Šta je novo?

Гроцка / Grocka

Будући изглед:

2d0m25u.jpg

c3762bcb42f7c026e5bb6db304b9a7bf.jpg

Evo od danas. Standardno već bager i tri radnika... Još nije počeo predizborni trans

Rekonstrukcija ulice u grockoj

20160219_150101.jpg

20160219_150113.jpg

20160219_150201.jpg

20160219_150305.jpg

20160219_150313.jpg

20160219_150324.jpg

20160219_150514.jpg

20160219_150518.jpg

20160219_150611.jpg

20160219_150747.jpg

20160219_150652.jpg

20160219_150822.jpg

kuca ilije garasanina pod zastitom drzave

20160219_154559.jpg

@STF kakve su sanse da se uradi makar neka rekonstrukcija kuce, poput one koja je uradjena u Kumodrazu za kucu Stepe Stepanovica

Слабе. Један архитекта аплицира са готовим пројектом годинама за средства Министарства културе али - чабар. Министарство није у стању 10 година да отвори два најзначајнија музеја у земљи, шта њих боли уво за неку тамо сеоску кућу ...

Плус је земљиште под реституцијом.

Ценим да ће се десити следеће: Земљиште ће бити враћено а нови стари власник ће поткопати темеље куће те ће се она срушити и Завод за упропаштавање споменика културе ће поништити одлуку о статусу објекта јер више нема шта да се чува.

Уосталом, баш то се десило са једном сличном кућом у Гроцкој пре пар деценија.

Moze li opstina da reaguje, znam da se ovi sa Vozdovca iscimase nekoliko godina, dok konacno nije renovirana kuca.
Mozda neke donacije pa cak i od ministarstva spoljnih poslova, pa cak i od patriotskih organizacija... Ipak je prvi sastavio platformu za ujedinjenje srba pod jednu drzavu.

Мислим да је овде, и не само овде, лична не култура у питању и не савесност, а не да је неко други крив.

Ђубре "цвета" поред пута
Ј. НОВАКОВИЋ | 22. фебруар 2016. 19:20 | Коментара: 2
Канте и контејнери у Гроцкој скоро по правилу испражњени, али смећа ипак има на све стране. У Умчарима мини-депонија код пијаце

ПОЈЕДИНИ Грочани су се претходних месеци жалили како им комуналци, откако им шефује италијанска фирма "Магип", не односе редовно смеће, али јуче су репортери "Новости" затекли испражњене контејнере. Међутим, смећа је било дуж путева, за шта мештани криве опет - Италијане.

http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%8 ... 1%82%D0%B0

Кривица је обострана. Људи су ст*** и бацају смеће где стигну, а италијани не празне редовно канте и поставили су мало контејнера. Уместо да на место већих сметлишта поставе оне велике камионске контејнере они ставе 8 малих у које не сме пепео и жар, а; велико смеће нмже да стане.
Да не причам о томе да пола општине још увек није добило канте, а раде већ 4 месеца.

Gago, u ovom slucaju kultura (ili nekultura) je najmanji faktor, ima uticaj, ali to nije poenta price. Ne znam kakva je situacija u Umcarima, ali evo kod mene primer. U mojoj ulici dan za odnosenje smeca je utorak i kao i svake nedelje, vece pre ili rano ujutru vec su postavljene kese sa otpadom ispred dvorista. Iako je jos davno pocela akcija raznosenja kanti, pa cak i sto smo blizu Kaludjerice, nama to jos nije doneseno, a nema ni kontejnera. Niko, te nedelje, nije znao da je blokada i da se ne odnosi smece. I 3-4 dana smo bili prinudjeni da kese ostavimo ispred dvorista jer nemamo tu moc da znamo kada ce naici kamion da odnese. Posto ima ulica gde kamion ne zalazi, iako moze, preko 20 domacinstava po ulici mora da ostavi kese u glavnoj ulici i tada se nakupila ogromna kolicina smeca na jednom mestu, a vec posle jednog dana je pocelo nevidjeno da smrdi. I tako duz cele ulice. Ali ovo nije samo slucaj te nedelje kada je bila ta blokada. Ovo se desava vec vise nedelje unazad, otkako su Italijani preuzeli posao. Smece mora da ostane na ulici vise od jednog dana. I jos kada se u obzir uzmu psi lutalice, nastane jos veci haos. Da li je ovo nekultura? Prijavljivali smo i Beokom servisu i inspekciji, ali sta oni mogu da ucine. Ja sam se cak i licno obratio Beokom servisu, koji su rekli da Grad nista ne moze da uradi i oni su se obratili Opstini koji su rekli isto sto i do sada. Ne znam kako je Umcarima, ali ja cisto sumnjam da ljudi zaista vole da se "kupaju" u smecu pa samo razbacuju po ulici. Pa nije to neka vukoje*******ina gde jos nije stigao televizor u boji.

Марекар, онда се извињава на реченом. Нисам могао ни да предпоставим да је тако како си рекао, а и оно што је Шоми исто рекао.
Па коме се онда жалити ? Можда директно жабарима !

Цео дан им стоји покварен (изнајмљен) камион на самом излазу из Заклопаче, изгледа да су исти као ГСП.

D u knjizi asfalt i kaldrma opisani su problemi koje je grad beograd imao sa stranim koncesionarima, belgijancima, vezano za tramvajske linije. 100 godina kasnije ništa nismo naučili.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Четвртак је, смеће још није однето, а још је у понедељак требало. Камион су само мало померили..
Гроцка полако постаје Напуљ :D

Прилог о Гроцкој у емисији САТ.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=rrPYlPhpwFs[/youtube]

Започела изградња прикључка Зучка капија – Лештане – Калуђерица на цевовод Макиш – Младеновац
12779233_896940733737607_3065763583650551890_o.jpg

Градоначелник Београда Синиша Мали са председником Градске општине Гроцка, Стефаном Дилберовићем обишао је данас радове на изградњи водовода Зучка капија – Лештане – Калуђерица који ће обезбедити сигурно снабдевање водом више од 100.000 људи који живе у Болечу, Лештанима, Винчи, Ритопеку и Калуђерици из магистралног цевовода Макиш – Младеновац.

“Важно је да ти људи, сада више неће имати проблем са снабдевањем водом, него ће и велики број наших суграђана по први пут добити пијаћу воду“, рекао је Мали, додајући да је дефинисан програм да у наредних осам година сваки грађанин Београда добије прикључак на канализацију, водовод, добије асфалт до своје куће. Ово су радови које не видите голим оком, које не радите у предизборној кампањи, ово су радови које радите због тога што чврсто верујете у то да тим људима треба обезбедити и канализацију и водовод и асфалт“, рекао је Мали.

Он је најавио и да ће се, оно што је важно за Гроцку, половином марта кренути у прве радове на изградњи канализационе мреже. Тада ће бити организована конференција на којој ће јавности бити упозната са детаљним плановима радова и изградње канализационе и водоводне мреже у свакој од општина града Београда.

„ Ово су изузетно важни радови на нашој општини јер највише проблема имамо са водоводом и канализацијом и овим ћемо решити огроман проблем у летњем периоду када су становници овог дела општине имали проблема са водоснабдевањем. Такође бих најавио са ће се 15. марта започети и коначно уређење калуђеричког канализационог колектора на месту потока, који ће коначно решити овај велики еколошки проблем највећег насеља општине чији су становници током летњих месеци трпели невероватан смрад.“ истакао је председник Градске општине Гроцка Стефан Дилберовић

Извор: http://www.grocka.rs/zapocela-izgradnja ... rettyPhoto

Počelo popločavanje Bulevara oslobođenja.

12499586_10207100096999782_1744394549_o.jpg

205a10074faaf7414f34f76d5484f49e.jpg

Popločavanje.

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока

Da li je neko mozda aktivan u lokalnoj politici ili barem prati pricu povodom lokalnih izbora? Ima li neki nacin da se informisem o tome ko sta obecava i nudi, ko uopste ucestvuje i sl.? Vidim da se kod mene aktiviralo neko udruzenje, nit' znam ko su, nit' znam sta daju, a ne pada mi na pamet da ulazim i pitam, jos manje da idem na okupljanja i slicno. Ovako malo pretrazujem po internetu i nalazim na neke stranice, konkretno na ovu poslednju potvrdjenu listu i video sam sta otprilike obecavaju. A ove druge nisam ni cuo, samo sam video da naprednjake predvodi Simonovic, id***.

Dobi grocka ok behaton na kraju jos da ga zaspu sitnim pjeskom i jos da je finih bandera za rasvjetu

bg-okretnica.jpg

Искористићу ову фотку из Новости да скренем пажњу на невиђену глупост коју је Еко Гроцка наследила од смрдљивог ЈКП-а. Ни једне једине куће нема са леве стране где стоје контејнери, и свако из овог дела Заклопаче ако жели да баци смеће мора да пређе улицу или да стане аутом на пут и баци смеће. Исто је и са пражњењем, уместо да се контејнери пребаце са друге стране где има места и за њих и камион они стоје овде. Још једну стару навику су задржали, стављање контејнера на најгорим кривинама по насељу, подразумева се да не стоје поред пута већ на путу. Неће ваљда сад када имају точкиће да се муче у повуку контејнер 10цм више него што већ морају. :violina:

Vrh