Šta je novo?

Гроцка / Grocka

Kada bi se ulozilo i kada ne bi bilo nikakvih skrivenih namera, isplatilo bi se. Kao sto Somi rece, ovaj kraj bi procvetao. Slusajuci price i cinjenice, Grocka je bila opstina sa najrazvijenijim vocarstvom i proizvodi koji su se pravili ovde su bili daleko poznati van Srbije. Kada bi se samo deo toga povratio, ovde bi bilo daleko bolje. I sami znate da Srbija nazalost okrece ledja poljoprivredi, a to je jedina grana koja bi donosila ogroman profit i pare. Samo ovde izgleda da kada se spomene selo i seljak, to je odvratno i malogradjansko.

To je sve super u teoriji. Deo moje rodbine iz Grocke se bavi voćarstvom i skoro svake godine idem da malo berem i svake godine gledam kako se rod prodaje nekim otkupljivačima.

Država nema šanse da ponudi bolju cenu od tih otkupljivača. Kada bi se PKB privatizovao, opet je pitanje da li bi taj novi PKB mogao da ponudi bolju cenu. Jedino da plati batinaše da teraju male otkupljivače i da zabrani šleperima prilaz Smederevskom putu.

Na kraju će se malim proizvođačima najviše isplatiti da kolima idu do Kvantaša i tamo prodaju, a to je najgora moguća varijanta.

ps: U poslednje vreme sam počeo da izbacujem slatkiše (čokoladice i slično) i počeo da jedem suvo voće od kojeg mi najukusnija sušena kajsija (koja je skupa u pm, skuplja od urmi i smokvi). Šta mislite, da li je u pitanju domaća kajsija? Mi ne umemo da napravimo ništa osim da zamrznemo sveže voće i da ga izvezemo. Onda se u inostranstvu pravi svašta nešto i prodaje po mnogo, mnogo većoj ceni. Ako tu država ne vidi mogućnost da obnovi PKB i slične kombinate koji bi zaposlili toliko ljudi, onda stvarno ne znam šta više da kažem.

Suva kajsija dolazi iz turske .suca smokva iz hr mi radimo sljivu .radili smo grozdje .A pkb grocka do privatizacije 2003 je odlicno radilo a onda su odlzcili da ga prodaju na kilo sps

У вези суве кајсије. Гледао сам емисију како неки турчин суши кајсије. У камеру сниматеља изјављује да они, ни под разно, не једу те кајсије што их раде за извоз. Цака је у звршној фази када је, чини ми се, сумпоришу. Показаше огроман шатор, запалише сумпор, и све странице шатора при земљи затрпаше земљом, и тако стоји неколико дана. Од тада не једемо суве кајсије.

Da to zaista rade, sumpor bi se osetio, prvo mozda bi mogao miris da se oseti, a onda sigurno i ukus. Sve sto dolazi iz uvoza prvo mora da prodje strogu kontrolu gde se analize vrse u uslovima specificne za tu robu, u ovom slucaju za hranu svi uslovi koji su istu kao i kod najobicnijeg konzumiranja i digestije. Naravno, sve ovo nije sigurno ako je roba uvezena na crno.

Јака прерађивачка индустрија је потребна да би примарна производња имала економску логику. Тако је у свакој грани. Е сад, зашто смо ми нашу уништили..
:bash:

rasho62":1tbl5xri je napisao(la):
У вези суве кајсије. Гледао сам емисију како неки турчин суши кајсије. У камеру сниматеља изјављује да они, ни под разно, не једу те кајсије што их раде за извоз. Цака је у звршној фази када је, чини ми се, сумпоришу. Показаше огроман шатор, запалише сумпор, и све странице шатора при земљи затрпаше земљом, и тако стоји неколико дана. Од тада не једемо суве кајсије.

Piše na ambalaži da ima SO2. E sad sam ja malo čitao i video da tako treba i da se posle toga desumporiše i postoji granica sumpora koju proizvod može posedovati.

Ja nekako naivno živim u ubeđenju da se to poštuje, a još ako vidim da se taj proizvod šalje i u inostranstvo gde postoje takođe kontrole, onda mi je nekako lakše.

Doduše, čuo sam priču ( u koju iskreno ne verujem) da se sva ta rinfuzna roba koja dolazi u Srbiju prska prvo nekim gasom koji služi za dezinfekciju ili šta već i da je u jednoj turi taj gas bio malo koncentrovaniji nego što sme, ali kad bih verovao u sve što čujem, ne bih ništa stavio u usta.

Naj rigorozniji su rusi i njihov gostr standard

stf":3d3ckwjw je napisao(la):
Други је МАН неки огромни троосовинац који у 90% улица не може ни да уђе.
Мистерија решена :D
e570e45e69ccf26218b0983954e48284.jpg

Da da bilo nekad to su moje fotke sa izlozbe ziveo zivot sfrj dzema se jos sjecam kako je bio dobar

Nasa grocka preuzela sa foruma tj prosledio opstinarima za dugo sjecanje

direktor":3uwzug00 je napisao(la):
Nasa grocka preuzela sa foruma tj prosledio opstinarima za dugo sjecanje

Па ако те се сете на дан безбедности - сете се.. :)

Prema urbanistickom planu za Beograd do 2021. godine, izmedju Lestana i Kaludjerice je planirana izgradnja dva groblja, jedno do drugog, pa se moze reci da je jedno groblje. Krajem prosle nedelje su postavljene neke tri table sa nekim slikama i informacijama u Zabranskoj ulici i Vojvode Stepe. Ja sam ih veceras tek prvi put video, ali posto je bio mrak, nisam uspeo da konkretno saznam sta je u pitanju. Slike su bile u fazonu nekog trougla ili krivog pravougaonika sa zelenim bojama, zbog cega pretpostavljam da je u pitanju to groblje. S obzirom da mi je to u komsiluku, zaprepascen sam tom vescu, jer budimo realni, niko ne zeli da u blizini svoje kuce ima groblje i da vise puta mesecno slusa kukanja i plakanja. Srecom pa je to malo dalje od moje kuce, ali je veoma cudna pozicija jer je prilicno udaljeno od oba centra Lestana i Kaludjerice, kao i crkve. Najbliza stanica javnog prevoza je vise od 1km, mogu slobodno da kazem oko 1,5 km, za 306, do 309 je nesto manje od 2km. Pokusacu sutra da se prosetam i da uslikam te table, pa cu postaviti ovde.

To su davno ispkanirana groblja table su stavljene infoemacije radi kako nebi doslo do divlje gradnje na parcelama

Jeste davno, mada niko ovde nije to znao. 15 godina, skoro, koliko zivimo ovde tek smo nedavno saznali. Te table sa informacijama su postavljene na glavnim ulicama, a groblja su planirana daleko iznad njih, jedno 300 metara, verovatno su i tamo postavljene table. Videcu sutra ako se prosetam malo.

Маре, нема потребе да се цимаш, ево како изгледа табла:

21e16ix.jpg

Постављене су са циљем да се потенционални купци парцела предвиђених за гробље информишу о тачним парцелама предвиђеним за изградњу гробља да не би касније било оправдања "нисмо знали" ко за далеководе и обилазницу.

Hvala stf!
Evo Somi, to mu dodje ovde, moze lako da se vidi gde ce biti. Izgleda lepo po tom planu, koliko to groblje moze da bude.
xzkckby.jpg

Beogradsko naselje Boleč dobija tržni centar (FOTO)

Naselje Boleč u beogradskoj opštini Grocka moglo bi da dobije tržni centar. Investitor ovog projekta je kompanija "Jablanica MP", koja se bavi snabdevanjem pekarskih, poslastičarskih radnji, restorana i maloprodajnih objekata prehrambenom robom i opremom.
Direktor preduzeća "Mepex Consulting", koje je uradilo urbanistički projekat, Predrag Jakovljević rekao je za "eKapiju" da će novi tržni centar, koji će se nalaziti u Ulici 29. novembra broj 17, biti izgrađen na prostoru od 1,23 hektara, dok će bruto površina tržnog centra biti 9.000 m2.

Jakovljević je objasnio da će tržni centar činiti više zgrada koje će biti pokrivene staklenom opnom - zgrada samoposluge sa poslovnim prostorijama na dva nivoa, magacin, na čijem će krovu biti dečija igraonica, energetski pogon za pakovanje, posebni objekti sa kafeom, restoranom i buticima, i objekat sa hladnjačama za duboko zamrzavanje.

Urbanistički plan za izgradnju tržnog centra u Boleču biće izložen u zgradi Gradske uprave Beograda od 18. do 24. februara svakog radnog dana od 9 do 15 časova. Zainteresovani mogu da tokom javne prezentacije izvrše uvid u projekat, kao i da svoje primedbe i sugestije dostave Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove najkasnije do 24. februara, objavljeno je na sajtu Grada Beograda.
trzni_centar_bolec_10_190215_tw1024.jpg

Na sajtu ima mnogo vise slika.
http://www.ekapija.com/website/sr/page/ ... entar-FOTO

kakva je ovo za*******, tc 9.000 m2 u ulici gde ne mogu da se mimoidju dva automobila kako treba :lool:
Bolec :gobb:

Vrh