Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

Opstinsaka do 800 mkv. Preko toga grad inspekcija u principu mitomanija. Radi posao i nikom nista
Vidis da se vesic zali da i njemu prijete

najbolje neprijavljivati jer ti koj dizu divlju gradnju su licnosti iz tako divne sredine da nije cudno da se probudis sa glavom konja u krevetu

Predlažem da se naslov teme menja tako da glasi: "Zašto im ovo dozvoliše/dozvoljavaju?".

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=563099#p563099:o86o1cm4 je napisao(la):
nekianonimnilik » 29 Aug 2018 14:18[/url]":o86o1cm4]najbolje neprijavljivati jer ti koj dizu divlju gradnju su licnosti iz tako divne sredine da nije cudno da se probudis sa glavom konja u krevetu

Све се може кад се има амин државе

Ал неће то још дуго, биће ускоро поново мрки дорат па удри

Nikla (još jedna) štala kafića u Narodnog fronta/Kraljice Natalije. Idealna dopuna postojećoj žutoj prčvarnici - menjačnici desno.

Metastaza radikalskog kiosk urbanizma 90-tih. Ništa čudno, pošto je ista ekipa danas na vlasti.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=564027#p564027:hg03ypz8 je napisao(la):
Bender Rodriguez » Ned Sep 02, 2018 12:51 am[/url]":hg03ypz8]Nikla (još jedna) štala kafića u Narodnog fronta/Kraljice Natalije. Idealna dopuna postojećoj žutoj prčvarnici - menjačnici desno.

file.php

pa dobro p**** mu materina dal su oni normalni???? ja bi im sad zvao parking servis da im naplate kaznu za nepropisno parkiranje jer se vidi da zauzimaju parking mesto :dil:

Bahatosti nema kraja... dal je glup, pa ne shvata da ce neko prijaviti? Ili jednostavno ima jaka "ledja" pa ce na ovome i ostati. U koliko ostane ovako, interesuje me objasnjenje nadleznih.

Što takođe treba biti zabranjeno, jer Beograd već pati od manjka parking mesta i poslednje što mu treba je da se broj istih dodatno smanjuje pravljenjem montažnih štala na kojima će da sedi 5 ljudi.

Inače nikad mi neće biti jasno šta je ljudima lepo u tome da sede u takvim ''baštama''. Jer to čak nije ni bašta. Bašta je ono što ima oko sebe zelenila. Eventualno, bašta može biti u dvorištu zgrade ili ispred lokala, ako je na lepom i prostranom trotoaru/trgu/platou pa je zadovoljstvo sedeti na tom mestu.

A ove ''bašte'' koje se sastoje od toga da sediš na montažnim skelama i/ili usvinjenom džbomastom trotoaru/kolovozu i kao da ispijaš kafu dok pored tebe s jedne strane arlauče Ikarbus, s druge strane ti proleću prolaznici koji samo što te ne zakače, a s treće i četvrte strane imaš ''pogled'' na parkirana kola... to je debilizam koji samo pojedini ovdašnji naopaki ljudi mogu da vole i neguju. Ali srećom po ''ugostitelje'', takvih ima na pretek ovde.

Нисмо ми измислили тај дебилизам, погледај мало по Италији, људи буквално на улици седе. Ја сам први који ће сести на неко прометно место и испијати кафу него да се завучем у неки ћошак да седим сам, тај гушт имам ујутру у својој кући. Е сад, што је то нелегално и без укуса то је друга ствар.

rezidencija Iranske ambasade u Smetaninoj slikano iz poprecne ulicice i stare male garaze i radionice stanara iz Palackove... jbg simpaticno mi je ali opet ne bih prihvatio da sam vlasnik vile!
32f7d6bb5640f6b260545d1291c6644f.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa znam, to je odlika mediteranskih blejačkih naroda koja ima svoje lepe, ali i svoje debilne strane. Samo što je to, u svom izvornom obiliku, poteklo iz malih italijanskih varoši gde u toku sedenja na ulici nisi imao toliko saobraćaja, prašine i buke kao što danas imaš eto na primer u ovoj bašitu Kraljice Natalije. Jedno je sedeti na ulici u recimo Jevremovoj, ušuškan u tunelu zelenila s tek ponekim autom, a drugo je sedeti na ulici u Kralja Milana, Kraljice Natalije, Despota Stefana...

Inače ja kada mi je do prometnog, užurbanog gradskog mesta odem na primer u kafić Službenog glasnika na uglu Kraljice Natalije i Kneza Miloša pa kroz otvorene prozore gledam užurban grad pored sebe. Ne idem da sedim na usvinjenim trotoarima i/ili parking mestima na 1m od izduvnih gasova tutnjećeg Ikarbusa, okružen aluminijumom sa svih strana. Promet povezujem sa užurbanošću grada koji gledam oko sebe dok sedim. Ne sa količinom metala, gasova i buke koji mi tutnje na metar od glave. Na kraju krajeva, čak i ako čoveku to ne smeta samo po sebi, smeta kad pokuša da priča sa drugima oko sebe al ne može od urlajućih motora.

Evo da pomognem malo Turistickoj organizaciji Beograda, moji predlozi za nove razglednice :D

ytoJVwt.jpg

cWhD6Pq.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=564127#p564127:quirt2uh je napisao(la):
abrines » Yesterday, 13:14[/url]":quirt2uh]Нисмо ми измислили тај дебилизам, погледај мало по Италији, људи буквално на улици седе. Ја сам први који ће сести на неко прометно место и испијати кафу него да се завучем у неки ћошак да седим сам, тај гушт имам ујутру у својој кући. Е сад, што је то нелегално и без укуса то је друга ствар.

Zašto ideš iz krajnosti u krajnost? Sigurno ima više kafića koji su na normalnim mestima nego zabačenih i onih uz kolovoz.

Pre neki dan sam prvi put seo u kafić uz kolovoz. Prilično sam se glupo osećao kada je tramvaj prošao na metar od mene. Osećao sam se kao u izlogu, tj, više kao na nekom safariju, sa tim što sam ja bio krdo lavova, a putnici u tramvaju su bili turisti u džipu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=564408#p564408:3fudvkv4 je napisao(la):
Beki » 03 Sep 2018 11:19[/url]":3fudvkv4]Evo da pomognem malo Turistickoj organizaciji Beograda, moji predlozi za nove razglednice :D

ytoJVwt.jpg

cWhD6Pq.jpg

Треба направити један списак оваквих идиотлука, знате за сваки случај :wink:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=564707#p564707:2kzlxbgn je napisao(la):
SRBO » Uto Sep 04, 2018 12:52 am[/url]":2kzlxbgn]
Треба направити један списак оваквих идиотлука, знате за сваки случај :wink:

Stampati te razglednice i slati gradu, opstini i republici.

Vrh