Гага
Professional
Маркобг, улице Др. Хуго Клајна и Недељка Гвозденовића нису ни требале да буду централне саобраћајнице, оне су сад то силом прилика. Централне саобраћанице на Бежанијској Коси су Партизанске авијације, Марка Челебоновића, Николе Добровића, Норвешка и Грчка (кад буде цела урађена тј. пробијено оно парче од 450 метара дужине) и све ове улице су са 2+2 правцима, а то и сам знаш. Од тих централних улица једино је улица Партизанске авијације од раскрснице са Марка Челебоновића и Николе Добровића па неких 50. метара даље има сужење са правцем 1+1, па све до краја (800 метара) до оне ЕКО пумпе.markobg":2doi1sdz je napisao(la):Mala digresija. Meni je, pre svega, potpuno nepojmljivo što ceo taj potez N. Gvozdenovića-Huga Klajna od samog početka nije projektovan bar kao 2+2 saobraćajnica!! Potpuno je nerazumno, čak rekao bih i ludo, da je centralna saobraćajnica jednog tako velikog naselja, a što je još bitnije - relativno novog i građenog skoro pa od nule - tako uzana. Da su se o nekim stvarima razmišljalo od početka ne bi sad u tom kraju imali brdo saobraćajnih problema.
Jasno je da je B. Kosa, bar onaj deo prema groblju, iako veoma privlačno naselje, koje je, opet kažem građeno većim delom od nule, prilično zapostavljena od samog početka. Pođimo od činjenice da joj nedostaju bazične stvari, od adekvatnih ulica do škola (B. Pekić je previše udaljena, muka mi je da gledam onu decu kako se guraju po 74 i 75...).
Naravno, sad ne može nazad, šta je tu je.
Uzgred, šta raditi sa okretnicom buseva (koja je ništa drugo do običan adaptirani parking)? Gde nju izmestiit? Predpostavljam da će se izgradnjom novih saobraćajnica javiti potreba za daljim produživanjem linija ka Surčinu, pa možda postane i nepotrebna.
Баш због тога што Грчка улица још није завршена, је и сва ова „гунгула“ са саобраћајем на Бежанијској Коси. Биће још и већа кад се уради траса УМП-а од Тошиног бунара до Бувљака, петља у Јурија Гагарина и мост на Ади и кад саобраћај „крене“ пуном мером преко Косе. Све ће се то урадити пре него што се и пробије Грчка улица до Сурчинског пута.
Биће још вртића и школа и осталих објеката на Коси, али ће се још мало чекати, колико знам а и наш члан Белка је то исто рекао, један вртић би требао да почне да се гради сад на пролеће. То зависи и од Града, јер они то финансирају, а што се основне школе тиче то стварно не знам кад треба да се гради. Кад се то све изгради тек ће онда бити кркљанац по свим улицама на Коси, а посебно овде у 3. Месној заједници, где сам ја (Недељка Гвозденовића 15).
Окретница 74. и 75. је привремена, а кад се уради Грчка улица, њом би требало да иде једна од тих линија или нека нова линија. Идеја је, колико сам чуо, да се ове две садашње линије продуже до окретнице у Лединама где окреће 71., што не би било лоше.
Кад буде, биће (што каже Шојић) !