Šta je novo?

Гроцка / Grocka

Кхм, мислим да @stf дугује неко објашњење :D
7702cb2e687fc62f58da2de79f0695a5.jpg

Poceli radovi imas render kako ce izgledati 2015 ovaj 2016 god

Kakav je to problem sa odnosenje smeca? Vec mesec dana u ulici, a i vecem delu naselja, ne odnosi se djubre "zakazanim" danom, tj. utorkom. Zanemarujuci prosli utorak zbog snega, vec trecu nedelju za redom se ne odnosi djubre. Kanti jos uvek nema, niti kontejnera, pa se sada ispred dvorista trpa djubre, a na uglovima sa sporednim ulicama su divlje deponije. I naravno posto ima psa lutalica, znate ishod vec sledeceg jutra.

Zalite se komunalnoj inspekciji beokom servisu itd

Код мене све најбоље :p
Не носе сваки дан као на почетку, а људи све више смећа износе јер очекују нормално одношење од нове фирме :roll:
Што се тиче канти, ладно су цео систем засновали на тим малим кантама, а нису купили камионе који те канте празне па их празне на следећи начин: Сваки камион има свој контејнер који носи са собом, затим се у тај контејнер подижу и празне канте па се контејнер подиже и просипа у камион :shock: :bash: :bash: :bash:

Fali im mali dodatak na kamionu tako da moze da dize 2 male kante istovremeno a i da se lako ukloni kad treba velika da se isprazni .
Neko nije razmisljao o detaljima prilikom kupovine opreme

Eno smece jos "cuti" na ulici...
Nego, nesto sam malo gledao bezveze, vidim da navodno je planirana gradnja fabrike staklenih fasada u Lestanima u vrednosti od 2mil e. Ali mi je zapala za oko neka stara vest. Kako napreduje trzni centar u Bolecu? Ja sam skroz zaboravio na to.

EDIT
Smece je odneto u 11 sati...

Danas u Kaludjerici vidim neki djubretarac, plavi, podize kontejnere na onom uglu kod TC-a, sasvim slucajno pogledam u tablice, kad ono Nis. Prolazi autobus, pogledam sa strane, vidim na vratima ime privatnika. :roll: Svaka cast za Dilbera :kk:

Eko Grocka je rentirala kamion od tog privatnika jer privatni partner nije predvideo kupovinu takvih kamiona. Moreće da ih kupe na kraju.

Daj malo fotki radova ulice neradi se svaki dan

Ako nam dođe neko bitan iz grada, biće. :)

Стручни тим Завода за заштиту споменика културе града Београда у обиласку радова на реконструкцији Чаршије

На Грочанској чаршији, која је у фази реконструкције, током децембра месеца 2015. године након скидања коловозник застора од гранитне коцке, испод слоја песка указала се првобитна калдрма од камених монолита из времена отоманске владавине овим просторима. Односно, појавили су се остаци старог турског Царског друма за Цариград (Истанбул) око кога се и формирало прво грочанско насеље.

Како је „Грочанска чаршија“ као амбијентална целина од великог значаја заштићена тек 1966. године, када је улица већ имала модернији застор од калдрмисане коцке, за стару турску калдрму се није ни знало да постоји, нити је њено постојање до сада документовано.

Тим поводом, делегација градског Завода за заштиту споменика културе посетила је у уторак 26. јануара Гроцку и обишла радове на реконструкцији Чаршије. Делегацију су чинили искусни стручњаци ове установе: архитекта Зоран Туцић, aрхеолог Зоран Симић, етнолог Ана Сибиновић и Снежана Неговановић, виши стручни сарадник, фотограф и филмски архивиста.

Колеге из Завода су са налазима упознали историчарка уметности Зорица Атић испред Центра за културу, и архитекта ентеријера Стефан Милојевић испред општине Гроцка. Након обиласка целе улице, документовања налаза, као и обиласка зграде у којој је смештена Библиотека Града Београда, делегација је о начинима очувања и будућег презентовања нађене калдрме разговарала са заменицом председника ГО Гроцка, Јасмином Мандић, и директорком Дирекције за изградњу Гроцке, Ружом Мркић.

Договорено је да се извађена турска калдрма депонује и сачува, док ће се Завод ускоро изјаснити о предлозима презентовања налаза, и предочити их општини и извођачу. У сваком случају, стара калдрма ће на одређеној позицији и након реконструкције улице делом остати видљива, тј. презентована у оригиналном издању, као материјални доказ богатсва историјских и културних слојева овог подручја.

2mob3i8.jpg

Извор:
http://www.grocka.rs/strucni-tim-zavoda ... rettyPhoto

A gde su kontejneri? :fijasko: (Samo umesto LRT fijasko zamislite "Eko Grocka fijasko")

Odgovara li zaista Dilberovic na pitanja preko sajta Opstine?

Pa vec sam pitao pre neki dan, samo cekam odgovor, zato i ovde pitam da znam da li da ocekujem ili ne. :lol: Mada jos davno sam nesto pitao i sad se uopste ne secam da li mi je odgovoreno ili ne. :?

Кабинет председника или служба за информисање одговара на маилове када дознају информације које грађани траже.

Evo par slika radova na rekonstrukciji ulice u centru Grocke.
69cf478a09703727d0cd155c039d8e3c.jpg

9394eb769e21bc8a56c25aafc7769ee1.jpg

db2e5279879733cc25397e9d5a556c1f.jpg

1d68ad29923d617bd670f1af0ecd13fe.jpg

3a5a6594be001214f332f323456b18ac.jpg

fc9973c6adb745bfc5b9aa41858315a7.jpg

Vrh