Zato što praktikuje "all in 1"I @Саша pitanje zasto sve cesce trpas fotke u pogresnu temu
Ovde jedna zgrada ima svoju temu druga je za temu fasade
Nov si ti ovde na forumu pa ne razumes. Idi na temu obnova biblioteke pa ce ti biti jasno zasto u Srbiji to ne uspeva. Sve dolazi u obzir da se napravi na tom mestu, ali nikako da se detaljno obnovi srusena zgrada.
Itekako ima smisla - i to mora da uradi država. Država ovim i treba da se bavi, jer to sigurno nije u interesu privatnog investitora - već je u interesu našeg društva.
Ne mora to ponovo, nužno, biti biblioteka, ali može biti itekako neka galerija, neki prostor za umetničke/književne skupove, koji će itekako upotpuniti taj deo starog grada i dati mu dodatni "šmek".
Imamo mi izuzetnu kulturu, a imamo i dalje dosta kvalitetnih i književnika i umetnika i ljude koji su bar malo zainteresovani za istu (ovo sam samo naveo kao primer).
U svakom slučaju itekako je bolje da se napravi, kako kažu 'replika' nego onako da stoji kako je sada...
Zgrada se rekonstruise kompletno, u unutrasnjem dvoristu se prosirila na objekat Fruskogorske 6. Nije mi jasno kako i zasto, ali evo slike sa terena od pre dve nedelje:Ta kuća je izgledala kao opasnost i kada se samo prolazilo pored nje, mogu da zamislim kakva je bila za boravak i za stanovanje.
Ali sa druge strane, verovao sam i da će se zgrada na br. 7 renovirati samo iznutra, kad ono - šipak.
Mogli su da makar ne budu crno sive ploce, nego u nekim pastelnim bojama…Косанчићев венац
Марковића кућа није још усељена, изгледа. Тротоар је од Патријаршије до угла обновљен.
.... .....
Није погодак, али, ако су у дну прозора жардињере, и у њима буде цвећа (као на хотелу на Студентском скверу), биће можда добро. Мени највише смета што се линије редова прозора не настављају на оне на кућама лево и десно од ње, зато што има високо приземље и спрат више.
................
Кућа с бистом још нема ниједну жврљотину!
Реконструкција и доградња старе, трошне куће:
.................
Обновљена фасада на углу Југ-Богданове и Принципове:
............
Биће ова фасада у Цара Уроша нешто ново и занимљиво за Београд. Као што их по Прагу има.