Šta je novo?

Косанчићев венац - ревитализација

Vox91,

то каква сам је личност не можеш знати, јер ме не познајеш, мада лично и не преферирам упознавање са примитивцима заоденутим у какав год идеолошки плашт..

Очекујем од правне и историјске науке на првом месту, да се у потпуности расветле сви историјски догађаји, управо да би такви, који од дрвећа не виде шуму, лакше схватили процесе дугог трајања..

Мене не интересује припадност, у одређеном догађају су могли суделовати само конкретни људи са именом и презименом, баш насупрот начину на који ти описујеш одвођење твог деде од стране "муслимана". То није правна а ни хумана терминологија, могли су га одвести људи са именом и презименом и уколико су починили злочин, надам се да су сносили законске консеквенце после спроведеног судског поступка за дело, а не припадност нацији.

Не, по Међународном Ратном Праву позиције са којих се отвара ватра су легитиман војни циљ, наравно ми то за зграду вијећнице за сада не можемо знати.

То што је твоја школа била успешнија од неке друге на школском такмичењу се може свести у најбољем случају на локал - патриотизам.
Мислим да сам поменуо да ниси једини који је освајао прва места на школским такмичењима нивоа Републике на овом форуму.. Ако ме разумеш.
Баш зато се и сваки пут непријатно изненадим суноврату критеријума за тако што.

По начину на који пишеш, никако се не би могло закључити да си остварена личност, баш напротив..
А што се тиче твојих "ванредних" и "авангардних" постова, да си као што ти саветовах, само ишчитао теме на којима пишеш, видео би да је таквих било у стотинама колико већ овај форум постоји..

Не, ми не можемо бити другови, написах већ не дружим се са примитивцима заоденутим у какав год идеолошки плашт..

И поред инсистирања на детаљима из твоје породичне прошлости, заиста не видим никакву везу између догађаја у животу твојих прадедова и твојих проблема, заиста..

Колико ми је познато, постоји Специјални суд за ратне злочине у Београду, а за ово друго Психијатријске установе. Што се хрватских и бошњачких тиче, заиста нисам упознат са њиховим правним и здравственим системима, те њиховом ефикасношћу. Једино да ти провериш па да поделиш са нама..

Интересантна прозна вињета, ипак морам ти рећи да нисам љубитељ те врсте литературе.
Опет, можда судови и лекари јесу, па да штиво презентирате њима..

Ха, имаш ти синок право да пишеш шта год хоћеш, само је велико питање да ли ће то ико читати.

Јамачно си упознат са комплетним ликом и делом наших "салонских" интелектуалаца.. Јамачно.

Не знам чиме су дотични заслужили част да их ти и поменеш, али заиста нису ми познати наведени цитати, нити њихова фашистичка размишљања.

А политиком се, хвала на питању, не бавим, из разлога менталне хигијене.

О, захваљујем на епитету великог патриоте, али ипак од таквих не прихватам никакве похвале.

Лепо сам ти објаснио шта је патриотизам, али шта ћеш.. Неки једноставно одбијају да науче на лакши начин.

Могуће, јер се редовно бавим спортом, али не знам када је у твојој глави митинг и ко је у твојој глави "велики вођа"..? Мислим, слободно подели проблеме са нама, биће саслушано. Из патриотских разлога.

А, извини, нисам до краја прочитао твоје излагање, у твој глави има и злих Хрвата, Турака, Марсоваца и Македонаца који загрљени играју коло под кишобраном?

Интересантно, не заиста интересантно..

Само, мораћеш да се пробудиш из хипнозе, ово није кауч, или шта већ користе, већ ББ форум и тема о Косанчићевом венцу.. :lol:
 
Prilikom radova na Folicevoj pjaceti juce je doslo do incidenta sa banderom.
 
Bandera, prolazio sam tuda kada su je odvozili i tom prilikom im je skliznula sa kamiona na ulicu :D
 
Zar nije uređenje tih pjaceta planirano za narednu godinu!? Ovo mi više deluje da je neko "roknuo" banderu, pa su postavili signalizaciju da nekome ne padne na glavu dok je ne odnesu :/
 
Vožd, sam si počeo..na tvoju bahatost oličenu u vredjanju, ismevanju, imputiranju i izvrtanju mojih reči, omalovažavanju sagovornika-i Drakcheta i mene, kao i u onoj lakonskoj rečenici-ta 2 slučaja nemaju nikakve veze-dobio si adekvatan odgovor. Nije mi stalo da menjam tvoju svest i shvatanja, jer smo mi dva različita sveta i hvala Bogu da se nećemo družiti..Inače, ono druže je bilo ironično..Što se tiče tvog nepoznavanja citata koje sam naveo-čovek se uči dok je živ, možeš ih naći ako budeš želeo, mada sumnjam da bi te to interesovalo..Za kraj-pošto ti prvi olako kvalifikuješ ljude kao egocentrike, frustrirane neostvarene ličnosti i autošoviniste-znaj da se i o tebi mogu izvući zanimljivi zaključci. Dovoljno je i samo tvoje ime na ovom forumu-Vožd, koje u kombinaciji sa opsesijom o patriotizmu ne daje čoveku želju da se sa tobom više dopisuje, jer me dosadašnje iskustvo uči da se takvih ljudi treba čuvati. S ovim zaključujem ovu dugu raspravu i izvinjavam se forumašima koji su morali da je čitaju. Obećavam da je svaka dalja komunikacija sa Voždom, s moje strane, završena.
 
Не, указао сам на бесмислени оф,
након чега смо имали "задовољство" да осетимо ужасе унутрашњег бића једне гнусном мржњом претовљене аждаје, чијим је рђаво прерађеним полупроизводима запљуснула забезекнуте читаоце..

Добио си и много више пажње него што твоја небитност заслужује.

Како неко ко компулзивно прежвакава туђе политичке флоскуле (ерго сопствене свести нема) може било шта да промени, а камоли мене, који свест итекако поседујем?

Хвала Богу, мој свет нема контаката са полусветом.

Оно моје да се не дружим са примитивцима заогрнутим у какав год идеолошки плашт није било иронично.

Не, политички сензационализам за прост свет ме не занима, што се тиче уметничког ангажмана поменута три писца, са њиме сам, могло би се слободно рећи, веома добро упознат.

Вероватно могу, али твоји покушаји да их изведеш су били и остали комични, да не кажем патетични.

Да си форум читао од почетка, знао би да је ник заправо назив мог краја у сленгу.

Бркељао си разне појмове и заузимао простор овде лутајући за значењем термина "патриотизам" и уместо да ми будеш захвалан на указивању на опште прихваћену дефиницију, доживех да још увек преовлађујуће дете у теби врисне у плач због повређене сујете. Па ко да те љуља сад?

А заашто, па тек си почео да будеш забаваан..? :lol:
 
У рату не постоји правда,већ закон јачег.
Ове глупости,како ће се неко помирити ако једна и друга страна призна злочине, не вреди ни коментарисати.
Ратове покреће људска похлепа за новцем и територијама ,и спречава се склапањем савеза и технолошким напретком у оружју.
Брига људе и за холокауст и за геноцид на индијанцима.Кад осети нека држава моћ, и надмоћ над непријатељем онда он напада.Брига њих да ли ће и неко окарактерисати да су злочинци.
 
Maло да се вратимо на тему.

Наиме синоћ прођосмо после дужег времена и видесмо да су Инграп раскопали тек постављену калдрму на Косанчићу како би поставили кишну канализацију коју су заборавили да поставе.

Ово наравно када је Инграп у питању није први а прибојавамо се да није последњи пут да се раскопава јер је нешто пропуштено.

Ево и слика као доказ, нека стоје, да остане записано, макар док траје овај форум.
Pogledajte prilog 4Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1

Раскопано на сваких цца 30-50 метара. Као да смо у зони монсуна.

Наравно, интересантно би било видети колико ће ову грешку платити гладни народ Србије.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=474565#p474565:2m61jd1c je napisao(la):
MarkB » 30 Авг 2017 06:58 am[/url]":2m61jd1c]
Наравно, интересантно би било видети колико ће ову грешку платити гладни народ Србије.

Људи, све те додатне радове који се дешавају грешком, плаћа извођач радова као неку врсту "казне".
 
Ne bih bio siguran u to. Ako planom nije predvidjeno da tu stoji slivnik, onda nije do izvodjaca radova i ne moze ici njemu na teret.
 
Ako sam ja kao laik, onako usput, prvi put u prolazu odmah primetio da nedostaju slivnici, šta radi nadzor?
 
Tako je Реља.

Вероватно су на основу ваше објаве овде и наредили да се тај недостатак врати :).

Ми годинама тврдимо да они који треба да врше надзор тај посао не раде како треба. Овде поготово мислимо на завод за заштиту споменика који је толико штете нанео споменицима да смо мишљења да је боље да их није штитио.

Фотографија од јутрос у 08:30 часова.



Хитна помоћ која не може да уђе на Косанчић.
Срећа није било потребе да носе пацијента.
Заустављена једна саобраћајна трака на цца пола сата у сред јутарњег шпица, гужва неописива, стање у саобраћају није безбедно...

Срећа па није негде на Косанчићу избио пожар, све би изгорело јер ни једно бозило не би могло да приђе згради која гори.

Са оваквим властодршцима и њиховим органима који врше контролу, непријатељ нам није потребан.

Срећа па станари и власници на Косанчићу за сада имају - среће
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=474602#p474602:2tqztgsq je napisao(la):
MarkB » 30 Aug 2017 10:42 am[/url]":2tqztgsq]...
Вероватно су на основу ваше објаве овде и наредили да се тај недостатак врати :).
....

Ne bih sebi pridavao toliki značaj, ali ovo uopšte nije neverovatno... ali je i porazno.
 
Eво још једне слике да остане као доказ нечије неспособности, пропуста и неорганизованости.

 
Ako kišna kanalizacija nije bila u projektu, onda je krivica na gradu jer je procedura pre izvođenja radova omanula (projektovanje i tehnička kontrola projektne dokumentacije).

Ako je kišne kanalizacije bilo u projektu, onda je njen izostanak i naknadno postavljanje odgovornost izvođača, i on snosi troškove.

Iako pozdravljam radove po gradu i raduje me preobražaj zapuštenih centralnih četvrti, ne mogu da se otmem utisku da se stvari rade traljavo - od ideje, preko tendera, projektovanja, budžetiranja, pa do realizacije.

To se najbolje vidi kada se uporede stari i novi katalog projekata Direkcije. Svaka stavka je naletela na bar jedan problem.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
 
Ranije je bila ulica "vaznesenja šahtovljeg", a sada je "voskrsenija šahtovljego".
 
Ово са сливницима за кишну канализацију ми је рецимо занимљиво упоредити са већ поменутом реконструкцијом Грочанске чаршије. Наиме, када су радили Чаршију, провукли су за кишну канализацију потпуно одвојене, нове цеви, а нису сливнике качили на фекалну канализацију ...
 
Ne verujem da je ovde greška izvođača jer kako bi neko mogao da zaboravi da provuče cevu ako su na papiru ucrtane. Pre će biti da projektant nije uneo u projekat kišnu kanalizaciju. Mada u svakom slučaju to plaćaju građani.
 
Ne verujem da je ovde greška izvođača....
Ni ja :D

jer kaldrmisana ulica kišnu problematiku je savladala još pre više od 500 god. sa obostranim nagibom
koj omogucavaju da središnjim delom ulice
se i nizbrdo sliva kišnica i sva dr. površinska voda koja dospe na nju.
tek na kraju nizbrdice mogu se raditi neki podzemni kanali ka nekoj od mreža ...
:sesir:
 
Kosančićev Venac

w85ens.jpg

 
VeniVidiVici":3f42nvjf je napisao(la):

Hvala na ovom poređenju!

Najveći napredak apsolutno bez automobila. Kosančić je bio zapravo samo veliki parking. Nažalost biće ponovo.

Da li neko zna da li se trenutnom rekonstrukcijom planira postavljanje stubića za zaštitu pešaka i koji će sprečiti vraćanje na staro?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
 
Vrh