belka":2n3r86hu je napisao(la):
Pozdrav Gago. Ja takodje zivim na Bezanijskoj kosi i veoma sam zainteresovan za resavanje ovih pitanja. Potpuno si u pravu kada kazes da pustanje u saobracaj Grcke ulice nije donelo nikakvu promenu u intenzitetu saobracaja kroz ulicu Nedeljka Gvozdenovica, kojom redovno prolazim kada idem sa klincem u setnju ili do kafica na cosku sa Marka Ristica. Postoji jos nekoliko razloga koji stvaraju haotican saobracaj u Nedeljka Gvozdenovica. Taj deo Bezanijske kose je veoma izgradjen i nastavlja se izgradnja i dalje. ..........................
Takodje, za samo spajanje sa Surcinskim putem nije potrebno uklanjanje divljeg objekta upravo u ovoj ergeli koju pominje Gaga, ali je ono potrebno radi regulisanja raskrsnice u delu gde se Surcinski put spaja sa Surcinskom i dalje sa Vojvodjanskom. Dakle imovina ne bi trebala da predstavlja neki veci problem a bio bi uradjen veliki posao. Ova Gagina javno izrazena nada da ce na prolece nesto da se desi sa izgradnjom nastavka Grcke i spoja sa Surcinskim putem je nazalost pusti san. U toku 2011. godine na ovom delu nece se desiti nista, jer se sve pare cuvaju za most i pristupne saobracajnice, a Djilas delimicno merka da zavrsi i Vojvodjansku pre izbora ako je moguce. To su prioriteti na Novom Beogradu. .......................
Мали закаснели мој осврт (због обавеза) на твој исцрпан коментар.
Ау бре комшија Белка, уби ме у појам !
Баш сам се понадао и лепо сањао, да ће ове 2011. године да се Грчка улица коначно уради до краја како и треба, а оно, ћорак !
Да не бих ја то рекао и то из свег гласа, а то лепо пише на овој регистарској таблици од једног нашег земљака тамо преко баре, најбоља таблица на свету:
Uploaded with
ImageShack.us
У реду је то што је приорите мост на Ади, али 2013. или 2014 година за Грчку улицу, ијаооооо ! Па мост на Ади и прикључне саобраћајнице се финансирају из кредита ткз. Европске Заједнице, а Грчка улица из буџета града, тако да мислим да је буџет ипак празан за ову саобраћајницу из разлога који си и навео, због Војвођанске улице односно добијања поена на изборима (превремених или редовних – свеједно), а ту су још и проблеми око решавања имовинскоправних осноса тј. изузимање земљишта у корист града тих 6000 м2 од физичких лица. Колико знам и „Гранд Кафа“ би требало да се сели у неко догледно време са ове садашње локације у Шимановце, али... ко зна шта ће бити од тога !
Биће баш, баш густо у мојој улици тј. Недељка Гвозденовића, где је и сад хаотичан саобраћај, честе саобраћајне несреће, а тек кад ураде све објекте и садржаје, да и не спомињем какав ће бити саобраћајни хаос. Зато мислим да је завршетак изградње и „пробијања“ Грчке улице један од приоритета. Сви стамбено-пословни садржаји који ће бити у улици Недељка Гвозденовића ће створити уско саобраћајно грло. Сад су изграђена та паркинг места са десне стране улице, па колико толико олакшава паркирање, али по дану, а током ноћи, нема шансе. Сад кад се и усели та нова зграда (од априла-маја) коју је изградио „Неимар В“ (
www.neimarv.rs ) ће створити још већи проблем, мада имају подземну гаражу (једна од три зграде од укупног броја зграда на целој Б. Коси које имају подземну гаражу у згради) и паркинг испред, али опет ће бити проблема.
Споменуо си да ће у тој новој изграђеној згради бити сигурно и два кафића, е та два локала за кафиће је купио мој комшија из зграде, и хоће да прави ланац кафића у граду (има већ један кафић негде у граду), а у нашој згради има локал где је пре скоро две године отворио мали спа центар !
Сад предузеће „Неимар В“, као што знаш и видео си, почиње од марта да гради исту такву зграду нешто мало даље од ове, тако да ће се објективно повећати проблем паркирања и број проблема. Једино не знам шта ће конкретно бити од објеката са леве стране Недељка Гвозденовића, где је онај празан простор, од оног аутосервиса „Драган“ па до оне кућице која припада Неухруовој улици (незавршен део и још земљани пут !), па даље све до оне пекаре. Можда се ту и неће ништа градити, с обзиром да је ту релативно близу и старо Бежанијско гробље и Партизанско гробље.
Зашто баш инсистирам у дискусији проблем улице Недељка Гвозденовића ? Из једноставног разлога, како се буде изграђивало на траси улице Н.Г., а и осталих попречних улица где треба још да се гради, повећаваће се број људи који ће ту становати, а и долазити на посао због пословних објеката, још једна основна школа, дом здравља, вртић (то ми је и супруга рекла, пошто је радила у ПУ „11 Април“ и пре три месеца је отишла у пензију), итд, повећаће се број аутомобила, проблеми паркирања, а све је и те како повезано са Грчком улицом. Та улица ће кад се једног лепог дана уради, и те како одвући велики део саобраћаја из моје улице Н.Г., што је и основни циљ.
Пошто је већи приоритет од Грчке улице, будућа саобраћајница Т6 – од Кванташа преко оне раскрснице (садашње лакат кривине), па даље замишљеном линијом иде иза новог Бежанијског гробља, а ново-ново Бежанијско гробље ће бити преко пута садашњег новог, и онда саобраћајница Т6 излази на будућу раскрсницу (кружни ток надам се) са Грчком улицом и даље улицом Др Ивана Рибара до кружног тока са Војвођанском, - не верујем да ће и Т6 и Грчка улица бити завршене пре краја ове декаде !!!