Šta je novo?

Грчка улица Бежанијска коса - Сурчинска улица Ледине

Toplovod nije svojevremeno bio "u ponudi" a ne bih se kladio da je uopšte urađen prilikom rekonstrukcije Vojvođanske, koja je završena još 2014, mislim.

Gasovod jeste sada ponuđen, i mnogi su se prijavili. Ne vole ljudi da lože, nego moraju kad nema alternative, a individualna ložišta škode pre svega onima koji ih lože, pa onda i okolini. Kapacitet mreže je takav da je svejedno jesu li kuće ili zgrade, a svakako je predviđena izgradnja i tri manje merno-regulacione stanice gasa. Vojvođanska dobija priključak vodom koji se spušta niz surduk (ul. Srđana Aleksića),a Vinogradska je gasifikovana u svom surčinskom delu, pa se priključuje odatle.

Molim admina da iskopira post u temu o Gasifikacija u Beogradu.

Alternative uvek ima. Nego je pitanje koliko ono kosta. Imate struju, pelet i to su svi mogli indo sada da koriste. Ali kad su neke druge materije jeftinije daj njih. U svakom slucaju veoma mi je drago i podrzavam uvodjenje gasovoda ukoliko je toliko interesovanje.
Znam primer jednog mesta u blizini beograda gde se manje od 10% ljudi prijavilo, jer je koriscenje gasa skupo.
Vojvodjanskoj, odnosno kruznom toku i celom tom kraju je od svih vodovoda, gasovoda, optike, daleko potrebnija kanalizacija, kako kisna, tako i ona druga, da ne bi posle svake iole vece kise plivali u zna se cemu!

Vrv je trebalo da piše Vinogradarskoj...
I Vinogradska ima kanalizaciju decenijama, mada je poddimenzionisana, definitivno je potrebno proširenje, ali funkcioniše. Donji deo Vinogradske, ka Surčinu, je građen kako je ko stigao, tako da većina kuća nema kanalizaciju. Mada su to svesno odabrali. Deda mi je pričao kako su mu se komšije smejale pre 30+ godina kada je platio da se priključi na kanalizaciju. Komšije su smatrale da je preskup priključak, šta će im kad imaju septičke jame...

Inače danas su nam završili priključak za gas, ulicu uopšte nisu raskopavali. Kopali su samo tamo gde nema asfalta i stvarno su uredno sve uradili, i počistili. Retka situacija da nemam nijednu zamerku na rad. Početak Vinogradske je u pitanju.

Vrh