Šta je novo?

Гроцка / Grocka

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=471798#p471798:3cmxn5ms je napisao(la):
stf » Wed Aug 16, 2017 8:48 pm[/url]":3cmxn5ms]Има једна плажа пешчана, вода чиста, и улива се поток питке воде која извире пар десетина метара одатле ... у Брестовику ... али силе нема да куцањем могу да ти објасним где је ....
Recimo google maps pa maksimalno uvecanje ( Link za tu plazu) ?
Jugovo je predaleko..

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=470257#p470257:ihh48pem je napisao(la):
marrecar » 09 Aug 2017 02:39 pm[/url]":ihh48pem]Kao što sam i mislio, tokom septembra se završava, Gak najavljuje krajem godine rušenje škole u Lestanima i, građenje nove.
A gledam slike na Gročanskom glasniku od ove posete Vesića i Gaka, ja bih ipak produžio radove do početka oktobra, dodatni sprat nije ni završen, unutrašnjost ista, spoljašnjost ista.
Samo mi nije jasno za Leštane, ako se ruši škola u sred školske godine, gde će tih 150-180 đaka? Vinča nema gde da ih primi, ne znam za Kaluđericu da li ima mesta.

http://www.blic.rs/vesti/beograd/vesic- ... lu/wlndbnd

Kao što sam i predvideo, otvaranje škole je 1. oktobra.

Jel zna neko do kog budzeta/datuma sve jedno Opstina Grocka isplacuje zadnju ratu za dug za javnu rasvetu? Da pre toga ne saljem predloge uzalud, pre toga novca za drugo ima malo da im ne stajem na muku. Ako ima neko info sad super ako ne ovih dana cu ja pa da mogu da bacim na javnu raspravu par ideja ovde prvo.

Послато са Nexus 5X уз помоћ Тапатока

Нови туристички промотивни спот, тачније први који је урађен за Гроцку.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=He8sVG4-W_s[/youtube]

Lep video! Bio sam na koncertu grupe Autopark leta 2013. u okviru neke lokalne manifestacije, baš u toj Rančićevoj kući. Iako je bila noć, dopao mi se kraj :)

Polako ulazimo u mesec oktobar, najavljen kao mesec "probijanja" ulice Narodni front na uglu sa Beogradskom ulicom, tj projekat razdvajanja smerova na vrlo opterećenoj deonici... Osim razlokanog puta(i sa otvorenim iskopima) od radova BVK i provlacenja nekih elektro kablova iz pravca Nikole Grulovića još uvek nisam video predstavnike dveju opština. Problem je kompleksan, i rešiv je samo ukoliko se i jedna i druga opština uključe u rešavanje ovog poteza, ali mora i grad malo da se iscima za ove gradjane 3.reda koji se pešaka provlače izmedju automobila, tih radova i kojekakvih prepreka. Jednostavno smerovi moraju da se razdvoje, ne postoji drugo rešenje.

Da navedem još jedan primer, ugao ulice Milošev kladenac i Ristin potok, kad se krene ka Cvetanovoj Ćupriji i Medaku polako ali sigurno postaće novi Klenak(uzana ulica bez trotoara sa dosta velikim saobraćajnim protokom) a opština Zvezdara samo neka žmuri...

па то је јер имају неку неповезаност у глави између тога да мора нешто да се уради, али да ако настану препреке да се оне могу отклонити, те се дође ситуацију о некаквим трабуњањима о нечему, само да се крене на то 20 година касније, само да провале да се десило оно што су очекивали (људи се населили ту, јер плана нема), али онда одједном не могу да ураде то што су хтели ако дође до тога (бум бум булдожери хуахухеху) него кме кме прави улицу преко кућа или некакву такву баханалију

Еко Гроцка већ неко време рециклира и то тако што се контејнери истресу у претоварном центру а онда радници ручно роваре и одвајају све што се може рециклирати. Након тога се остатак смећа враћа у аброл контејнер и вози на Винчу.

Секундарне сировине се препродају приватним центрима за рециклажу и откуп.

Реконструише се Смедеревски пут кроз центар Гроцке са тротоарима:

zujvnn.jpg

Реконструише се пут Пударци - Умчари:
eq7d3m.jpg

Kao i put Dražanj-Mali Požarevac:
a8gm1.jpg

У току је и реконструкција пешачког занатлијског пролаза у "Чаршији":
2mzyufm.jpg

Steta sto taj put bar kroz Grocku malo ne prosire. Makar jos jednan kolovoz pa da bude 2+1 i pesacke staze od makar metar sirine pogorovo u delu sa prve slike od raskrsnice za pesacku zonu do silosa tj od osnovne skole do raskr. sa Bul oslobodjenja.

Поред свих ових радове изводе се радови на санацији оштећења пута кроз Заклопачу и Врчин, а на Смедеревском путу кроз Брестовик се поред пута раде бетонски канали за одвод воде. Радови на све стране, за не поверовати :D

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Свакако за похвалу, с тим што морам да приметим да је пут кроз Заклопачу и Врчин на многим деоницама веома узак, до границе небезбедности, као да је неко одлучио да из неких својих разлога "уштине" који центиметар са по сваке стране пута.

Ne nego svi bi dvorista do ulice ako moze i ulicu bi zagradili

Или неко неће са уложи да се пут прошири иако има места. Овај нови пут до Гроцке су направили уским иако је подлога широка и на неким местима иде и до метар ван асфалта, дакле неко је уштинуо на свих страна по мало.

Valjda nije slucajno problem da se trasira put kroz naselje ako je neko prosirio svoje dvoriste na stetu puta ? Ako se stedelo (kralo) na asvaltu to je druga prica. Tada je nadzorni organ zeznuo stvar.

Не знам тачно шта или ко је у питању, али види се на многим од тих спорних места да простор за проширење постоји, а постоји често и основа, али није урађен асфалт.

Bar je kumov sokak dobio asvalt :D
A moguce je da po projektu, iako postoji reana potreba nije predvidjen siri put u tim krivinama, vec propisanih recimo 5,2 m.

Somi303":1bv7yzt4 je napisao(la):
Или неко неће са уложи да се пут прошири иако има места. Овај нови пут до Гроцке су направили уским иако је подлога широка и на неким местима иде и до метар ван асфалта, дакле неко је уштинуо на свих страна по мало.

To je uobicajena praksa kod nas.
Moja ulica je tako u tri navrata preslacena u zadnjih 20 godina.
Svaki put je suzavana za po desaetak cm sa svake strane, pa se danas u njoj tesko mimolilaze putnicko i teretno vozilo, ali je zato trotoar ispred moje kuce poprilicno narastao u sirinu :D

Nasa posla.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

С обзиром на то да тим путем возе аутобуси, а траса обилује стрмим успонима/низбрдицама и то у кривинама, ситуација уопште није безазлена. Још посебно на зиму кад буде настала поледица, право ће чудо бити ако се не деси ништа лоше. Не треба заборавити ни то да је сада овај пут постао далеко прометнији захваљујући измештању наплатне рампе из Бубањ потока у Врчин, као и завршеном директном путу између Заклопаче и Гроцке.
Видим да је сада накнадно на неким деловима рађено као неко проширење и крпљење рупа и то је добро, али је још увек недовољно. Надам се да ако ништа и локални функционери иду тим путем па ће се лакше одлучити да ураде нешто по том питању.

Пут преко Заклопаче до Врчина је требало да се препројектује и прошири што је био план ЈП "Србија пут". Међутим, израда новог пројекта би трајала годину дана што значи да би овај пут тек ове године био урађен. Становницима Заклопаче је то било неприхватљиво и тражили су моменталну реконструкцију - па је пут сређен по старом пројекту.

Када говоримо о путу преко Граба (Гроцка-Заклопача), нико није "крао" на асфалту. Подлога се увек ради шира због преноса оптерећења. У супротном би долазило до убрзаног пуцања ивица пута и његово улегање. Подлога је иначе била већа инвестиција од асфлата те нема логике о "крађи".

Не знам за пут преко Граба, туда нисам пролазио, а објашњење за пут преко Заклопаче до Врчина, признајем да ми звучи могуће, мада не видим логику да се са страна пута на неким деловима уради основа а не уради се асфалт.

Пут је био добре ширине, а онда је пошто су га камиони уништили радећи Бубањ поток, сређен ужи него што је био, тако да прича не пије воду.

stf":2anmvvk7 je napisao(la):
Пут преко Заклопаче до Врчина је требало да се препројектује и прошири што је био план ЈП "Србија пут". Међутим, израда новог пројекта би трајала годину дана што значи да би овај пут тек ове године био урађен. Становницима Заклопаче је то било неприхватљиво и тражили су моменталну реконструкцију - па је пут сређен по старом пројекту.

Када говоримо о путу преко Граба (Гроцка-Заклопача), нико није "крао" на асфалту. Подлога се увек ради шира због преноса оптерећења. У супротном би долазило до убрзаног пуцања ивица пута и његово улегање. Подлога је иначе била већа инвестиција од асфлата те нема логике о "крађи".

1. Bilo je neprihvatljivo jer je bio neupotrebljiv. Ko može danas da živi bez puta godinu dana? Ako su već hteli da ga "preprojektuju" mogli su samo da ga rekonstruišu do stepena upotrebljivosti, nastave s projektom i urade ga ove godine kako su prvobitno želeli. Ako...

2. Na bar 10 mesta ću ti dokazati da je asfalt uži nego što treba da bude, metar je odavno izmišljen, ne treba nikakva specijalna tehnika ni "projekat" za tako nešto. A o tome da "nema logike o krađi asfalta"... Ne znam da li išta i da napišem, suviše je onako, baš...

Vrh