Šta je novo?

Безистан

Prvo, nisam saglasan da je rekonstrukcija Trga NP nepotrebna,​
Bilo je potrebno redovno održavanje, odnosno zameniti napukle i oštećene kocke, popraviti oštećene klupe i žardinjere, kao i srediti oštećene ploće kod česme.

To što uvek padamo na istu foru, više govori o nama. Pritom mislim na to da stvar drže neodržavanom toliko da narod sam "počne da ih moli" da rekonstruišu.​

IMG_2362.jpg

Da, zapravo može potpuno bez stepenica, treba popločati i taj deo bivšeg kolskog prolaza. Pošto više to nije i neće nikad biti, može da se izniveliše sa ostatkom Bezistana i napravi rampa malo dalje u pasažu. Mogle bi i stepenice, ali ne znam da li je potrebno zadržati prohodnost za hitne službe.

Bilo bi lepo i kad bi se srušilo proširenje od Meka i banke i vratilo na staro.

Da, zapravo može potpuno bez stepenica, treba popločati i taj deo bivšeg kolskog prolaza. Pošto više to nije i neće nikad biti, može da se izniveliše sa ostatkom Bezistana i napravi rampa malo dalje u pasažu. Mogle bi i stepenice, ali ne znam da li je potrebno zadržati prohodnost za hitne službe.

Bilo bi lepo i kad bi se srušilo proširenje od Meka i banke i vratilo na staro.
To proširenje meka i banke ima li nekih fotki izvornog stanja
Sam dom sindikata je ukrao ka trgu nikole pasica kolonadu
Maksi lopine u cikaljubunoj isto kolonadu
Pekara diagonalno od hotela prag ...
Ima toga za celu temu uz fotke nekad i sad

Juče jedan u sred dana, se popeo na trotoar na raskrsnici sa terazijama, i vozi kroz ljude pored pozorišta, mcdonaldsa i skroz da ulaza u bezistan i video sam da se tamo parkirao... Bangladeš...

Ova rekonstrukcija kao da oredvidja da će se bioskop Kozara ponovo otvoriti. I kao da Peconi nije srušio ceo bočni zid za svoj klub. Pozitivno je što nema kioska i rugla zvanog Čavketov pasaž.

Realnost je da tek sa pronalaženjem namene nekadašnje Kozare, budići vlasnik tog prostora bi imao motivaciju da taj prostor čisti i održava.

Ja bih u Kozaru smestio Muzej Kinoteke, trenutni prostor u Kosovskoj je poprilično loš, pun vlage, sala u podrumu...

Čak bi muzejska postavka mogla da se postavi na mestu Peconijevog lokala, a da bioskopska sala bude u Kozari, pošto ne znam koliko prostora za postavku bi bilo u samoj Kozari.

Заиста ми је комично да у Београду постоји нешто што се зове Чавкетов пасаж. Човек је заслужио пасаж, зато што је дао велики допринос музици? Тешко... био бубњар Електричног оргазма и Баба... Има бар 50 бољих бубњара. Главни разлог за добијање тог пасажа је документарни филм Гето, за који сам и ја као тинејџер 90их мислио да је добар. Данас када га погледам ради се о једном одвратном култур-расистичком филму, где су за сва зла у држави криви "сељаци", који слушају народну музику, који имају шабанске фризуре, избеглице, брђани... Јер неко ко има такву естетику нема мозга. Он је роб Милошевића који ће на миг да коље (то о клању је изричито и речено у филму)... То је мишљење које и дан данас провејава кроз доминантан део културних елита Београда па су се сакрили иза извесног Чавкета... Ако би били искрени много је више индивидуализам и фотокопирање запада коју су промовисали урбани рокери 80их допринео слому Југославије и буђења свега што се десило него на пример Лепа Брена. Не рачунам рокере типа Бијелог Дугмета, Чорбе и Азре, који су били народски, него баш те урбане, кул, који су се триповали да су у Берлину или Лондону на којима сам и ја одрастао, али сам се накнадно освестио.

Poslednja izmena:
nista, onda da se promeni ime platoa milana mladenovica, a DOB da ukine nagradu za mlade bendove.

nece valjda da g.ovna po uzoru na berlinska i londonska, da nam truju mladez!

Svakako nisam za to da nam narkomani i alkoholičari budu uzor novim generacijama i da dobijaju spomenike i imena trgova.

hajde da se pravimo blesavi na cinjenicu da je pola srbije na gudri ili alkoholu. kocku ni da spomenem.
nemoj mi samo reci da je cavketov prolaz ili plato m.mladenovica doprineo tome?

imamo i bistu tomi zdravkovicu, veceg kockara, alkosa i sl. tesko da ce zapamtiti ovaj grad.
i treba da bude bista, a i spomenik u rodnom gradu.

pri cemu vranac spominje i bijelo dugme, otprilike sa najvecim raspadom od svih tih tzv. rnr narkomana, ali imao je srecu - a to je da trosi kvalitetnu robu.
ali, ne. problem je cavketov pasaz, tj. ime.

Očigledno nisi upoznat da kinoteke ima svoju predivnu zgradu ulici uzun mirkovoj broj 1
Da su to u kosovskoj zadržali samo zbog tradicije i da je i taj prostor renoviran
Znam Dišo za zgradu u Uzun Mirkovoj, znam i da je sala u Kosovskoj renovirana, ali nažalost nije baš u zavidnom stanju, često je posećujem, mnogo se oseti na vlagu.

A i sam prostor nije namenski pravljen za salu, verujem da bi Kozara bila odlična kao nova lokacija Kinoteke.

hajde da se pravimo blesavi na cinjenicu da je pola srbije na gudri ili alkoholu. kocku ni da spomenem.
nemoj mi samo reci da je cavketov prolaz ili plato m.mladenovica doprineo tome?

imamo i bistu tomi zdravkovicu, veceg kockara, alkosa i sl. tesko da ce zapamtiti ovaj grad.
i treba da bude bista, a i spomenik u rodnom gradu.

pri cemu vranac spominje i bijelo dugme, otprilike sa najvecim raspadom od svih tih tzv. rnr narkomana, ali imao je srecu - a to je da trosi kvalitetnu robu.
ali, ne. problem je cavketov pasaz, tj. ime.
Ja nisam govorio o narkomaniji, ne dotiče me taj vid moralne panike. Nego o motivima za Čavketov pasaž, koji nemaju veze sa njegovim muzičkim stvaralaštvom…kako i zašto ga je dobio…a to je ovo izdrkavanje nad sirotinjom… i stvarnim najvecim gubitnicima tranzicije i raspada Jugoslavije…

A spomenik Tomi se treba ukloniti zato što jezivo izgleda, da ne plasi goste Skadarlije.

Znam Dišo za zgradu u Uzun Mirkovoj, znam i da je sala u Kosovskoj renovirana, ali nažalost nije baš u zavidnom stanju, često je posećujem, mnogo se oseti na vlagu.

A i sam prostor nije namenski pravljen za salu, verujem da bi Kozara bila odlična kao nova lokacija Kinoteke.
Mislim da će to da se reši kad se sredi hotel pored koji je skoro prodat mislim da od njega poticu problemi cak su se i sudili nesto inace projekcija ima i uzun mirkovoj

Nemojmo se praviti naivni, nisu u pitanju samo oni već dobar deo društva iz tzv. "novog talasa".

Цела та ЕКВ екипа и квази-рок БГ бунтовници 80их-90их су прецењени, а међу њима и Чавке.

Vrh