Šta je novo?

Гроцка / Grocka

dsc05222.jpg

dsc05223.jpg

stigel i klupe postavljanje uskoro
dsc05225.jpg

hala ceka bolja vremena
dsc05221.jpg

У току дана постављене су 22 дониране клупе на кеју у Гроцкој. У току наредних 7 дана поставиће се и 14 на кају у Винчи.

11082376_741933162571699_8332886469917608671_o.jpg

11119873_741933579238324_8822793625294792892_o.jpg

11080553_741933662571649_7849366191649412535_o.jpg

11076204_741908532574162_6174606635922912820_o.jpg

Таблу је покидала кошава. Тренутно је у депоу, треба да се пошаље на нову штампу јер су је клинци ижврљали.

Momak tako je na vise mjesta napsiano , ulicne table , bus plus aprati , zvancan dopis , tako da moze da krenes da ispravlja krive drine redom

Kakve krive Drine - to je nepismeno, nepravilno i sramota.

Samo sam ti objasnio bata Radasine kako stvri stoje posto si novi na forumu ujedno dobro dosao . Ja sam sa ekipom http://www.imamoplan.com/akcije/grocka-stajalista/
th-93_7.jpg

Vrlo dobro smo se raspitali i vise instance su rekle da se tako uradi ti kao poreski obaveznik mozes da se zalis institucijama koje placas. Jos jednom dobro dosao

Nevidm sta ti tu nije jasno opet ponavljam kao poreski obaveznik mozes da se zalis institucijama koje placas. Pa se malo aktiviraj oko sredine u kojoj zivis .Od svega na forumu tebi je za oko zapao pravopis

Direktore radashin je sasvim fino pitao da li su vise instance tako resile da bude i nisam shvatio kao direktnu kritiku ka vama koji ste sredjivali stajalista pogotovo ne u prvom njegovom postu gde pre tvog odgovora verovatno nije ni znao da ste vi na tome radili tj na sredjivanju stajalista.

direktor":3hchdkve je napisao(la):
Nevidm sta ti tu nije jasno opet ponavljam kao poreski obaveznik mozes da se zalis institucijama koje placas. Pa se malo aktiviraj oko sredine u kojoj zivis .Od svega na forumu tebi je za oko zapao pravopis
Nije mi jasno da li su više instance rekle da je pravilno ispisati ŠumadiNska, ne vidim šta tebi nije jasno u ovoj rečenici, zaista direktore naš.
Upravo je ovako kako je @Igor shvatio. Svaka čast svakom ko se volonterski angažuje oko bilo čega, pogotovo u jednoj ovako osiromašenoj zemlji. Ja pojma nisam imao da je to radio bilo ko volonterski. Pretpostavljao sam da je to urađeno od strane GSB, ili opštinskih komunalnih službi (što bi trebalo da bude slučaj da smo normalno društvo - a nismo). Međutim, to što je to urađeno volonterski (na čemu još jednom čestitam), ili to što je u tome učestvovala vaša malenkost, ne menja ništa na stvari! Bezmalo u centru Grocke, sedišta čitave jedne ogromne gradske opštine (i to ne bilo kog grada, već prestonice), preko puta ogromne osnovne škole, na stajalištu gde veliki broj dece (koja su nam ionako funkcionalno poprilično nepismena) čeka prevoz, nadležne službe ispišu naziv stajališta - nepravilno i nepismeno! Izvini molim te, ali mene bi manje bilo sramota kada bih izveo nekog prijatelja u šetnju recimo, da tu uopšte nema stajališta, nego da on vidi onakav natpis. Ti to shvati kako god želiš, tvoje pravo, međutim nikakve loše pomisli nisam imao, niti je to imalo veze sa bilo kim lično, ali ako se nešto radi (bilo to i volonterski), treba da se uradi kako treba do samog kraja. Ovde to nije slučaj i ja sam na to ukazao (pogotovo što sam pretpostavio da su to uradili komunalci koji to ne rade za dž, ponavljam) i to je to. Ako je to tebe lično pogodilo ja ti se ovom prilikom izvinjavam, nije mi to bila namera. I da remiziram, što bi kazo Šojić - bolje je skinuti onaj natpis, ako se već ne može iz birokratskih razloga ispraviti u PRAVILAN. Pozdrav ekipi.

Радашине потпуно си у праву. Директоре ти ономад мени рече да онај чикица гугл има одговор за/на све. Како то ти заборави да приупиташ чикицу гугла како је исправно. Чика Игор је цитирао добар сајт за правопис па га приупитај за помоћ. Није срамота не знати/не питати.

Ja sam objasno kao je i sta bilo procitaj narvno da smo pitali gugla

Stajalište se tako zove u apslotuno svim dokumentima Direkcije za javni prevoz, Buslpusa i Gradskog saobraćajnog preduzeća od uspostavljanja te stanice pre pitaj koliko decenija.

Kako naš SANU menja pravila pravopisa kao čarape, gotovo svake godine, sasvim je moguće da je stajalište nazvano tada po pravopisu koji se u medjuvremenu - promenio. U svakom slučaju, ponavljam, ime stajališta je prauzeto iz ZVANIČNIH DOKUMENATA.

Ja sam osamdesetih išao baš u tu osnovnu školu preko puta stajališta i učili smo i tada ovako:

"Piše se Šumadijski.

Glas j iz osnove čuva se ispred nastavka ski: azijski (od Azija), armijski (od armija), austrijski (od Austrija), australijski (od Australija), kancelarijski (od kancelarija), finansijski (od finansije), šumadijski (od Šumadija).
Pridevi na ski pišu se malim slovom osim kad su prva reč naziva koji se piše velikim slovom."

I ponavljam - NEPRAVILNO, NEPISMENO I SRAMOTA je da onako piše na stajalištu!

Ja više neću pisati o ovome, izlišno je zaista. Kao da nekog ko pravi sneška ubeđujem da trenutno nije leto, već eto - zima. Zdravo.

bolje je skinuti onaj natpis, ako se već ne može iz birokratskih razloga ispraviti u PRAVILAN.

Idi pa ga skini, ali predhodno plati novu kater štampu ako ti toliko smeta.

Nekim ljudima ocigledno nevredi objasnjavati vec treba naacrtati Napisi pismo Direkciji za javni preovz objasni im kako su nepismeni kad dobijes odgovor i zvancino promjene ime stajlista javi se do tada nemoj da nam drzis casove srb jezika

Od broja napisanih poruka na forumu pola si potrosio na besmislenu raspravu bravo

Ni smajlije ne znas postaviti da se vide bravo

e627aaf0d2cbe821da2b6f4b6e1f0186.jpg

Ovo su smajliji koje sam postavio preko android aplikacije Tapatalk i ovako se vide u aplikaciji.
Ako se ne vide na kompu, da ti napišem - BRAVO!
A sada te lepo molim da mi se skineš s grbače, napisao sam gore da ne želim više da polemišem!
Video sam grešku slučajno, ukazao na nju i to je to. Nervira me ubeđivanje da je to u redu kada NIJE!
S razumevanjem sam napisao da se, ako je problem zbog birokratije, jednostavno skine natpis. Ako i to ne može - nek stoji. Međutim - nepravilan je i mislim i dalje da je sramota da stoji onakav kakav jeste.
Nemoj mi se samo praviti mnogo pametan tako što ćeš pokušati da degradiraš druge, za koje pojma nemaš ko su i kakvih su psihofizičkih sposobnosti i obrazovanja (to je ružno i da znaš da su intelektualno inferiorniji od tebe). Meni to nije namera.
Nije mi namera ni da spamujem ovde, te se, što se mene lično tiče, svaka dalja polemika na ovu temu završava.

Vrh