Šta je novo?

Електрични аутобуси / Elektricni autobusi / E-buses

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=434490#p434490:29gr3ji3 je napisao(la):
Bulbulderac17 » February 19th, 2017, 7:49 pm[/url]":29gr3ji3]Cekaj a 65ica...? Nemojte mi reci da je problem onih 100m od masinca do Vuka?
Kako kome. Meni lično nije , ali mislim da je poenta više u delu od Vuka do Skupštine i veze sa Zelenim vencem i Ušćem. Nekada je taj deo pokrivala 75.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=434470#p434470:2zrlwywt je napisao(la):
vucko » Ned Feb 19, 2017 5:18 pm[/url]":2zrlwywt]Ne bih ništa dodao diskusiji. Samo želim da dodam da je Eko 1 pokazala da nam treba direktna veza Vuka i Ušća kao nasušni lebac.
To svakako, i odavno je trebalo da postoji. Samo liniju sa ovako besmislenim taktom niko i ne ceka, jedino sto moze je da kraducka putnike linijama 7 i 65 na relaciji usce-venac-vuk. A mogu da poboljsaju takt gasnim vozilima koje svakako ubacuju.
 
Juče sam se prvi put vozio ovim autobusom, i baš tako što sam na Zelenjaku čekao vezu za do Vuka. I eko1 naiđe pre 65, bilo mi drago jer cenim da su Dečanska i Bulevar prohodniji od Svetogorske. Iskreno me oduševio spisak stanica okačen u autobusu, da smo sreće pa da ostali autobusi ne lutaju po linijama pa da imamo to svuda. Ako se dobro pokaže i ako ga ovi bilmezi budu čuvali, pa da nabavimo još ovakvih, voleo bih da 15 i 84 na primer postanu linije na struju. Malo bi prodisali i Zelenjak i Zemun.
 
S obzirom da na tržištu već postoji autobus potpuno identičan našem "Solarisu", samo na struju, da već vozi ulicama Barselone, ja se nadam da će u razumnom roku i 16, i 95, i 65, i glavnina beogradskih autobuskih linija preći na električni pogon.
 
Mislim da ne bi bilo loše da se najpre razrade 3-4 linije do Aerodroma.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=435073#p435073:3npc21cm je napisao(la):
Пантограф » 22 Феб 2017, 11:35[/url]":3npc21cm]S obzirom da na tržištu već postoji autobus potpuno identičan našem "Solarisu", samo na struju, da već vozi ulicama Barselone, ja se nadam da će u razumnom roku i 16, i 95, i 65, i glavnina beogradskih autobuskih linija preći na električni pogon.

Соларис Урбино 18 Електрик
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=435143#p435143:3rovglsh je napisao(la):
Bumbarevo brdo » 22 Феб 2017, 18:07[/url]":3rovglsh]Koliko shvatam, ovaj se puni samo nocu?
Znaci, jedino ostaje pitanje cene...


у основи да, али може и да се пуни на терминусу
 
Ovaj Solaris je na baterije koliko vidim, nije varijanta sa kondenzatorima?
 
Videh Higera sa natpisom "probna vožnja" kako se spušta niz Bulevar kod Liona pre koji minut, samo je pitanje da li ga testiraju za dužu trasu ili je bio do "kosmaja"...
 
Nisam stigao da slikam ili da vidim garazni broj, ali videh danas na jednom elektricnom autobusu nakrivljen bocni LED displej, ispao iz lezista. Pitam se koliko ce dugo ostati tako.
 
Daj bože što duže, inače će ovi iz GSPa da ga potpuno skinu i nalepe mu papir napred.
 
altfuture":2mli4q81 je napisao(la):
Nisam stigao da slikam ili da vidim garazni broj, ali videh danas na jednom elektricnom autobusu nakrivljen bocni LED displej, ispao iz lezista. Pitam se koliko ce dugo ostati tako.
Da nije to gasnih MAZ, znam da ima jedan koji ima nakrivljeni displej?

Sent from my TF300T using Tapatalk
 
altfuture":1alzwamm je napisao(la):
Nije, Higer je.
Čudno, znam da jedan Maz ima nakrljivljen displej, a i imaju istu kolor šemu kao Higer, pa sam mislio da si pomešao.
 
20170511_095238-1.jpg
 
Bas cesto koristim eko1, a skoro svaki dan ide ona krntija u bojama elektricnih autobusa, sta im se to desava stalno?
Jednom mi se desilo da sam cekao bus, punio se, nesto nije valjalo i otisao. Drugi koji je bio iza stao na punjac isto neki problem, i tek nakon 40 minuta u treci sam uspeo da udjem. Da sam znao isao bih na 65... Mnogo dobra linija, ali nepouzdana i veliki interval.
 
Otkazuju im punjaci kod vukovog spomenika pa se ne mogu puniti
 
Dugo su i potrajali...
Koliko se secam punjaci su deo iste nabavke i trebalo bi da su u garanciji?

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
Novosti, 16.5.2017.
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... or-razvoja

Beograd planira od Kineza da kupi između 80 i 100 autobusa, kako bi od Slavije do samog centra grada saobraćali isključivo elektrobusi.

Prošle godine smo kupili prvih pet elektrobusa koji su se pokazali sjajno na ulicama. To su najmodernija vozila koji se u Evropi voze još samo na ulicama Beča. Kompanijama koje prodaju elektrobuse ponudili smo da uđu u saradnju sa "Ikarbusom", kako bi naši ljudi od toga zarađivali novac, kako bi naši radnici radili, i kako bi podsticali našu privredu - zaključuje Siniša Mali.
 
Jao ne, odlazeći fantom će nas još više upropastiti. Bolje samo da sedi i dobija platu manja će šteta biti.
 
Vrh