Šta je novo?

Војводе Степе

Park kod Kumodraskog potoka je prava stvar, ali bez novog bulevara.Beograd ne treba i u buducnosti da se razvija kao automobilski grad, vec prevoz treba da preuzmu alternativna sredstva, metro bicikli, tricikli, trotineti, roleri, trcanje, pesacenje...

Znaci moze i bulevar u novom parku, ali za ovakva prevozna sredstva, to jest , treba nam zeleni bulevar na Vozdovcu.

@Coyote, hvala na podrsci, da li je prvi plus od tebe?

Eh Vucko,Vucko, hvala obojici, ali mi je posebno drago da dobijem plus od jednog osvedocenog prvoborca u odbrani gradske prirode.:gobb:

Nemoj mi reci da su dolazili sa teodolitima koja zastarjela oprema jadni oni sta je sa lajkama sokiom jao puzevi jedni :kafa:

sve sa teodolitima i pantljikama,ja sam geolog pa su mi ti uredjaji iole poznati :)

Da zapocnem temu,sigurno je sledece godine rekonstrukcija Vojvode Stepe,a evo i javnog uvida

Јавни увид у Нацрт плана детаљне регулације ширег подручја уз улицу Војводе Степе
Kомисија за планове Скупштине града Београда, на седници одржаној 5. октобра 2010. године утврдила је Нацрт плана детаљне регулације ширег подручја уз улицу Војводе Степе – целина 12, блокови (97, 98, 100) између улица: Војводе Степе, Отокара Кершованија, Мосорске, Булевара ослобођења, Јованичке и Новакове, општина Вождовац, и на основу члана 50. Закона о планирању и изградњи („Службени гласник РС”, број 72/09 и 81/09)

оглашава

ЈАВНИ УВИД
У НАЦРТ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ШИРЕГ ПОДРУЧЈА УЗ УЛИЦУ ВОЈВОДЕ СТЕПЕ - ЦЕЛИНА 12, БЛОКОВИ (97, 98, 100) ИЗМЕЂУ УЛИЦА: ВОЈВОДЕ СТЕПЕ, ОТОКАРА КЕРШОВАНИЈА, МОСОРСКЕ, БУЛЕВАРА ОСЛОБОЂЕЊА, ЈОВАНИЧКЕ И НОВАКОВЕ, ОПШТИНА ВОЖДОВАЦ

1. ЈАВНИ УВИД обавиће се у згради Градске управе, у 27. марта 43-45 (сала 2 у сутерену) у периоду од 15. октобра 2010. године до 15. новембра 2010. године, сваког радног дана од 9 до 18 часова.

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1415131

OBAVEZNO bih prvo tramvaj stavio u sredinu kao na Bulevaru, ali na zalost po projektu to nije tako! :notok:

Cek, zar ova tema bas pod istim imenom, vec ne postoji?

Wile E. Coyote":2jr6oenj je napisao(la):
Pa ako ne prošire, nije ni moguće prebaciti šine u sredinu. Znači, verovatno ne.
Zasto bi morala da se prosiruje? Samo trake i tramvajske bastice zamene mesta i to je to. A, gde budu stanice tu prosiriti. Zar nije tako na Bulevaru?

Jadni stanovnici tog budućeg naselja ako ne prošire ovu ulicu. Ima da se uguše u saobraćaju.

ranko999":wirliedm je napisao(la):
Wile E. Coyote":wirliedm je napisao(la):
Pa ako ne prošire, nije ni moguće prebaciti šine u sredinu. Znači, verovatno ne.
Zasto bi morala da se prosiruje? Samo trake i tramvajske bastice zamene mesta i to je to. A, gde budu stanice tu prosiriti. Zar nije tako na Bulevaru?
Bulevar je 2+2. Ako bi to uradio u Vojvode Stepe, dobio bi se još jedan horor tipa Beogradske. Sem toga, bilo bi problema sa stanicama.

Wile E. Coyote":2vje*******40f je napisao(la):
ranko999":2vje*******40f je napisao(la):
Wile E. Coyote":2vje*******40f je napisao(la):
Bulevar je 2+2. Ako bi to uradio u Vojvode Stepe, dobio bi se još jedan horor tipa Beogradske. Sem toga, bilo bi problema sa stanicama.
Tramvajskim basticama bi mogli da se krecu samo tramvaji (kao u Nemanjinoj), a semafori da se pale uslovno po nailasku tramvaja (kao ispred veterinarskog fakulteta). Jedno vidim problem u sirini na mestu gde su stanice...

A moze da ostane i ovako, ali da podignu sine toliko da ne mogu motorna vozila da koriste taj deo ulice. Da se trotoar i sine oslobode vozila i da saobrcaj bude bezbedan.

Nema nista od prosirenja, bez ogromnog rusenja, a ni za prebacivanje sina u sredinu. trotoar je sada na nekim mestima uzi od 1. metra. Nema minimum uslova.
Moj predlog je da ulica postane ulica usporenog saobracaja, a saobracaj da se raspodeli na Kumodrasku i Bulevar oslobodjenja.

stranac":3983s97j je napisao(la):
Hoće li proširivati šta?
Imas mesec dana rok da vidis plan na javnom uvidu,ako imas vremena svrati i vidi pa nam prenesi,mene iskreno ne zanima,ja samo idem na uvide za moju okolinu :)

Valjalo bi i slikati planove na uvidu

Ne mogu, nisam u Srbiji ali da jesam otišao bi jer me zanima sve što vezano za putnu infrastrukturu (fanatik).

Матеја Бељан":1qr41b0q je napisao(la):
Ni slucajno usporen spabracaj. To je vazna ulica!
Da, smatra se da jeste, a ja kazem da je besmisleno imati 3 ulice 1 kategorije, koje su potpuno paralelne a na rastojanju jedna od druge na manje od 100 metara.
Stanovnici desne strane V. Stepe treba da budu saobracajno koncentrisani na Bulevar oslobodjenja, a leva strana na Kumodrasku.
Vojvode Stepe treba da bude tramvajska ulica+zona usporenog saobracaja. To je sasvim dovoljno.
Ako malo bolje sagledas sadasnje stanje, videces da ima gomila pesackih prelaza, svi parkiraju na kolovozu, a saobracaj nije narocito brz. Prakticno je ona i danas zona usporenog saobracaja, a sto je i infrastrukturno ne bismo oplemenili da to i zvanicno postane. + bi se ubrzao i resio onaj tumor na kruznom toku Autokomanda ukidanjem saobracaja u V.Stepe.

Vrh