JohnyBgood
Advanced
Delija":1h9rjlcs je napisao(la):
Ok, jasno je da kad radis studentski rad moras da postujes ogranicenja inace ces da nadrljas.
No gledajuci ovo, i razmisljajui o resenju za ovaj prostor, stvarno se namecu neke dobre ideje:
1. Rekonstrukcija Djumurkane, cime bi se front ka Karadjordjevoj suzio ali to po meni ne bi trebalo da bude problem nego bi izgledalo lepse, malo bi se razbila monotonija i blaga predugost ovog prvog dela.
2. Povecanje gabarita svakog od nivoa (sumnjam da ce tu biti galerija tako da ce to njihovo ogranicenje verovatno otpasti), cime bi se:
a. Ovaj prvi donji deo doveo u nivo Djumurkane i susednih zgrada desno visinski, tako da bi uz smanjenje fronta potencionalno mogao da odlicno "legne",
b. Zgrada bi mogla da se penje po kosini i da zapravo bude i na KV-u, znaci vertikalno dosta veca od ovoga sada, za sta ima prostora,
c. Penjanjem zgrade po kosini i njenom razudjenoscu bi se zaista stvorili uslovi da uz veliko stepeniste covek moze da sidje do dole do trgica i hodajuci po dosta blagim i prohodnim kosinama krova, sto mi se cini kao ODLICNA ideja ovde.
Na tragu opere u Oslu, samo manje jednoznacno i zagonetnije, iza Djumurkane desno, pa levo, pa ... i eto te na KV a u medjuvremnu ti par puta dobijes izuzetne poglede na, uz, i niz reku a i na tvrdjavu i SC.
![pl_design_f.jpg](http://www.wired.com/images/article/magazine/1612/pl_design_f.jpg)
Bez zezanja, mislim da je ovo na tragu necega potencijalno jako dobrog, izvodljivog, i pozeljnog :kk: