcije.
Direktor jedne firme je Austrijanac, i ima kucu na alpima, prelepo je. Pogled je nestvaran, planinske kuce.
Kakva inspekcija, samo kuce, ali sve u istom, planinskom fazonu, nema nijedne sa nekim krovom koji je drugaciji, i koji se svidja vlasniku, ili mu cenom odgovara vise nego ovi standardni.
ukoliko bi neko pokusao da zameni krov, nema sta inspekcija, odmah bi ga prijavio prvi komsija koji bi ga video.
Prijavio bi ga jer zna da bi vec u toku dana sve bilo sruseno, bahatom dosljaku naplacena kazna da vise nikada i ne pomisli da tako nesto uradi, pa ni u takoj vukoje*******ini kao sto su alpi.
Kod nas u nacionalnom parku gde je zabranjena svaka gradnja, se zidaju vikendice.
Kod nas na Vracaru zidaju po 2 sprata vise, kod kafane Proleca prave neke svemirske nadogradnje , na 100 m od Akademije nauka i umetnosti.
Kako onda neko iz Borce da ocekuje da ce po njegovoj prijavi za nelegalnu garazu iko reagovati ?
Takodje mozes primetiti , da kada u ovoj temi neko uspe nesto da resi pozitivno, da se cesto odmah neko drugi javi da je i on prijavio nesto sto je neregularno, skoro uvek opste a ne licno. Ohrabri ih i najobicniji post na jednom forumu da poreduzmu akciju, i potrose svoje vreme za opste dobro, jer se nadaju da ce uspeti , kao i onaj prethodni. Neki izdrze borbu do kraja, neki odustanu, Skroz razumljivo.
Zamisli kada bi nasi mediji tome posvetili paznju, pa pisali da je Pera Peric uocio 10 prekrsaja, koje je prijavio a sluzbe reagovale, te da je juce Jovana prijavila a gradske sluzbe odreagovale.\
Ne toga nema, ima reziranih emisija, 3 pitanja 3 odgovora, a onda ceo dan Karleusa itd...

@vucko ajde daj neka iskustva sa tim liftom, sta i kako ste prosli, a mozda ne bi bilo lose ako vec nema neka tema o liftovima da se otvori. Ne samo o tome kako su lepi, ili kakve su konstrukcije, nego ono zivotno, sta raditi kada stane, koje su cene, da li grad pomaze, krediti, sta ako imate jednog ili vise koji odbijaju svaku saradnju....
Sa promenom vlasnickih odnosa u vecini velikih zgrada i prelaznjem u privatne, stvorio se novi problem, koji ce svake godine biti sve izrazeniji.
Obzirom da zivimo u Srbiji , ne bi me cudilo da uskoro u vecem broju zgrda ne rade liftovi mesecima.
Ja zivim u kuci i nemam tih problema, ali majka zivi u zgradi, i lift im je ispravan ali star. Vec su ga par puta popravljali, ali izgleda mu se blizi kraj.
Majka se nesto raspitivala oko novog lifta, isla je i na razgovor oko nekih kredita, (ona je predsednik kucnog saveta). mogu da je pitam sta je saznala, ali ako se ne varam, cene su visoke, i nijie sigurna da ce svi ljudi u zgradi zeleti i moci to da plate.

Vrh