Šta je novo?

Гроцка / Grocka

laki72":2vzj8giz je napisao(la):
Tu je bilo mesta za jedan fin kruzni tok. Bilo bi i lepse i efikasnije :cry:

Било је места и за нови улаз у Винчу, јер је постојећи уско грло. Мислим да је то и планирано неким плановима од пре доста година ....

....а онда је дошао чувени бЛАЖОВ Стојановић и накалемио АМСС на сред тог правца и упропастио ту могућност за сва времена.

Збој исте мудре лоповске главе нису изградили тротоар када је рађена та деоница пре две године јер би АМСС-у била одузета 4 нелегална паркинг места. Исти човек је и разлог зашто се на семафор чекало толико дуго. Јер је стуб једног од семафора планиран на једном од тих дивљих паркинг места.

Будући да је недавно ухапшен и тренутно под истрагом, па му је патка мало скраћена, семафор смо дочекали ...

novi semafor na raskrsnici kruznog i smederevskog puta :|

qnsa.jpg

Eto ga :D Samo ne znam sto jos uvek trepce zuto, mogu vec da ga sinhronizuju i ukljuce, postavljen je pre nedelju dana.

Period privkavanja vozaca da su postavljeni ,sad vec izgleda ozbiljnije

marrecar":2e5q5tgv je napisao(la):
Eto ga :D Samo ne znam sto jos uvek trepce zuto, mogu vec da ga sinhronizuju i ukljuce, postavljen je pre nedelju dana.
Danas ukljuceni. Prilicno cudno izgleda kada vidim da vozila staju. Videcemo u narednom periodu kako ce sluziti.

Trenutno je sinhronizacija sa semaforom na skretanju u Vincu katastrofa, cekaju se i jedan i drugi semafor kada se ide u pravcu prema gradu, uzas :evil:

Grocka: Zaštićene kuće u kojima nema nijedan ekser
Z.Nikolić | 01. mart 2014. 10:32 | Komentara: 0
Očuvane stare kuće u Grockoj ostaju dragocen spomenik narodne arhitekture. Kuće stare više od 200 godina pokazuju veštinu graditelja koji su od drvenih konstrukcija, bez ijednog eksera stvarali zdanja koja traju do danas

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... edan-ekser

Stanovnici Grocke sa istim kartama "Beovoza" od sada i do centra grada

Tanjug | 05. 03. 2014. - 16:46h | Foto: M. Perić | Komentara: 1
Mesečne pretplatne i pojedinačne karte za Beovoz, za stanovnike opštine Grocka od 10. marta važiće ne samo do Rakovice, kao do sada, već i do stanice Beograd i ostalih železničkih stanica na teritoriji glavnog grada.
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/447479 ... ntra-grada

Изгледа да нешто нисам у току, Стф, јел нас то Румунија анектирала? Смедеревац је очигледно данас за МТС био граница.. :shock: :o
DSC00123_zps175315f3.jpg

Nije vec je tvoj mob rekao propao sam kupi novi mene na reciklazu

Шоми, теби то први пут? Мени ВИП чим види Стрњике упада у роаминг у румунску мрежу. Тако је већ пар година ... :)

stf":1iiuanjb je napisao(la):
Шоми, теби то први пут? Мени ВИП чим види Стрњике упада у роаминг у румунску мрежу. Тако је већ пар година ... :)

Vip i Vodafon kao partner to rade sa namerom. Resenje je da se umesto automatskog izabere opcija rucnog izbora mreze.

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

Нису никога ни за шта питали нити се информисали. Што се мене тиче, ко им је крив.

Kada je vec pomenuto protivljenje gradjana, u Lestanima vec par nedelja traje potpisivanje peticije za ismestanje trase autoputa van naselja. Trenutnim planom je predvidjeno da autoput prolazi kroz istocni deo naselja (plantaze), cime bi doslo do iseljavanja i rusenja desetina, ako ne i vise od stotinu domova. Ne znam kako bi autoput prolazio pored Boleca, a mozda i kroz.
Meni se uopste ne dopada nijedna varijanta, pre svega jer ce se izgradnjom unistiti hektari suma. Jeste znacajna infrastruktura, ali opet ima preveliki negativan uticaj.

Дајте неку слику куда би пролазио по садашњем плану? Верујем да ће у сваком случају бити неког рушења..

marrecar":59qk5lav je napisao(la):
Kada je vec pomenuto protivljenje gradjana, u Lestanima vec par nedelja traje potpisivanje peticije za ismestanje trase autoputa van naselja. Trenutnim planom je predvidjeno da autoput prolazi kroz istocni deo naselja (plantaze), cime bi doslo do iseljavanja i rusenja desetina, ako ne i vise od stotinu domova. Ne znam kako bi autoput prolazio pored Boleca, a mozda i kroz.
Meni se uopste ne dopada nijedna varijanta, pre svega jer ce se izgradnjom unistiti hektari suma. Jeste znacajna infrastruktura, ali opet ima preveliki negativan uticaj.

Znači bolje da se ne gradi put?

Da li Leštanci imaju predlog za alternativu?

Novi putevi bi morali da imaju prioritet. Naravno uz to ide pošteno otkupljivanje (max 50% preko trenutne cene)

Колико сам разумео, општина је заједно са Лештанцима написала приговор на део трасе уз прелог да се спорни део помери источније.

Спорни део трасе:

15rxjwo.jpg

Somi303":2jllzh1l je napisao(la):
Дајте неку слику куда би пролазио по садашњем плану? Верујем да ће у сваком случају бити неког рушења..

Po slobodnoj proceni par desetina kuca, nista strasno.. :p . Ako imaju dozvole za gradnju ja bih bio srecan da sam na njihovom mestu, dobice solidnu lovu.. verovatno tvrde pazar.

Ocigledno im je jeftinije da ruse domove nego da kupuju placeve od poljoprivrednika. Samo da se trasa pomeri stotinak metara, mozda malo vise, broj srusenih domova bi bio znatno manji, kao i nivo bucnog zagadjenja s obzirom da bi postojala prirodna barijera.
@stf
Da nemas mozda sliku plana za Bolec?

Vrh