Šta je novo?

Дисплеји на возилима градског превоза

Na 58 često sada viđam higere sa oznakom 58L Mostar kao i 37L Mostar i Trg Republike.
Ne razumem tu oznaku sa L i skracenje?Iz kog je to sad razloga u poslednje vreme stavljeno?Jel na kraju znaju da nekad npr zavrsavaju kod Mostara kao zadnja stanica?

Skraćenje se dešava kad ispadne iz reda vožnje. Već se to radilo za tramvaje i trolejbuse, ali je tek sad uvedeno i za buseve, pre toga bi samo jedan krug išli prazni da bi nadoknađivali. Ljudi znaju, imaju papire za 860 varijanti skraćenih linija, čak su neke krenuli da ubacuju u displej. Vozači dobiju notifikaciju u aparat kad treba da skrate i dokle.

Na jednom cng bmc 12 autobusu clc grupe danas vidjen ovakav tekst na displeju:
"70 BEŽANIJSKA K"
Jako krupan font displeja.
Jos jedan bmc na cng bio na 70, ali standardan polaris displej sve korektno ispisano.
Мислим да тај аутобус није редован на тој линији можда зато.

koji displej ima 3219? žali bože kako ono izgleda...
IMG_20241129_143005.jpg

Koliko sam video ima jedan Higer koji ima lepo debelo 37 Железничка станица Панчевачки мост (sve trčeće).

Ja sam primetio da je na nekim Higeri a na 21A (21L) drugačiji displej, ne znam razlog.
Mislim da je bio #3505.

Ja sam primetio da je na nekim Higeri a na 21A (21L) drugačiji displej, ne znam razlog.
Mislim da je bio #3505.
Kad su ih povezivali da ShitLogicom kodirali su da privremene i vandredne linije (9A,41A,21A,26L,37L...) imaju drugačiji font i da trči i broj linije i smer

Ne znam da li je neko primetio ali poceli su da vade unutrasnje displeje iz solarisa. Video sam u 3008,3024,3104 izvadili su i u 3041 ali su njemu vratili.

Čekaj, ovo su bukvalno štampane reklame i reklamni displeji? OPET? Stvarno smo dno.

Још замисли да ставе измене траса на те дисплеје. Зашто да путници знају да је траса промењена када можемо у шољу да глдеамо пре кретања.

Vrh